لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۲۱

ادامه افزایش ابتلا به امیکرون در کودکان ایران؛ ظرفیت تخت‌های آی‌سی‌یو «فوق‌العاده کم» است


افزایش بستری و ابتلا در میان کودکان ایران به کرونا
افزایش بستری و ابتلا در میان کودکان ایران به کرونا

رئیس پژوهشگاه سلامت و مرکز تحقیقات عفونی می‌گوید تخت‌های آی‌سی‌‌یو ویژه کودکان در کشور «فوق‌العاده کم» است. عبدالله کریمی گفت در بیمارستان مفید ظرفیت تخت‌های آی‌سی‌یو کودکان نیز پر شده است.

رئیس بخش عفونی بیمارستان مفید افزود در موج ششم کرونا، درصد اشغال تخت‌های بیمارستان مفید ۲ تا ۳ برابر نسبت به نیمه اول سال افزایش داشت.

او تأکید کرد که باز بودن مدارس می‌تواند به شیوع بیماری‌های عفونی از جمله امیکرون کمک کند.

به رغم هشدارهای کارشناسان در رابطه با بازگشایی مدارس، ستاد ملی مقابله با کرونا در ایران، تعطیلی سراسری مدارس را ممنوع اعلام کرده است.

آمار ابتلا و بستری در دیگر نقاط کشور نیز رو به افزایش است. رئیس بیمارستان حضرت معصومه قم نیز می‌گوید در یک ماه گذشته، بستری کودکان زیر پنج سال «به صورت چشمگیری» افرایش یافته است و مرگ و میر نیز در این گروه سنی بوده است.

جواد تفرجی گفت در ماه گذشته، چهار کودک زیر پنج سال جان خود را در اثر ابتلا به کرونا از دست دادند.

او افزود که در حال حاضر، ۱۲۰ کودک با علائم کرونا در این بیمارستان بستری هستند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در گفتگو با خبرگزاری ایمنا گفته است که اگر در یک روز چهار هزار نفر به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند، حدود ۶۰۰ نفر از آن‌ها زیر ۱۸ سال هستند.

پژمان عقدک گفت در هفته‌های اخیر میزان مراجعه به بیمارستان امام حسین نسبت به قبل چند برابر شده است و کودکان ۱۰ تا ۲۰ درصد از کل بیماران کرونایی در استان اصفهان هستند.

او همچنین میزان واکسیناسیون در کودکان ۹ تا ۱۲ سال را ۸ درصد و در کودکان پنج تا هشت سال را دو درصد عنوان کرده است.

در شماری از استان‌های دیگر نیز آمار واکسیناسیون کودکان زیر ۱۲ سال، کمتر از ۱۰ درصد گزارش داده شده است.

عدم شفافیت وزارت بهداشت ایران در ارائه شواهد علمی مربوط به ایمنی و اثربخشی واکسن‌های موجود در کشور به تردید والدین نسبت به تزریق این واکسن‌ها به فرزندانشان دامن زده است.

در عین حال، اظهارات متفاوتی در مورد این واکسن‌ها مطرح می‌شود.

در حالی که برخی از کارشناسان معتقدند واکسن سینوفارم به صورت گسترده‌تری در دنیا استفاده شده است و اطلاعات بیشتری در مورد آن ارائه شده است، عده‌ای دیگر می‌گویند واکسن پاستوکووک که با مشارکت انستیتو فینلای کوبا تولید شده است از فن‌آوری جدیدتری استفاده کرده و قابل اطمینان‌تر است.

سازمان بهداشت جهانی در حال حاضر واکسن فایزر را برای خردسالان توصیه کرده است که در ایران به دلیل ممنوعیت واکسن‌های آمریکایی توسط رهبر جمهوری اسلامی ایران در دسترس مردم نیست.

XS
SM
MD
LG