لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۳۷

آخرین برآورد غیررسمی: وجود ۱۰۰ هزار مبتلا به ایدز در ایران


مینو محرز استاد دانشگاه و رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران
مینو محرز استاد دانشگاه و رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران

رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران اعلام کرد، در حالی که آمارهای رسمی وزارت بهداشت از شناسایی کمتر از ۳۰ هزار بیمار مبتلا به ایدز در کشور حکایت دارند، اما بر اساس آخرین برآوردها، بطور غیررسمی حدود ۱۰۰ هزار نفر در ایران به این ویروس مبتلا هستند.

به گزارش روز یکشنبه خبرگزاری ایرنا، «مینو محرز» با بیان این که اعتیاد به مواد مخدر مهمترین عامل ابتلای این افراد به این بیماری است، گفت مصرف مواد مخدر، بویژه مواد تزریقی، باعث افزایش ۱۰ برابری تماس جنسی در میان معتادان شده، که این موضوع منجر به افزایش بروز بیماری ایدز می‌شود.

به گفته این متخصص بیماری‌های عفونی، این در حالی است که بسیاری از معتادان از ابتلای خود به این بیماری بی‌خبر هستند. وی با بیان این که روند افزایش اعتیاد به مواد مخدر در کشور سریع و بحرانی است، تاکید کرد آموزش مهارت‌های زندگی به جوانان باید از کودکی و دوران مدرسه آغاز شود.

خانم محرز که درباره کودکان خیابانی و ایدز نیز تحقیق کرده، هفته گذشته به خبرگزاری ایسنا گفته بود بیشترین مورد ابتلای کودکان کار و خیابانی به ایدز، از طریق تجاوز جنسی است، و در میان کودکان سنین بالا‌تر هم اعتیاد، از دیگر راه‌های انتقال آن ویروس مرگبار است.

به گفته استاد دانشگاه که بر روی هزار کودک خیابانی در تهران تحقیق کرده است، بیشترین میزان شیوع بیماری ایدز در کودکان کار، بین سنین ۱۰ تا ۱۸ سال است؛ ضمن این که حدود ۴ تا ۵ درصد آنها نیز ناقل ویروس «اچ آی وی»، عامل بیماری ایدز، هستند.

خبرگزاری ایسنا روز ۱۴ شهریور ماه نیز از قول یکی از اعضای کمیته کشوری ایدز در ایران نوشت «بر اساس آمار ثبت شده حدود ۲۸ هزار مبتلا به ایدز در کشور وجود دارد. این در حالی است که طبق برآورد‌های سازمان جهانی بهداشت، وجود ۸۰ تا ۹۰ هزار مورد ابتلا به ویروس اچ آی وی در کشور پیش‌بینی می‌شود.»

به گفته مسعود مردانی، با توجه به این آمار، حدود ۷۰ هزار مبتلا به ایدز در ایران یا از بیماری خود خبر ندارند یا آن را پنهان می‌کنند.

بر اساس آخرین آمار ارائه شده توسط اداره ایدز وزارت بهداشت، در سال ۱۳۹۲ حدود ۲۷ هزار و ۸۸۸ در ایران مبتلا به ایدز بوده‌اند که حدود ۸۸ و هفت دهم درصد آنها مرد و حدود ۱۱ و سه دهم درصد از مبتلایان زن هستند.

XS
SM
MD
LG