رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگری ایران، عقبماندگی مزد از تورم، عدم امنیت شغلی و ناتوانی در تامین معاش را دلیل اصلی مهاجرت کارگران ماهر به کشورهایی مانند عراق، عمان و ترکیه ذکر کرد.
سمیه گلپور روز چهارشنبه ۴ بهمن در گفتگو با خبرگزاری حکومتی تسنیم، کاهش مصرف سرانه گوشت و پروتئین در سفره کارگران ایرانی را ناشی از ناکافی بودن دستمزدهای مقرر برای کارگران دانست.
او ، سیاست موقتسازی شغل و نیروی کار از دهه ۷۰ به بعد را موجب ایجاد ناامنی شغلی در ایران خوانده و از جمله پیامدهای آن را تضعیف تشکلهای کارگری و قدرت چانهزنی آنها برشمرد.
به گفته رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران، تامین معاش کارگران موجب افزایش بهرهوری شغلی و کاهش نگرانی کارگران درباره هزینههای درمان و بازنشستگی میشود.
این مقام کارگری، مشکلات معیشتی را عامل اصلی مهاجرت کارگران مهارتی و افزایش نیروی کار ساده دانسته و تاکید کرده است که جایگزینی این نیروهای مهارتی بسیار کند صورت خواهد گرفت.
وبسایت «تجارت نیوز» پیشتر در هفدهم دی ماه در گزارشی به نقل از رصدخانه مهاجرت ایران، از مهاجرت بیش از یک میلیون کارگر ماهر به کشورهای حاشیه خلیج فارس خبر داده بود.
همزمان با ادامه تورم و کوچکشدن سفرههای مردم، شماری از فعالان حوزه کارگری درباره عواقب سوء تغذیه و کاهش بهرهوری کارگران هشدار دادهاند.
به تازگی، اکبر قربانی دبیر اجرایی خانه کارگر غرب تهران، با اشاره به تغذیه ضعیف کارگران، گفته است که آنها به دلیل گرسنگی مفرط، بهرهوری خود را به مرور از دست میدهند.
به گفته او، بسیاری از کارگران از داشتن یک وعده غذای گرم در طول روزمحروم هستند.
روزنامه «هم میهن» چاپ تهران نیز پنجم دی ماه گزارش داد که حداقل دستمزد حقیقی کارگران در سال جاری، به کمترین مقدار طی ۲۸ سال گذشته رسیده است.