لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۲۹

کرونا در ایران - یک واکسن آمریکایی توسط سازمان غذا و دارو تایید شد


محمدرضا شانه‌ساز، رئیس سازمان غذا و دارو ایران از تأیید واکسن تک‌ دوز آمریکایی «جانسون اند جانسون» خبر داد.

او گفت این واکسن در کمیسیون قانونی ساخت و ورود سازمان غذا و دارو تأیید شده است.

رئیس سازمان غذا و دارو ایران گفت: «واکسن های ثبت شده در ایران، متنوع و زیاد است. هیچ مساله محرمانه‌ای در این رابطه وجود ندارد و البته دلیلی برای اعلام مکاتبات و مراحل تایید و ثبت یک واکسن در کشور نیز وجود ندارد.»

روز گذشته نیز، مقامات بهداشتی ایران از صدور مجوز مصرف اضطراری برای واکسن تک‌ دوزی روسی «اسپوتنیک لایت» خبر دادند.

کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه پیشتر گفته بود «طرف‌های روسی اصرار می کنند» که واکسن اسپوتنیک لایت در ایران ثبت شود.

آقای جلالی همچنین تأکید کرد که آنچه در ایران به عنوان تولید مشترک انجام می‌شود، تحت لیسانس روسیه است و گفت شرکت‌ها «زیر نظر روسیه» باید واکسن‌ها را بفروشند.

همچنین، جمال ارونقی معاون فنی گمرک ایران از ورود ۴۵۰ هزار دوز دیگر واکسن به ایران خبر داد.

به گفته آقای ارونقی، ۳۰۰ هزار دوز واکسن اسپوتنیک روسی و ۱۵۰ هزار دوز واکسن آسترازنکا اتریشی وارد کشور می‌شود و مجموع واکسن‌های وارداتی را به ۵۵ میلیون دوز می‌رساند.

مینو محرز: نباید روی واکسن‌های ایرانی کرونا حساب باز می‌کردند

مینو محرز، مسئول کارآزمایی بالینی واکسن برکت در‌ گفتگو با خبرگزاری رکنا گفت: «مسئولان وزارت بهداشت از ابتدا نباید روی واکسن‌های ایرانی کرونا حساب باز می‌کردند.»

در ماه تیر، محمد مخبر، معاون اول ابراهیم رئیسی وعده داده بود که تا پایان شهریور ۵۰ میلیون دز واکسن برکت تولید خواهد شد.

حجت نیکی ملکی، رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی ستاد اجرایی فرمان امام شمار واکسن‌های تولیدی واکسن کووایران برکت را ۱۰ میلیون دوز اعلام کرده است و می‌گوید حدود پنج میلیون و ٢٠٠ هزار دز از آن به وزارت بهداشت تحویل داده شده است.

خانم محرز، دلیل این بدقولی را «تحریم‌های آمریکا» عنوان کرد و گفت: «برای تهیه یکی از ماده‌های واکسن، نیاز بود تا تحریم‌ها دور زده شود و تا مسیر دورزدن تحریم‌ها انجام شد، زمان برد و تولید واکسن به تأخیر افتاد.»

مینو محرز در مورد واکسن‌های وارداتی گفت آنها حتما باید مجوز سازمان بهداشت جهانی را داشته باشند. مسئول کارآزمایی بالینی واکسن برکت گفت: «هنوز اسپوتنیک این مجوز را ندارد و ما چه می‌دانیم که چه ساخته‌اند.»

خانم محرز در حالی این اظهارات را عنوان می‌کند که واکسن برکت هم مجوز سازمان بهداشت جهانی را ندارد و در مورد نتایج آزمایش‌های بالینی آن به صورت شفاف اطلاع‌رسانی نشده است.

کمبود واکسن در برخی از نقاط ایران و ادعای وزیر بهداشت در‌ مورد شکستن رکورد هفتگی تزریق

غلامرضا شریف‌زاده ، دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا در خراسان‌ جنوبی در گفتگو با خبرگزاری مهر گفت: «واکسن آسترازنکا برای دوز اول و برکت برای دوز اول و دوم در خراسان جنوبی موجود نیست.»

روز گذشته نیز محمد دهقانی، نماینده نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی، از نبود واکسن گلایه کرد و خواستار تأمین آن شد.

این در حالی است که بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت ایران در دیدار از کرمانشاه گفت: «هر استانی که با سرعت بیشتری واکسیناسیون را انجام دهد سهمیه واکسن بیشتری را می‌گیرد.»

وزیر بهداشت تأکید کرد که «هیچ‌گونه کمبود» واکسن در کشور وجود ندارد.

آقای عین‌اللهی همچنین گفت ایران در هفته جاری با تزریق هفت میلیون و ۹۰۰ هزار دوز واکسن، رکورد تزریق هفتگی واکسن در جهان را شکست.

این رکورد را آلمان با تزریق ۵ میلیون دز واکسن در هفته در دست داشت.

داده‌های جمع‌آوری شده توسط سایت «دنیای ما در قالب آمار» نشان می‌دهد ۀلمان تا پانزدهم سپتامبر، ۶۱ درصد از جمعیت خود را کامل واکسینه کرده است در حالی که این رقم برای ایران ۱۴ درصد نشان داده می‌شود.

مقایسه میزان واکسیناسیون در چند کشور
مقایسه میزان واکسیناسیون در چند کشور

یک نماینده مجلس: واکسن می‌دهند تا خودکفا نشویم

حسینعلی شهریاری،‌ رئیس کمیسیون بهداشت مجلس، در گفتگو با روزنامه فرهیختگان در رابطه با افزایش واردات واکسن به ایران گفت: «با خودشان گفتند به این‌ها واکسن بدهیم تا نگذاریم خیلی در این زمینه جلو بروند و خودکفا شوند.»

آقای شهریاری گفت: «برخی کشورها به ما واکسن می‌دهند چون دیدند ایران توانایی تولید واکسن پیدا کرده و تا دو سه ماه دیگر حدود ۲۰ میلیون دوز واکسن تولید داخل خواهد داشت.»

این نماینده مجلس گفت: «ما الان هم می‌گوییم که واکسن از انگلیس و آمریکا وارد نمی‌کنیم، چون به انگلیس و آمریکا اعتماد نداریم.»

دبیر علمی کمیته کووید-۱۹ درخواست استعفا کرد

عاطفه عابدینی دبیر علمی کمیته کووید-۱۹ با گلایه از عدم توجهی وزیر بهداشت به درخواست ملاقات برای بیان «نگرانی‌های این کمیته» پس از گذشت سه هفته از جایگاه خود کناره گیری کرد.

عابدینی از اردیبهشت ۱۴۰۰ در این سمت قرار گرفت و با اظهارنظرهای غیرعلمی خبرساز شد.

او چندی پیش به انجام تحقیقاتی بر روی احتمال مغناطیسی شدن بدن پس از تزریق واکسن اشاره کرده و گفته بود این مسأله منحصر به ایران نیست، اما پس از انتشار گزارش‌های متعددی که با مستندات علمی نشان دادند واکسن از لحاظ علمی نمی‌تواند به بدن خاصیت مغناطیسی ببخشد، حرف‌های خود را پس گرفت و گفت: «به هیچ وجه نمی‌توان چنین چیزی را به تزریق واکسن کرونا نسبت داد.»

عاطفه عابدینی چند روز پیش نیز مردم را برای درمان کرونا به «طب سنتی» رجوع داد و گفت :لزوم به کارگیری طب سنتی یا ایرانی و داروهای گیاهی برای درمان تکمیلی در بیماری کووید-۱۹ حس می‌شد و در همه جهان از دارو‌های گیاهی به عنوان دارو‌های کمکی در پیشگیری یا درمان، استفاده می‌شود.

بیش از ۶۰درصد ویروس کرونا در تهران منتشر می‌شود

حسین قناعتی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌گوید بیش از ۶۰ درصد بیماری کرونا در تهران، بروز می‌یابد و منتشر و جابه‌جا می‌شود.

آقای قناعتی افزود تراکم جمعیت در جنوب شهر تهران بالاتر از مناطق شمالی است و در برخی خانه‌های با متراژ بسیار پایین تا ۸ نفر زندگی می‌کنند و به همین دلیل باید توجه بیشتری به این مناطق شود.

تداوم وضعیت بحرانی در آذربایجان غربی

جواد آقازاده، رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی، در گفتگو با خبرگزاری مهر از بستری شدن ۳۲۸ بیمار در بخش مراقبت های ویژه (آی‌ سی‌ یو) و جان‌باختن ۲۸ نفر در بیست و‌ چهار ساعت گذشته خبر داد.

آقازاده گفت شمار بستری‌های روزانه در این استان همچنان بالای ۴۰۰ نفر است و در ۲۴ ساعت گذشته به ۴۳۰ نفر رسید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی گفت تاکنون حدود ۲۶۰ هزار ابتلا در آذربایجان غربی ثبت شده است که ۲.۳ درصد از این تعداد، جان باخته‌اند.

آمار رسمی ابتلا و مرگ در ایران - ۲۵ شهریور

وزارت بهداشت ایران‏ از ۲۴ شهریور تا ۲۵ شهریور، ۱۸ هزار و ۲۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا را در کشور تأیید کرد.

همچنین بر اساس این آمار، در ۲۴ ساعت گذشته، ۴۵۳ بیمار دیگر جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادند و مجموع جان باختگان کووید-۱۹ در ایران به ۱۱۶ هزار و ۷۲ نفر رسید.

بسیاری از جمله تعدادی از خود مقامات کشور‌ معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است.

روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران ایران نیز چندی پیش به نقل از استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران نوشت آمار رسمی مرگ ناشی از ابتلا به کرونا را باید هفت برابر کرد. 

XS
SM
MD
LG