لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۵۸

کرونا در ایران |  ۱۴ میلیون نفر واکسینه نشده‌اند؛ پرونده نمکی به دادستانی ارجاع شد


سعید نمکی، وزیر پیشین بهداشت
سعید نمکی، وزیر پیشین بهداشت

آمار رسمی وزارت بهداشت ایران حاکی از تداوم کاهش شمار مبتلایان و مرگ روزانه ناشی از ابتلا به کرونا در کشور است.

بر اساس این آمار از ۲۱ اردیبهشت تا ۲۲ اردیبهشت ، ۳۷۱ بیمار جدید شناسایی شدند و به این ترتیب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷ میلیون و ۲۲۷ هزار و ۴۳ نفر رسید.

همچنین در این ۲۴ ساعت گذشته، ۳ بیمار دیگر جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۴۱ هزار و ۲۰۱ نفر رسید.

این در حالی است که میزان تست روزانه در ایران نیز در هفته‌های اخیر کاهش چشمگیری داشته است.

تست روزانه کرونا به ازای هز هزار نفر - متوسط هفتگی
تست روزانه کرونا به ازای هز هزار نفر - متوسط هفتگی

از طرفی، رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ایران گفته است که هنوز حدود ۱۴ میلیون نفر از مردم دز اول واکسن کرونا را هم تزریق نکرده‌اند.

ابراهیم قادری می‌گوید ۶ میلیون نفر دز دوم را نزده‌اند و ۲۶ میلیون نفر نیز دز سوم را نزده‌اند.

وزارت بهداشت ایران تزریق دز چهارم واکسن را برای افراد بالای ۷۰ سال و برخی از افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف آغاز کرده است.

بر اساس آمار وزارت بهداشت، مجموع واکسن‌های تزریق ‌شده در ایران به ۱۴۹ میلیون و ۳۹۰ هزار و ۵۳۹ دز رسیده است.

همزمان، پرونده شکایت تعدادی از پزشکان علیه سعید نمکی، وزیر بهداشت دولت روحانی در شعبه سیزدهم دادسرای کارکنان دولت باز شد.

در این شکایت گفته شده است که به‌کارگیری «روش های نادرست» برای درمان بیماران مبتلا به کرونا و «تضاد منافع» و «تأخیر در واردات واکسن» منجر به مرگ‌ تعداد قابل توجهی از بیماران شد.

به گزارش روزنامه همشهری، یکی از موضوعات شکایتی که محمدرضا هاشمیان، پزشک بیمارستان مسیح دانشوری مطرح کرده است این است که با تصمیم سعید نمکی، بدون هماهنگی با بورد آی‌سی‌یو، تجهیزاتی برای بیمارستان‌ها خریداری می‌شد از جمله ۳ هزار دستگاه ونتیلاتور از یک برند خاص بود که از دید این متخصص احتیاج نبود.

حسین قناعتی، رئیس علوم پزشکی تهران در شکایت خود از نمکی به صرف هزینه ۷۰۹ میلیون دلاری برای داروهایی از جمله رمدسیویر و فاویپیراویر اشاره کرده است و می‌گوید این هزینه باید صرف واکسن می‌شد.

محمدرضا هاشمیان، یکی از شاکیان سعید نمکی به خبرگزاری رکنا گفته است: « مسئولان سابق وزارت بهداشت گفتند که حاضر نیستند واکسن های گران قیمت با نرخ هر دز ۱۰ دلار را تهیه کنند. این در حالی است که برای واردات واکسن ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت می کردند و این نشان می دهد که جان ایرانیان برای آقای نمکی حتی ۸۴ هزار تومان هم ارزش نداشت.»

بسیاری، دستور منع واردات واکسن از سوی رهبر جمهوری اسلامی ایران و نامه ۲ هزار و ۵۰۰ پزشک که نام حسین قناعتی نیز جزو امضاءکننده‌های آن بود را دلیل عمده تأخیر در واردات واکسن و مرگ هزاران شهروند می‌دانند.

این نامه روز ۲۳ دی ماه ۱۳۹۹ و خطاب به حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران منتشر شد و تردیدهایی را در رابطه با مجوز و عوارض واکسن‌های آمریکایی، انگلیسی و فرانسوی مطرح کرد.

XS
SM
MD
LG