لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۱۳

۳۲ روز مانده؛ اعتراض نمایندگان به احمدی نژاد


حمایت جنجالی احمدی نژاد از رحیم مشایی
حمایت جنجالی احمدی نژاد از رحیم مشایی
در حالی که ۳۲ روز به انتخابات ریاست جمهوری مانده، نیمی از نمایندگان مجلس از اقدام احمدی نژاد در همراهی با اسفندیار رحیم مشایی در زمان ثبت نام برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری انتقاد کردند. آنها خواستار برخورد با احمدی نژاد شده اند.

رییس جمهوری ایران روز شنبه همراه رحیم مشایی در وزارت کشور حاضر شد و اعلام کرد که در مرخصی ست.

پیش از این، سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرده بود از نظر اعضای این شورا، اقدام رییس جمهوری جرم است و پرونده او به قوه قضاییه ارسال شده است.

همچنین احمد توکلی از نمایندگان منتقد دولت، روز یکشنبه خواستار بررسی عدم کفایت احمدی نزاد در مجلس شده بود.

دفتر رییس جمهوری ایران در بیانیه ای که امروز منتشر کرده، اقدام احمدی نژاد را تخلف ندانسته است.

رد صلاحیت منتقدان برای انتخابات شوراها
هیات های اجرایی انتخابات که زیر نظر دولت احمدی نژاد فعالیت دارند، تعدادی از منتقدان دولت و اصلاح طلبان را برای انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا رد صلاحیت کردند.

رقم دقیق رد صلاحیت شدگان مشخص نیست اما حسین طلا، رئیس هیئت نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستای تهران اعلام کرد ۹۰ نفر در تهران به رد صلاحیت خود اعتراض کرده اند.

پیش از این خبرگزاری مهر تعداد رد صلاحیت شدگان را حدود دویست نفر اعلام کرد
همزمان، محسن رهامی، مسئول ستاد انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستای اصلاح طلبان، به خبرگزاری ایلنا گفت که ۳۵ اصلاح طلب در انتخابات رد صلاحیت شده اند. او به مرتضی حاجی، معصومه ابتکار، حسن موسوی تبریزی و مسعود سلطانی فر اشاره کرد.

هیات نظارت بر انتخابات شوراهای شهر، از نمایندگان مجلس تشکیل شده و آنها نظر نهایی درباره رد صلاحیت شدگان را اعلام خواهند کرد.

انصراف ها
محمد رضا رحیمی، معاون اول رییس جمهوری ایران از نامزدی در انتخابات انصراف داد. انصراف او تحلیل های متفاوتی را موجب شده است.

برخی می گویند چون بخاطر مطرح شدن نام او در پرونده اختلاس بیمه ایران، احتمال رد صلاحیت داشت، انصراف داد. در سوی دیگر، برخی احتمال می دهند او برای این نامزد شد که در صورت رد صلاحیت اسفندیار رحیم مشایی، نامزد دولت باشد و احتمالا حالا که دولت از تایید صلاحیت رحیم مشایی مطمئن شده، رحیمی انصراف داده است.

همزمان، علی اکبر جوانفکر، مشاور رسانه ای محمود احمدی نژاد هم از نامزدی در انتخابات انصراف داد.

خبرگزاری مهر نامه ای منتشر کرده که به ادعای این خبرگزاری، بیش از هفت هزار نفر از حقوقدانان از احمد جنتی، دبیر کهنسال شورای نگهبان خواسته اند «بدون ملاحظه، فتنه گران و منحرفان را ردصلاحیت کند».

این خبرگزاری نامی از امضا کنندگان نبرده است. اشاره ضمنی نویسندگان این نامه به طور ضمنی به اکبر هاشمی رفسنجانی و اسفندیار رحیم مشایی است.

هاشمی رفسنجانی از سوی حامیان رهبر متهم است که در حوادث بعد از انتخابات با معترضان همراهی کرده تا با رهبر.

رحیم مشایی هم که به عنوان عامل انحراف دولت احمدی نژاد معرفی می شود.


کهولت هاشمی رفسنجانی
برخی رسانه ها و مقام های سیاسی از کهولت سن هاشمی رفسنجانی به عنوان عاملی برای رد صلاحیت احتمالی او توسط شورای نگهبان خبر داده اند.

خبرگزاری ایسنا با مرور مواضع چهار سال اخیر اکبر هاشمی رفسنجانی، به دلیل سن بالای هاشمی، او از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت می شود.

اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس جمهوری سابق ایران، اکنون ۷۹ ساله است.

همچنین محمد دهقان، عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی به خبرگزاری مهر گفته «شورای نگهبان می تواند در بررسی صلاحیت آقای هاشمی اغماض کند چرا که اگر بخواهد مرّ قانون را اجرا کند با توجه به کهولت سن آقای هاشمی صلاحیت وی تایید نخواهد شد.»

در قانون انتخابات ریاست جمهوری شرط سن ذکر نشده است.

علیه رحیم مشایی
روز دوشنبه برخی حامیان آیت الله خامنه ای علیه نامزد دولت نیز موضع گرفتنند.
اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی ایران روز دوشنبه در سخنانی علیه اسفندیار رحیم مشایی موضع گیری کرد.

او گفت: «اعضای فرقه انحرافی جدید مدعی هستند که حکمشان را از امام زمان می گیرند و هشت سال در کشور حرف زدند٬ اما معلوم نیست ولی آن ها چه کسی است.»

حسین شریعتمداری، مدیر مسوول روزنامه کیهان که معمولا به تبلیغ دیدگاه های آیت الله خامنه ای می پردازد، در یادداشتی مدعی شد هاشمی رفسنجانی و رحیم مشایی با هم ائتلاف کرده اند.

جلیلی؛ آری یا نه
در حالیکه اصولگرایان به دنبال توافق بر سر حمایت از سعید جلیلی به عنوان نامزد نزدیک به آیت الله خامنه ای هستند، برخی فعالان سیاسی محافظه کار، صلاحیت او را زیر سوال برده اند.

غلامعلی حداد عادل که خود نامزد انتخابات است، روز دوشنبه اعلام کرد احتمال دارد که نامزدهای اصولگرایان به خاطر سعید جلیلی کناره گیری کنند.

این در حالی ست که «عوض حیدرپور» نماینده محافظه کار مجلس، به عملکرد سعید جلیلی انتقاد دارد و او را «رجل سیاسی» نمی داند.

براساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، رییس جمهوری باید از رجل سیاسی باشد اما به گفته آقای حیدرپور، «جلیلی در حد و قواره ریاست جمهوری نمی بینم؛ او رجل سیاسی مذهبی نیست که بتواند کشتی اداره کشور را برعهده بگیرد. به اعتقاد ما جلیلی در فضای عادی هم نمی تواند اداره کشور را برعهده بگیرد.»
XS
SM
MD
LG