وزارت بهداشت ایران از روز ۳۰ آبان تا ۱ آذر، شناسایی ۵ هزار و ۴۲۷ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ را تأیید کرد.
به این ترتیب، مجموع مبتلایان کرونا در ایران به ۶ میلیون و ۸۲ هزار و ۸۶۵ نفر رسید.
همچنین در ۲۴ ساعت گذشته، ۹۷ بیمار دیگر جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان کرونا را به ۱۲۹ هزار و ۵۳ نفر رساندند.
امروز در حالی که بسیاری از مدارس ابتدایی و متوسطه به صورت حضوری فعالیت خود را از سر گرفتهاند، پس از ۲۳۴ روز، آمار مرگ و میر روزانه کرونا دورقمی اعلام شد.
آخرین بار در ۱۲ فروردین ، مرگ و میر روزانه کمتر از ۱۰۰ نفر ثبت شده بود.
در طول همهگیری کرونا، بسیاری از جمله تعدادی از خود مقامات کشور تأکید کردند که آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران را چند برابر ارقام رسمی است.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر، وضعیت استانهایی مانند ایلام، آذربایجان غربی، کردستان، یزد، خراسان جنوبی، سمنان، کرمان و چهارمحال و بختیاری را «نگران کننده» توصیف کرده است.
محمد مهدی گویا گفت در این هفته، استان گلستان کمترین میزان فوت و بوشهر و خوزستان بیشترین میزان را در بین استانها داشتهاند.
اپلیکیشن ماسک وزارت بهداشت نشان میدهد تنها استان کرمان در هفت روز گذشته با افزایش موارد بستری نسبت به هفته قبل از آن روبرو شد.
- بازگشایی حضوری مدارس و آغاز طرح «محدودیت هوشمند»
معاون آموزش متوسطه و سخنگوی وزارت آموزش و پرورش میگوید آموزش حضوری مدارس از روز دوشنبه اول آذر ماه آغاز شده است.
علیرضا کمرئی گفت تاکنون ۱۰۵ هزار مدرسه در سطح کشور، «مجوز بازگشایی» را دریافت کردهاند.
او همچنین گفت هدف این است که هفته آینده، «همه دانش آموزان» در کلاسهای درس حضور پیدا کنند.
این در حالی است که هنوز واکسنی برای کودکان زیر ۱۲ سال مورد تأیید وزارت بهداشت ایران قرار نگرفته است.
بسیاری از کشورها، واکسن فایزر را به این گروه سنی تزریق میکنند که ورود آن به ایران پس از دستور منع واردات واکسنهای آمریکایی توسط آیتالله خامنهای به بنبست خورد.
بسیاری از والدین، مسئولان مدارس، و کارشناسان بهداشتی نگران رعایت پروتکلها و احتمال افزایش ابتلا به کرونا میان دانشآموزان هستند.
همچنین از دوشنبه، اول آذر، «طرح محدودیت هوشمند» به اجرا گذاشته خواهد شد، به این ترتیب که افرادی که واکسینه نشدهاند از دریافت خدمات عمومی و حمل و نقل عمومی محروم میشوند و از حضور کارمندان واکسن نزده در محل کار نیز جلوگیری خواهد شد.
محسن فرهادی، معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، گفت: «در این طرح تصور ما این است که شرایط کل کشور قرمز است و در این شرایط قرمز تمام پنج گروه شغلی میتوانند با رعایت شیوهنامههای بهداشتی و واکسیناسیون فعالیت کنند.»
- رئیس سازمان نظام پزشکی از احتمال فرستادن بیماران به کشورهای دیگر برای ادامه درمان خبر داد
رئیس کل سازمان نظام پزشکی میگوید به دلیل «عدم استقبال» پزشکان از ادامه تحصیل در رشتههای تخصصی و فوق تخصص ممکن است در سالهای آینده، «بیماران برای ادامه درمان به کشورهای دیگر فرستاده شوند.»
محمد رئیسزاده همچنین با اشاره به این که در برخی رشتهها مانند قلب اطفال لیست انتظار برای عمل به ۶ تا ۷ ماه رسیده است گفت: «شاید مجبور شدیم با چند ده برابر قیمت پزشک متخصص از خارج وارد کنیم.»
رئیس کل سازمان نظام پزشکی افزود از ابتدای پاندمی کرونا تاکنون، ۱۴۸ پزشک و در مجموع حدود ۲۵۰ نفر از اعضای کادر درمان بر اثر کرونا جان باختهاند.