لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۴۸

مرگ‌و‌میرهای دو رقمی کرونا در ایران؛ وزیر بهداشت: مردم از محدودیت‌ها خسته شده‌اند


کرونا در ایران. آرشیو
کرونا در ایران. آرشیو

وزارت بهداشت ایران اعلام کرد در شبانه‌روز منتهی به دوشنبه سوم خرداد، ۳۳ تن بر اثر ابتلا به ویروس کووید ۱۹ در کشور جان باختند.

بنا بر اعلام وزارت بهداشت، در این مدت دست‌کم ۹ هزار و ۷۷۵ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا شناسایی شده و از این تعداد، یک هزار و ۳۹۷ تن در بیمارستان بستری شده‌اند که ۹۷۲ تن از آنان در بخش مراقبت‌های ویژه هستند.

بر اساس آمار رسمی اعلام‌شده از سوی مقامات بهداشت و درمان در ایران تاکنون ۱۴۱ هزار و ۷۱۷ تن بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باخته‌اند؛ اما پیش از این سازمان نظام پزشکی آمار واقعی مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا در ایران را سه تا چهار برابر آمارهای وزارت بهداشت ارزیابی کرده بود.

بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت و آموزش پزشکی در ایران شام‌گاه یک‌شنبه در گفت‌وگویی تلویزیونی «ساده‌انگاری درباره همه‌گیری کرونا» را مشکلی جهانی برشمرد و با بیان این که سویه جدید امیکرون «حدود ۱۸ برابر» سرعت انتشار بیشتری نسبت به سویه‌های پیشین دارد، گفت: «احساس می‌شود مردم از محدودیت‌ها خسته شده‌اند.»

هم‌زمان با افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در ایران، مسعود یونسیان استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تأکید بر روند رو به افزایش زیرسویه «بی‌اِی‌۵» امیکرون هشدار داده و با اشاره به مراسم ماه محرم و پیاده‌روی اربعین گفته است که اگر «اقدامات عاجل» نکنیم، «شرایط موج هفتم با شش موج قبلی متفاوت خواهد بود.»

وزیر بهداشت همچنین با بیان این که «ایمنی واکسن همیشگی نیست»، به مردم توصیه کرد علاوه بر تزریق دز یادآور، در زمانی که «وضعیت کرونا به قرمز نزدیک می‌شود» شیوه‌نامه‌های بهداشتی را بیشتر رعایت کنند.

عین‌اللهی تأکید کرد که «از آذر سال گذشته هیچ واکسن خارجی» به ایران وارد نشده، چرا که به گفته او «به اندازه کافی واکسن ذخیره» موجود است.

شماری از شهروندان در روزهای گذشته خبر داده بودند که در بعضی از مراکز درمانی «واکسن تاریخ گذشته» تزریق می‌شود. همچنین برخی از آنها تصاویری را منتشر کرده بودند که نشان می‌داد روی واکسن‌های آسترازنکا برچسب دیگری زده شده است.

روزنامه اعتماد نیز در شماره روز یک‌شنبه ۲۶ تیرماه امسال خود در گزارشی نوشت: «تاريخ انقضای واكسن وارداتی كه به تشخيص كارخانه توليدكننده تا پايان ماه ژوئن تعيين شده بود بنا به صلاحديد مسئولان وزارت بهداشت تغيير كرده و به مدت ۱۷ روز افزايش يافته است، اما علت این دستكاری همچنان در هاله‌ای از ابهام است.»

XS
SM
MD
LG