لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۳۵

تأیید حکم اعدام سه معترض در دیوان عالی کشور؛ دفاع قوه قضاییه جمهوری اسلامی از اعدام اسیود


مجید کاظمی (راست)، صالح میرهاشمی، و سعید یعقوبی
مجید کاظمی (راست)، صالح میرهاشمی، و سعید یعقوبی

یک گروه پژوهشگر حقوقی می‌گوید، دیوان عالی جمهوری اسلامی با رد فرجام‌خواهی، حکم اعدام صالح میرهاشمی، مجید کاظمی، و سعید یعقوبی، معترضان بازداشت‌شده در پرونده موسوم به «خانه اصفهان» را تأیید کرده است.

بنا بر رأی دادگاه بدوی، صالح میرهاشمی به دو بار اعدام و مجید کاظمی و سعید یعقوبی هر یک به یک بار اعدام و ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شده بودند.

گروه مشاوران حقوقی «دادبان» روز سه‌شنبه ۱۹ اردیبهشت اعلام کرد که دیوان عالی کشور ضمن رد درخواست فرجام‌خواهی برای این سه معترض بازداشت‌شده، برای هر یک از آنها حکم یک بار اعدام را تأیید کرده و سایر مجازات‌ها را رد کرده است.

در جریان اعتراضات روز ۲۵ آبان در محله «خانه اصفهان»، سه بسیجی به نام‌های «محسن چراغی، محسن حمیدی، و محمد کریمی» کشته شدند. مقامات جمهوری اسلامی مرگ آنها را به «اقدام تروریستی» نسبت داده و شش معترض را مرتبط با آن بازداشت کرده است.

بنا بر ادعای مطرح شده در این پرونده که بر اساس اعترافات اجباری» این سه زندانی «علیه یکدیگر» بوده، به صالح میرهاشمی، مجید کاظمی، و سعید یعقوبی «کشیدن اسلحه» نسبت داده شده و بر این اساس هر سه به «محاربه» متهم شده‌اند.

این سه معترض بازداشت‌شده، در پیام‌هایی از زندان، اتهامات منتسب را رد کرده و گفته‌اند که تحت شکنجه مجبور به اعتراف شده‌اند.

  • دفاع سخنگوی قوه قضاییه از اعدام حبیب اسیود

با وجود واکنش‌های جهانی به اعدام حبیب فرج‌الله چعب (اسیود) مسعود ستایشی با ادعای این که «قوه قضاییه هیچ تعارفی با جنایتکاران ندارد»، شهروند دوتابعیتی ایرانی سوئدی اعدام‌شده را بدون ارائه مستندات و شواهد «یکی از مشهورترین و بی‌پرواترین جنایتکاران» نامید و مدعی شد که او از «کشتن مردم» ایران «ابایی نداشت.»سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی همچنین ادعا کرد که حبیب اسیود «به این قتل‌ها افتخار می‌کرد.»

کمیساریای عالی حقوق بشر در بیانیه‌ای اعلام کرده که جمهوری اسلامی از آغاز سال جاری میلادی تاکنون، دست‌کم ۲۰۹ نفر را اعدام کرده و درصد «نامتناسبی» از آنها اقلیت‌ها بوده‌اند.

ولکر تورک، رئیس این کمیساریا، گفته است: «با این شتاب، ایران به طور نگران‌کننده‌ای در مسیر سال گذشته قرار دارد که طی آن طبق گزارش‌ها حدود ۵۸۰ نفر را اعدام کردند.»

غزاله شارمهد، دختر جمشید شارمهد، زندانی دوتابعیتی ایرانی آلمانی، که پس از ربوده شدن و انتقال به ایران، به اعدام محکوم شده نیز به تازگی در گفت‌وگو با صدای آمریکا با تأکید بر بی‌خبری از وضعیت پدرش، نسبت به اجرای حکم او ابراز نگرانی کرده است.

همچنین شاهزاده رضا پهلوی گفته است که جمهوری اسلامی به ماشین کشتار و اعدام در زندان‌ها سرعت داده است. او این اقدام را ناشی از «ناتوانی و درماندگی» در «کنترل و سرکوب جوانان آزادی‌خواه در خیابان‌های سراسر ایران» دانسته و تأکید کرده است که «این رژیم خونخوار تنها از آغاز ماه اردیبهشت نزدیک به ۵۰ تن را در زندان‌های سراسر ایران به قتل رسانده» که «تقریبا نیمی از اعدام‌شدگان از هم‌میهنان بلوچ ما بوده‌اند» و «هیچ یک از آنها از حق دادرسی عادلانه برخوردار نبوده‌اند.»

XS
SM
MD
LG