در شرایطی که بسیاری از حامیان رسانهای پیشین دولت کنونی جمهوری اسلامی در ماههای اخیر به صف منتقدان آن پیوستهاند و یا خواستار ایجاد اصلاحات اساسی در کابینه به ویژه بخشهای اقتصادی شدهاند، اما روزنامه «کیهان» همچنان از «دستاوردهای فراوان» کابینه ابراهیم رئیسی در یک سال و چند ماه گذشته مینویسند.
عباس عبدی از چهره های سیاسی جناح اصلاحطلب حاکمیت ایران در شماره امروز یکشنبه هفتم اسفندماه روزنامه «اعتماد» با انتقاد از مشی حمایت یکطرفه برخی افراد و رسانهها از ابراهیم رئیسی، نوشته است که «هیچ فرد یا نهادی» به اندازه امثال دستاندرکاران روزنامه کیهان، با دولت کنونی جمهوری اسلامی «دشمنی» نکرده، «حتی اگر در خوشبینانهترین حالت آنها را طرفدار دولت بدانیم.»
حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه «کیهان» و نماینده مستقیم علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی برای اداره این نشریه، در شماره امروز یکشنبه هفتم اسفندماه با تداوم حمایت از دولت سیزدهم جمهوری اسلامی، نابسامانی فزاینده هفتههای اخیر بازار ارز ایران را ناشی از فعالیت «یک مشت انساننمای بیسرو پا با حمایتهای آشکار و نهان دشمنان بیرونی» اعلام کرده است.
حسین شریعتمداری در شرایطی که بسیاری از حامیان دولت ابراهیم رئیسی نیز منتقد سیاستهای او در حوزههایی همچون تصمیمات ارزی و پولی – بانکی شدهاند، مدعی شد که عدهای با «لطایفالحیل و ترفندهای گوناگون» در سیستم ارزی نظام دست به «اخلال» میزنند و مدیریت ارزی کشور را از دست «مدیران شایسته و دلسوز دولت» خارج میکنند.
در هفتههای اخیر نرخ برابری هر یک دلار ایالات متحده نسبت به ریال جمهوری اسلامی با رشدی پر شتاب مواجه شده تا آنجا که رکورد تاریخی خود «۵۰۰ هزار ریال» را شکست و اکنون با مبلغ بیش از «۵۸۰ هزار ریال» در بازار آزاد تهران معامله میشود.
اما در سوی دیگر، برخی از مخالفان و یا منتقدان دولت سیزدهم جمهوری اسلامی بر این باورند ابراهیم رئیسی دارای ضعفهای فراوانی در اداره کشور است که رسانهها و چهرههای نزدیک به او حاضر به بیانش نیستند و سعی در پوشاندن این موضوع در افکار عمومی دارند.
در همین راستا، عباس عبدی در روزنامه «اعتماد» مشی حمایت یکطرفه امثال «دستاندرکاران روزنامه کیهان» ازدولت کنونی جمهوری اسلامی انتقاد کرده است.
عباس عبدی با اشاره به نابسامانیهای موجود افتصادی و ناتوانی دولت ابراهیم رئیسی در رفع آنها، اظهار داشته است: «دفاع تمامقد کیهان» از وضع موجود به همراه «صداوسیما و دهها رسانه دیگر»، هیچ تغییری در ماجرا ایجاد نمیکند، هر چند «نقد چند روزنامه با تیراژ محدود نیز واقعیتی را ایجاد نخواهد کرد.»
دولت سیزدهم جمهوری اسلامی پس از روی کار آمدن در تابستان ۱۴۰۰ بارها با تغییر سیاستهای ارزی و پولی – بانکی سعی کرده است تا نبض بازار و اقتصاد ایران را با اعمال سیاستهای دستوری در دست گیرد اما همچون دولتهای گذشته جمهوری اسلامی با شکست روبهرو شده است.
در حالیکه با تاخیر سه روزه، روز شنبه ششم اسفندماه مجلس شورای اسلامی و اعضای دولت سیزدهم جمهوری اسلامی برای بحران سقوط ارزش ریال «جلسه غیرعلنی» برگزار کردند، علیرضا بیگی، نماینده تبریز فاش کرد که دولت ابراهیم رئیسی برنامهای برای برونرفت از بحران ارزی ندارد و معاون اول رئیس جمهوری نیز گفته است «همینه که هست.»