لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۲۰

ایران در آئینه اقتصاد ۱۳۸۹


سال ۱۳۸۹ در حالی به پایان رسید، که برای سومین سال متوالی اقتصاد ایران با رکود اقتصادی همراه بود.
دکتر مسعود نیلی، (اقتصادان) در مقاله مفصلی که ششم شهریور ماه ۸۹، در سایت رستاک با عنوان « زبان حالِ حکایت های آینده اقتصاد ایران» منتشر ساخت:
«از اشتغال و تصویر آینده، رونق نفتی و کم رونقی اقتصاد، در کنار هدفمند کردن یارانه ها و اقتصاد چینی شکننده » به عنوان برخی از چالش پیش روی اقتصاد ایران یاد کرد.
از بهار ۱۳۸۹،آمار رسمی نرخ بیکاری ایران منتشر نشده است. مرکز آمار ایران آمار بیکاران را ۱۴ و شش دهم درصد اعلام کرد، هرچند آگاهان رقم بیکاران را بیش از نرخ رسمی ارزیابی می کنند. بر پایه گزارش مرکز آمار،که بهار ۸۹ انتشار یافت نرخ بیکاری در میان گروه سنی ۱۵ تا ۲۹ ساله به ۲۶ درصد رسیده است.
محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری اسلامی ایران، در گفت و گوی تازه خود با برنامه سفر به خیر شبکه سوم سیمای جمهوری اسلامی ایران، یکی از دستاوردهای دولت در سال ۸۹ را ایجاد یک میلیون و ۶۰۰ هزار شغل اعلام کرد و گفت:
«این یک تحول بزرگ در کشور است عده زیادی این اعداد را غیر قابل باور و محال می دانند در حالی که با همت دولت این میزان اشتغال شکل گرفته و اسناد آن هم موجود است.»
البته محمود احمدی نژاد اسنادی در این زمینه ارائه نکرد.
اقتصاد نفتی ایران که در سال ۱۳۸۹، جایگاه خود را به عنوان دومین صادر کننده بزرگ سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) از دست داد، به گزارش خبرگزاری کار ایران ( ایلنا ) روند
انعقاد قراردادهای پژوهشی که از دی ماه ۸۸ تقرییا متوقف بوده طی سال ۸۹ نیز هیچ قرار داد پژوهشی میان وزارت نفت و دانشگاه ها و شرکت های دانش بینان و سایر شرکت های خصوصی منعقد نشده است.
این در حالی است که دکتر فریدون خاوند، (اقتصادان مقیم پاریس) افزایش بهای نفت و انبوه دلارهای نفتی و پر کردن بازارهای داخلی از کالاهای وارداتی را، عاملی می داند که امکان داد تا ابعاد گسترده بحران اقتصادی در ایران و حتی پیامدهای تحریم اقتصادی را تا اندازه ای بپوشاند.
اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها، که بالاخره با تاخیری ۹ ماهه در آذر ماه ۸۹ آغاز شد؛ و محمود احمدی نژاد از آن به عنوان «مهم ترین لایحه اقتصادی ایران در ۵۰ سال اخیر» یاد کرد، به گفته دکتر محمد خوش چهره، اقتصادان و نماینده دوره قبل مجلس شورای اسلامی، به دلیل برخوردهای
صورت گرفته با منتقدین طرح هدفمندی یارانه ها، با سکوت غلیظی در میان منتقدان این طرح روبروست.
سال ۱۳۸۹ در حالی به پایان می رسد، که هنوز خبری از شاخص های اصلی اقتصادی مربوط به سال ۸۹، از جمله نرخ رشد اقتصادی سال ۱۳۸۸، منتشر نشده است.

XS
SM
MD
LG