وزارت بهداشت ایران از ۲۸ شهریور تا ۲۹ شهریور، شناسایی ۱۷ هزار و ۳۹۷ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور را تأیید کرد.
همچنین بر اساس این آمار، در ۲۴ ساعت گذشته، ۳۴۴ بیمار دیگر جان خود را در اثر ابتلا به کرونا از دست دادند و مجموع جان باختگان کووید-۱۹ در ایران به ۱۱۷ هزار و ۵۲۶ نفر رسید.
بسیاری از جمله تعدادی از خود مقامات کشور معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است.
روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران ایران، نیز چندی پیش به نقل از استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران نوشت آمار رسمی مرگ ناشی از ابتلا به کرونا را باید هفت برابر کرد.
- آغاز واکسیناسیون دانشآموزان
محمد محسنبیگی، مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش، از آغاز واکسیناسیون دانشآموزان از ۲۸ شهریور خبر داد و گفت آموزش در شهرهای بزرگ و مراکز استانها در حال حاضر به صورت غیرحضوری شروع میشود.
مهرزاد حمیدی، معاون سلامت و تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش، به خبرگزاری ایلنا گفته است که برای واکسیناسیون دانشآموزان، در مرحله اول، سه میلیون دز واکسن تحویل داده خواهد شد.
آقای حمیدی گفت: «این موارد مربوط به پنجشنبه هفته گذشته است و قرار بود در این هفته واکسن وارد شود، اما این که وارد شده باشد یا نه، من هنوز اطلاعی ندارم.»
به گفته آقای حمیدی، این واکسنها برای سنین ۱۲ تا ۱۸ سال است و دانش آموزان کلاس هفتم و دوازدهم را در برمیگیرد.
پیشتر، محمدرضا شانهساز، رئیس سازمان غذا و دارو ایران از صدور مجوز برای واکسنهای پاستوکووک و سینوفارم برای سنین کمتر از ۱۸ سال خبر داده بود.
در حال حاضر واکسن فایزر برای نوجوانان ۱۲ تا ۱۵ سال مجوز مصرف اضطراری دارد. کوبا نیز چندی پیش واکسیناسیون با واکسن «سوبرانا۲» را برای کودکان ۲ سال به بالا آغاز کرد. امارات متحده عربی نیز از واکسن سینوفارم برای واکسینه کردن کودکان سه تا هفده سال استفاده میکند.
حمیدرضا جماعتی، دبیر کمیته علمی کشوری کرونا، میگوید هر واکسنی که از سوی سازمان غذا و داروی ایران تأیید شود، میتواند در نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ سال استفاده شود. دبیر کمیته علمی گفت: «نیازی نیست که به سمت و سوی واکسن خاصی برویم.»
مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) پس از انجام یک نظرسنجی در مورد بازگشایی مدارس از اول مهر اعلام کرد که ۶۲.۵ درصد از کل جامعه آماری با این موضوع مخالف هستند.
بر اساس این نظرسنجی، ۵۵ درصد پاسخدهندگان گفتهاند که در صورت واکسیناسیون همه معلمها و دانشآموزان، موافق بازگشایی مدارس به صورت حضوری هستند.
- خبرگزاری فارس: تولید برکت از مرز ۱۵ میلیون دز عبور نخواهد کرد
خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران ایران، روز گذشته در گزارشی نوشت: «هرچند اخیرا خط ۲ برکت هم وارد مدار تولید شده است عملا بعید است تعداد واکسنهای تولیدی از مرز ۱۵ میلیون دز عبور کند.»
محمد مخبر، معاون اول ابراهیم رئیسی، زمانی که ریاست ستاد اجرایی فرمان امام را برعهده داشت از تولید ۵۰ میلیون دز واکسن برکت تا پایان شهریورماه خبر داده بود که محقق نشد.
خبرگزاری فارس، ابتلای «همه مهندسان چینی و هندی» خط تولید به کرونا را از جمله دلایل این خلف وعده دانسته است.
همچنین در بخشی از گزارش اشاره شده است که تأمین موارد اولیه و تجهیزات آزمایشگاهی که «به صورت عمده» در آمریکا تولید میشد به دلیل تحریم، به تأخیر خورد.
در ماههای گذشته، در رابطه با ناکامی در تأمین واکسن برکت اظهارنظرهای متفاوتی شده است.
ابتدا حجت نیکی ملکی، رئیس مرکز اطلاعرسانی ستاد اجرایی فرمان امام، اعلام کرد که حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار دز واکسن، به دلیل ایجاد مشکلاتی «در مرحله پر کردن ویالها» از چرخه تولید خارج شده است.
اما مینو محرز، مسئول ارزیابی علمی این واکسن به خبرگزاری «رکنا» گفت که در کارخانه واکسن برکت، «نه واکسنی خراب شده و نه دور ریخته شده» است. او، دلیل تأخیر در تولید را تهیه مواد اولیه به دلیل «تحریمهای آمریکا» عنوان کرد.
- ابراهیم رئیسی دلیل افزایش واردات واکسن را «برگرداندن نگاه از غرب» عنوان کرد
ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران، با کنایه به دولت پیشین گفت: «بعضیها واردات واکسن یا حتی پیوستن کشور به سازمان شانگهای را متوقف بر پذیرش افایتیاف کرده بودند و حتی در جلسات رسمی نیز بر موضع خود پافشاری میکردند.»
آقای رئیسی گفت افزایش واردات به این دلیل بوده است که «کشورهای همسایه و دوست ما دیدند که دیگر توجه ما صرفاً به غرب نیست و ارتباط با همسایگان و کشورهای منطقه اولویت سیاست خارجی ایران شده است.»
پیشتر، مسعود پزشکیان، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در این رابطه گفته بود: «این دولت واکسنی سفارش نداده است. ما اینها را سفارش دادیم و تولید انجام شده است.»
از طرفی، علی حدادی نماینده طالقان، ساوجبلاغ، نظرآباد و چهارباغ در مجلس شورای اسلامی در توییتی در رابطه با سرعت گرفتن واردات واکسن گفته بود: « نه مذاکرهای به نتیجه رسیده، نه تحریمی برداشته شده و نه ایران FATF را پذیرفته!»
او گفت مشخص شده که مشکل اصلی «در داخل» بوده است.
- آمار جانباختگان در رشت از چهار هزار نفر فراتر رفت
فرماندار و رئیس ستاد کرونای رشت اعلام کرد که از آغاز شیوع ویروس کرونا تاکنون، چهار هزار و ۳۰۷ نفر در این شهرستان بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده اند. علی فتح اللهی همچنین از کاهش ۳۰ درصدی میزان بستری در رشت خبر داد. رشت با ۸۸۱ هزار نفر جمعیت، اکنون در وضعیت نارنجی (پرخطر) قرار دارد.