لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۵۹

ادامه حضور شبه نظامیان خارجی در ایران به بهانه امدادرسانی؛ بعد از بسیج عراق، نوبت حزب الله لبنان شد


آمریکا به تازگی سپاه پاسداران را مانند حزب الله لبنان در فهرست گروه های تروریستی قرار داد. در عکس رهبر حزب الله در کنار رهبر جمهوری اسلامی و قاسم سلیمانی دیده می شود.
آمریکا به تازگی سپاه پاسداران را مانند حزب الله لبنان در فهرست گروه های تروریستی قرار داد. در عکس رهبر حزب الله در کنار رهبر جمهوری اسلامی و قاسم سلیمانی دیده می شود.

پس از اعلام حضور جنجالی شبه نظامیان عراقی در ایران و موجی از مخالفت‌های مردمی، نماینده حزب الله لبنان در قم نیز از حضور «جوانان لبنانی» در مناطق سیل زده خبر داده است.

خبرگزاری تسنیم روز سه شنبه ۲۷ فروردین به نقل از «شیخ معین دقیق، نماینده حزب‌الله لبنان در قم» نوشت که سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان «از همه جوانان و حزب‌الله لبنان خواسته است» تا برای امدادرسانی به سیل زدگان به ایران بیایند. به گفته او « تعداد قابل‌توجهی از جوانان لبنانی در مناطق سیل‌زده حضور دارند و برخی دیگر از جوانان در حال عزیمت به مناطق سیل‌زده ایران هستند.»

حزب الله لبنان در فهرست سازمان‌های تروریستی ایالات متحده قرار دارد و «برایان هوک» نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران فروردین ماه امسال اعلام کرد جمهوری اسلامی هر ساله حدود ۷۰۰ میلیون دلار بودجه مالی به حزب‌الله لبنان می‌دهد که با بازگشت تحریم‌ها، جلوی این حمایت مالی گرفته شده است.

پیش از این خبرگزاری فارس روز جمعه ۲۳ فروردین گزارش داده بود نیروهای «الحشد الشعبی» عراق که به بسیج عراق نیز مشهور شده، «برای کمک به سیل‌زدگان» وارد ایران شده‌اند. بنا بر این گزارش، یکصد خودروی سبک و سنگین «حرکت النجباء» نیز در این کاروان اعزامی حضور دارند. فارس می‌نویسد که این اقدام «با هماهنگی بین تهران و بغداد صورت گرفته است.»

حشد الشعبی یک سازمان چترگونه [متشکل از چندین سازمان کوچک‌تر] است که عمدتا از شبه‌نظامیان شیعه تشکیل شده است؛ این شبه‌نظامیان از سوی ایران پشتیبانی شده و در عراق و سوریه فعالیت می‌کنند. «حرکت النجباء» از گروه‌های شبه‌نظامی تشکیل دهنده «حشد الشعبی» پیش از این در فهرست سیاه تحریم‌های وزارت خزانه داری آمریکا قرار گرفته است.

نگرانی های ایالات متحده از اقدامات جمهوری اسلامی و فشار بیشتر

ایالات متحده می‌گوید که توافق هسته ای با ایران در رفتار این کشور تاثیر مثبتی نداشته است. پرزیدنت ترامپ در دو مقطع در مرداد و آبان سال گذشته دستور بازگشت تحریم های هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.

ایالات متحده می‌گوید که جمهوری اسلامی بزرگترین دولت حامی تروریسم است، برنامه موشک بالستیک خود را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه می دهد، و عامل بی‌ثباتی در خاورمیانه است. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی متولی برنامه موشکی ایران است.

در ماههای گذشته چند نقشه افراد وابسته به جمهوری اسلامی برای ترور مخالفان سیاسی در اروپا نیز کشف شد و منجر به اقدام دیپلماتیک از سوی کشورهای فرانسه،‌ آلمان، دانمارک، و هلند علیه رژیم ایران شد.

آزمایش‌های موشکی ایران پیش از این نیز با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آن‌ها بارها از جمهوری اسلامی خواسته بودند تولید و آزمایش این موشک‌ها را متوقف کند.

ایران طی سال‌های اخیر دست به انجام آزمایش‌های موشکی زده است که روی برخی از آن‌ها به زبان‌های مختلف (از جمله عبری) شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.

وزیر خارجه آمریکا یکم خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.

برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG