لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۴۳

امضای توافق‌نامه ایران و رنو: تولید ۱۵۰ هزار خودرو و تاسیس مرکز خدمات پس از فروش


رونمایی از یک مدل رنو در تهران - مهر ۱۳۹۵
رونمایی از یک مدل رنو در تهران - مهر ۱۳۹۵

به گفته وزیر صنعت ایران، شرکت خودروسازی رنو و طرف ایرانی توافق‌نامه‌ای امضا کرده‌اند که در فاز اول آن ۱۵۰ هزار خودرو در سال و در فاز دوم ۳۰۰ هزار خودرو در سال تولید خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، قرارداد همکاری شرکت رنوی فرانسه و ایدرو (سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران) روز جمعه، ۹ مهر با حضور محمد رضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران در پاریس امضا شد.

آقای نعمت‌زاده با اعلام اینکه این توافق بعد از ۱۰ ماه مذاکره به سرانجام رسیده به ایرنا گفت که این توافق‌نامه در قالب «جوینت ونچر» بوده و خودرو ساز فرانسوی به میزان ۶۰ درصد و شرکت ایرانی ۴۰ درصد سرمایه گذاری مشترک خواهند داشت.

جوینت ونچر یک رابطه شراکت قراردادی است که معمولا از سوی شرکای اصلی یک شرکت جدید تاسیس می‌شود و تمام جزئیات فعالیت این شرکت جدید مطابق توافق طرفین خواهد بود. این نوع مشارکت اقتصادی با قراردهایی مثل بیع متقابل و یا تولید تحت لیسانس متفاوت است.

به گزارش ایرنا بر پایه این توافق، رنو برای نخستین بار در ایران، مراکز توزیع، فروش و خدمات پس از فروش خود را خواهد داشت و همچنین همکاری‌های کنونی رنو با دو شریک خود، سایپا و ایران خودرو در قالب «همکاری مشترک رنو پارس» ادامه خواهد داشت.

دو خودرو «سیمبل و داستر جدید» نخستین خودروهای تولیدی این کارخانه خواهند بود که در سال ۲۰۱۸ به تولید می‌رسند.

فرانسه اصلی‌ترین طرف مشارکت ایران در صنعت خودرو است و سابقه حضور پژو و رنو در ایران به بیش از ۱۰ سال می‌رسد. اما با تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران این همکاری‌ها به کمترین میزان ممکن رسید.

پس از لغو تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، ایران و خودرو و پژو دوباره قرارداد همکاری امضا کردند و سایپا و سیتروئن نیز برای تولید خودرو در ایران به توافق رسیدند.

شرکت رنو، با شرکت پارس خودرو در ایران نیز مشارکت دارد و دو مدل از خودروی «ساندرو» رنو این روز‌ها در ایران به فروش می‌رسد. همچنین به تازگی رنو « تلیسمان» در تهران رونمایی شده است.

ایران خودرو نیز وعده داده که امسال محصول مشترک خود با پژو به نام «۲۰۰۸» را روانه بازار ایران کند.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG