لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۴۳

دلار به  ۳۳ هزار تومان رسید، کسبه «سه‌راه امین حضور» تجمع اعتراضی برگزار کردند


ازار ارز ، دلار و سکه در تهران، صرافی
ازار ارز ، دلار و سکه در تهران، صرافی

همزمان با رکوردشکنی تاریخی قیمت دلار در ایران، برخی گزارش‌ها از تهران حاکی از برگزاری تجمع اعتراضی توسط شهروندان و کسبه است. گفته می‌شود این تجمع‌ها مورد حمله نیروهای انتظامی قرار گرفته است.

ویدئوهای منتشر شده در توئیتر نشان می‌دهد گروهی از کسبه و مردم در سه‌راه امین حضور تهران با سر دادن شعار «ببندید، ببندید» از صاحبان کسب‌وکارها و مغازه‌ها می‌خواهند به آنها بپیوندند.

ارزش هر دلار آمریکا در ایران روز یکشنبه به بالاترین سطح خود یعنی ۳۳ هزار تومان رسید. خبرآنلاین در این زمینه نوشته است قیمت ارز تحت تاثیر اخبار منتشر شده از مذاکرات برجام و مواضع اخیر شورای حکام روندی افزایشی را تجربه می‌کند.

اوایل روز یکشنبه جانشین رئیس پلیس امنیت اقتصادی ایران گفته بود ۳۱ نفر از فعالان بازار ارز و طلا به دلیل «ایجاد تقاضای کاذب در بازار طلا و ارز » دستگیر شده‌اند.

سرهنگ سهراب بهرامی گفت: «۳۱ نفر از سرشاخه‌های معاملات فردایی دستگیر و تعدادی از عناصر فعال در این بازار نیز با همکاری بانک مرکزی و مراجع قضایی شناسایی شدند.»

جمعی از بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی هم در ادامه اعتراضات ماه‌های اخیر خود نسبت به عملی نشدن مطالباتشان، در شهرهای مختلف تجمع کردند.

اعتراض شهروندان به سیاست‌های اقتصادی جمهوری اسلامی در ماه‌های گذشته شدت گرفته است و در بیشتر موارد کل حاکمیت را نشان گرفته است.

جلسه غیرعلنی مجلس، نشست ویژه بانک مرکزی

همزمان با اوج گرفتن قیمت ‌ها در بازارهای مختلف کشور که با موجی از اعتراضات صنفی و مدنی همراه بوده، مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه در جلسه‌ای غیرعلنی به بررسی وضعیت «قیمت کالاهای اساسی» و «بررسی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی» پرداخت.

خبرگزاری ایسنا به نقل از نظام الدین موسوی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی نوشت در این جلسه با حضور «وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهاد کشاورزی» و نیز رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی، به «آخرین وضعیت» مسايل پربحث اقتصادی جامعه پرداخته و «اعضای کابینه در این جلسه گزارشی از اقدامات خود به نمایندگان» ارائه کرده‌اند.

همچنین و در شرایطی که که قیمت ارز در بازار تهران به بالاترین رقم در تاریخ ایران رسیده است، بانک مرکزی روز یکشنبه اقدام به برگزاری «نشستی ویژه برای بررسی راهکارهای ایجاد آرامش در بازار ارز» کرد.

واکنش‌ روزنامه‌ها به وضعیت اقتصادی

روزنامه «جمهوری اسلامی» چاپ تهران در شماره امروز یکشنبه بیست و دوم خردادماه خود با اشاره به «وعده‌های انتخاباتی» ابراهیم رئیسی در سال گذشته، خطاب به او نوشته است «وقت آنست که در عمل ثابت کنید صادق‌الوعد هستید.»

این رسانه متعلق به بخش محافظه‌کار و سنتی حاکمیت ایران خطاب به رئیس دولت جمهوری اسلامی تاکید کرده است «به آنچه در تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری گفته‌اید، عمل می‌کنید» و با اشاره به «دو – سه برابر شدن هزینه‌های زندگی بازنشستگان» در ادامه آورده است: «یک مورد از وعده‌هایتان، همین جملاتی است که درباره هزینه‌های زندگی بازنشستگان گفته‌اید.»

ابراهیم رئیسی و اعضای کابینه او از زمان تبلیغات انتخاباتی ریاست‌جمهوری در خرداد ۱۴۰۰ تا کنون، بارها وعده «تغییر وضع موجود به نفع مردم»، «تک رقمی شدن تورم» و یا «رفع فقر مطلق» را داده‌اند.

از سوی دیگر، با توجه به چالش‌های اقتصادی روزافزون کشور، دولت ابراهیم رئیسی لایحه «اصلاح دو ماده از قانون بودجه سال ۱۴۰۱» را به صورت «دو فوریتی» به مجلس شورای اسلامی ارائه کرده است.

در این حال، روزنامه «کیهان» چاپ تهران در شماره یکشنبه بیست و دوم خردادماه درباره «بیانیه ۶۱ اقتصاددان پیرامون تورم سه رقمی» نوشته است که «بیش از ۴۰ تن از آنها در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۹۶ از حسن روحانی حمایت کرده بودند» و ادامه مدعی شده است که آنها «در بیانیه‌ای در پوشش اقتصاددان» با انتقاد از شرایط اقتصادی کشور «نسخه شکست خورده برجام» را «راه‌حل مشکلات فعلی» دانسته‌اند.

این رسانه که زیر نظر نماینده مستقیم آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، اداره می‌شود، با اعلام اینکه آنها «پس از سیاه‌نمایی وضعیت کشور- که خود از مسببان آن به شمار می‌روند-»،‌ نوشته است: باز هم بر «همان ادعا‌های نخ‌نما» تأکید کرده‌اند که برای حل مشکلات کشور باید جمهوری اسلامی معاهدات بین‌المللی «برجام و اف‌ای‌تی‌اف» را بپذیرد.

۶۱ نفر از اقتصاددانان طیف «نهادگرای» اقتصاد ایران بیستم خردادماه طی نامه‌ای «وضعیت اقتصادی و اجتماعی» کشور را تحلیل کرده و از سیاست‌های اقتصادی دولت موسوم به «جراحی اقتصادی» انتقاد کرده بودند.

این جمع از اقتصاددانان، در بیانبه خود «ریشه مشکلات اقتصادی» را «عوامل غیر اقتصادی» دانسته و اصلاحات اقتصادی را در گرو «افق گشایی در حکمرانی» اعلام داشته بودند.

XS
SM
MD
LG