لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۳۷

اعتراف حسن روحانی بعد از شش سال ریاست جمهوری؛ دولت درباره برخی مطالبات اختیاری ندارد


شش سال بعد از روی کار آمدن حسن روحانی در پی وعده هایش در سال ۱۳۹۲، رئیس جمهوری ایران می گوید که اختیارات او محدود است و مطالبات از دولت او باید «در حد اختیارات» او باشد.

حسن روحانی روز یکشنبه ۲۲ اردیبهشت در دیدار با جمعی از فعالان سیاسی دو جناح داخلی به مناسبت ماه رمضان گفت وقتی از دولت سوال و مطالبه‌ای می‌شود باید از طرف دیگر بررسی شود که دولت چه مقدار در حوزه‌های مورد سوال دارای اختیار بوده است.

این سخنان اخیر حسن روحانی تفاوتی فاحش با شعارهای انتخاباتی‌‌ او دارد. زمانی که روحانی از داشتن «کلید» و «امید» برای حل مسائل و مشکلات سخن می گفت، سیاست‌های حاکمیت در حوزه‌های مختلف تفاوت چندانی با سیاست‌های امروز حکومت نداشت.

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا بارها از فساد رهبران جمهوری اسلامی ایران گفته است.

حسن روحانی در سال ۱۳۹۲ با وعده حل پرونده هسته‌ای، آزادی زندانیان سیاسی و پایان حصر موسوی و کروبی رهبران منتقد حکومت بعد از انتخابات سال ۸۸، توانست بر رقبا پیروز شود.

در چند سال گذشته او برای عدم تحقق وعده هایش مورد انتقاد بوده است.

او پیش از این نیز در مقابل مشکلات از جمله موضوع احتمال فیلترینگ اینستاگرام نه به عنوان بالاترین مرجع دولت بلکه در نقش یک منتقد ظاهر شده و از چنین وضعیتی انتقاد کرده بود که این موضوع واکنش بسیاری‌ را در شبکه های اجتماعی به همراه داشت.

به طوری که کاربران شبکه‌های اجتماعی به او یادآوری کرده بودند که رئیس جمهور است و نباید نقش منتقد به خود بگیرد.

این اولین بار نیست که یک مقام ارشد جمهوری اسلامی به محدودیت اختیارات دولت در ایران اشاره می کند. پیش از این اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهوری ایران از نداشتن اختیارات در دولت سخن به میان آورده بود.

او گفته بود که «من دستم قلم و کاغذی نیست که کسی را برکنار کنم. این در حالی است که من تا این لحظه اجازه برکناری منشی خودم را هم نداشته‌ام. بنابراین از من انتظار نداشته باشید وکیل و وزیر تغییر دهم.»

ابوالفضل قدیانی، از فعالان سیاسی نزدیک به اصلاح‌طلبان در آذر ۹۷ و در یادداشتی به «قدرت متمرکز و مادام‌العمر» رهبر جمهوری اسلامی اشاره کرده و آن را دلیل فساد در ایران برشمرده بود.

او در یادداشت خود اشاره کرده بود که در ایران، رئیس‌ جمهوری با توجه به گذشتن از «صافی نظارت استصوابی» و «تنگ بودن دایره اختیارات» حداکثر می‌تواند «تدارکاتچی بیت رهبری» باشد.

محمد خاتمی رئیس جمهوری سابق ایران نیز در سالهای پایان دولت خود گفته بود که رئیس جمهوری اختیارات کافی ندارد.

آیت الله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران منصوب کننده مقام هایی چون رئیس قوه قضاییه، صدا و سیما و فرمانده سپاه است که عملا جبهه مخالف دولت را تشکیل می دهند. حتی محمود احمدی نژاد که سال ۸۴ با حمایت این نهادهای زیر نظر رهبر به قدرت رسید، بعد ها مورد هدف این نهادها قرار گرفت.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG