لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۲۷

جلیلی سیاست اقتصادی خود را اعلام کرد


ایستگاه صلواتی انتخاباتی سعید جلیلی
ایستگاه صلواتی انتخاباتی سعید جلیلی
دکتر سعید جلیلی، کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، روز یکشنبه پنجم خرداد ۱۳۹۲، در اولین برنامه تلویزیونی خود گفت که دولت آینده ایران باید مصراً برنامه های موجود اقتصادی کشور را پیگیری و به مورد اجرا بگذارد. جلیلی گفت که در اقتصاد نباید دیدگاه های مختلف وجود داشته باشند، بلکه امروز باید باید برنامه های اقتصادی موجود که از تصویب مجلس گذشته و به صورت قانونی در آمده اند را به مورد اجرا گذاشت.

جلیلی گفت یکی از وظائف مهم رئیس جمهور آینده، و بیشترین انتظار مردم از وی، حل و فصل مشکلات اقتصادی ایران است.
همانطور که این روزها کلیه نامزدهای ریاست جمهوری تأیید کرده اند جمهوری اسلامی با نرخ بسیار بالای بیکاری، تورم حاد، کاهش تولیدات داخلی، و سقوط ارزش برابری پول ملی با دلار روبروست.
او گفت منتخب مردم در انتخابات باید پس از حماسه سیاسی، با توجه به اهمیت و فوریتها وارد حماسه اقتصادی و تحقق آن شود.
جلیلی می گوید در حوزه اقتصادی قوانین، ظرفیت ها، و اسناد و برنامه های بالادستی خوب و فراوانی، از جمله چشم انداز ۲۰ ساله، برنامه ۵ ساله، سیاست های کلی نظام، هدفمندی یارانه ها، مشارکت مردم در عرصه اقتصاد وجود دارد. او گفت به اعتقاد وی اینها ظرفیت های مهمی هستند که فرصت مناسبی برای حماسه اقتصادی فراهم می آورد.
جلیلی گفت آنچه مهم است این که رئیس جمهور آینده چگونه اين برنامه ها و قوانین را اجرا کند. «ما برنامه و قوانین اقتصادی داریم، ولی بعضاً اجرا نشده است، کسی که در این عرصه وارد می شود، باید بگوید که برنامه اجرائیش چیست و چگونه می خواهد مسائلی چون تورم و اشتغال را حل کند». جلیلی افزود که یکی از این موضوعات قطع وابستگی به درآمد نفتی بود که قرار بود در پایان برنامه ۵ ساله چهارم این موضوع اتفاق بیافتد. اگر این موضوع خوب اجرا می شد و محقق شده بود، شاید اين موضوع که برخی بخواهند از نفت به عنوان وسیله ای تحریمی علیه ما استفاده کنند، منتفی می شد.

برنامه ها و سیاست های اقتصادی موجود که جلیلی بر ادامه آنها تاکید می کند، سیاستهائی است که به گفته بسیاری از اقتصاددانان کشور را با مشکلات بزرگی مواجه ساخته است. این کارشناسان هشدار داده اند چنانچه سیاست های اقتصادی، و اقتصاد اعانه ای موجود ادامه یابد، تا چند سال دیگر نرخ بیکاری به ۵۰ درصد خواهد رسید و با تشدید بحران تورم، سقوط بیشتر ارزش برابری ریال، کاهش تولید، اقتصاد کشور دچار ورشکستگی کامل خواهد شد.

جلیلی با اشاره به اقتصاد مقاومتی گفت: مسئله اقتصاد مقاومتی راهبردی صحیح و پاسخی دقیق به همه توطئه هایی است که علیه کشور وجود دارد.
« پرس تی وی» به نقل از جلیلی گفته است: هرکس که رئیس جمهور آینده ایران شود باید مسیر انقلاب اسلامی را ادامه دهد، باید از تمام امکانات و منابع موجود برای رسیدن به اهداف انقلاب استفاده کند. او گفت: «ایران یک قدرت پرنفوذ منطقه است. رئیس جمهوری آینده باید با توسعه نفوذ اسلام در سراسر جهان و کاهش سلطه مستکبران جهانی، به راه امام خمینی، پایه گذار جمهوری اسلامی، ادامه دهد. »

جلیلی روز جمعه گذشته، در جمع طرفداران خود گفته بود که چنانچه برای ریاست جمهوری انتخاب شود همچنان از اصول جمهوری اسلامی ایران، از جمله ولایت فقیه و اقتصاد الهی پیروی خواهد کرد... اگر مردم ایمان و تقوا داشته باشند رشد اقتصادی و برکات اللهی بر سر آنان گشوده خواهد شد. او گفت: «اگر اندیشه دینی را محقق کنیم، همانطور که قران گفته است، مایه حیات می شود. انقلاب ما نیز پاسخی به این ندای قرانی بود و این تنها یک ایمان و باور نیست، بلکه بعد از ۳۴ سال یک تجربه است. »
جلیلی مشکلات اقتصادی کشور را بخاطر دور شدن از «اندیشه گفتمان ناب اسلامی» می داند، و می گوید برای حل و فصل مشکلات باید به این «اندیشه گفتمان» نزدیک شد.
XS
SM
MD
LG