لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۳۳

ادامه بحران اقتصادی؛ پیشنهادات برخی مقام‌های جمهوری اسلامی: از دعا و گریه در خلوت تا «همینی که هست»


کاظم صدیقی در نماز جمعه تهران. آرشیو
کاظم صدیقی در نماز جمعه تهران. آرشیو

در حالیکه رسانه‌های داخلی به نقل از نمایندگان مجلس اعلام کردند معاون ابراهیم رئیسی در جلسه غیرعلنی برای بررسی علل سقوط ارزش ریال گفته «همینی که هست»، کاظم صدیقی نماینده علی خامنه‌ای و امام جمعه تهران نیز گفته جنگ اقتصادی سخت‌تر از جنگ نظامی است اما «با دعا می‌توان از این برهه هم به خوبی گذر کرد.»

آقای صدیقی که در یک مراسم مذهبی با عنوان «نخستین همایش مدیران موکب‌های حسینی ویژه بانوان» سخنرانی می‌کرد، همچون ابراهیم رئیسی و احمد وحیدی وزیر کشور، «دشمن» را «عامل اصلی همه بدبختی‌های کشور» دانست و افزود: «در جریان اتفاقات اخیر دشمن تلاش بسیاری کرد تا به ایران اسلامی ضربه بزند،‌حالا هم جنگ اقتصادی را شروع کرده اما می‌توانیم در خلوت اشک بریزیم و مشکلات کشور را با دعا حل کنیم.»

نماینده علی خامنه‌ای در ادامه مانند اعضای دولت رئیسی، دولت قبلی را مقصر وضعیت نابسامان اقتصادی امروز دانست و عنوان کرد: «اگر مسئولان گذشته ما غربگرا نبودند، مشکلات کنونی را نداشتیم و از نظر اقتصاد سیاسی آسیب نمی‌دیدیم.»

وضعیت اقتصادی ایران با بحران جدی روبرو شده است. در شش ماه گذشته با سقوط ارزش پول ملی ایران،‌ هر دلار از حدود سی هزار تومان به شصت هزارتومان رسیده است.

به نظر می‌رسد با بحران اقتصادی ایران، مقامات چاره‌ای برای آن ندارند. روز یکشنبه ۷ اسفند در حالیکه با تاخیر سه روزه، مجلس و اعضای دولت ابراهیم رئیسی برای بحران سقوط ارزش ریال جلسه غیرعلنی برگزار کردند، هرچند روایت رسمی از این جلسه موفقیت و امید برای حل مشکلات بود اما علیرضا بیگی، نماینده تبریز فاش کرد که دولت ابراهیم رئیسی برنامه‌ای برای برون‌رفت از بحران ارزی ندارد و معاون اول رئیس جمهوری در حضور نمایندگان گفته «همینه که هست».

علیرضا بیگی، نماینده تبریز در گفتگو با سایت اقتصادسنج فاش کرده که در جلسه روز شنبه مجلس، محمد مخبر معاون اول ابراهیم رئیسی به صراحت به نمایندگان اعلام کرد که «ما راه حل بهتری برای مدیریت بازار ارز نداریم» و «همینه که هست».

آقای بیگی اظهارات مخبر را «غیر مسئولانه‌ترین سخن یک مقام دولت» خواند و گفت:استنباط ما از جلسه با تیم اقتصادی دولت این است که برنامه‌ای برای برون رفت از شرایط موجود وجود ندارد.

همزمان با بحران اقتصادی، برخی محسن رضایی معاون اقتصادی رئیسی را پشت ناکامی‌های اخیر می‌دانند. او در زمان انتخابات ریاست جمهوری از کاندیداها بود و ادعا کرده بود که «دکترای اقتصاد با معدل ۱۹» است. بسیاری از کاربران در فضای مجازی به این بهانه، این روزها به او و نقشی که در دولت داشت اشاره کردند. او این روزها ساکت است و اظهارنظری نمی‌کند. در زیر برخی از توئیتها را ببینید:

XS
SM
MD
LG