لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۲۲

واکنش‌ها به «حمله شیمیایی به مدارس» ایران؛ «تکرار جنایات در سوریه» است


مسمومیت دختران دانش‌آموز در تهران
مسمومیت دختران دانش‌آموز در تهران

شدت گرفتن مسمومیت‌های دنباله‌دار در مدرسه‌های اغلب دخترانه و تسری آن به شمار بیشتری از استان‌های ایران حمایت دانش‌آموزان پسر را برانگیخته، وزیر کشور بیانیه صادر کرده و کاربران شبکه‌های اجتماعی واکنش‌های گسترده‌ای نشان داده‌اند.

آزاده مختاری، خبرنگار در ایران، بر اساس تصاویر منتشر شده، گزارش داده است که امروز شنبه ۱۳ اسفند دانش‌آموزان دست‌کم در «رشت، تهران، اردبیل، کاشان، کوار، کرج، ارومیه، اسلام‌شهر، پاکدشت، سمیرم، قم، و پرند» با «ماده‌ای که به آنها حس خفگی و بی‌حالی می‌دهد» درگیر شده‌اند و شمار دانش‌آموزان «مورد حمله ماده شیمیایی» در این چند ماه «به مرز ۱۵۰۰ نفر» رسیده است.

احمد وحیدی، وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران روز شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که «در تحقیقات میدانی نمونه‌های مشکوکی یافته شده که برای بررسی‌های تخصصی جهت شناسایی علل عوارض ایجاد شده در دانش‌آموزان، در آزمایشگاه‌های معتبر کشور در دست بررسی است.»

مقامات جمهوری اسلامی تا مدت‌ها با انکار مسمومیت‌های دنباله‌دار در مدرسه‌ها، آن را ناشی از فضاسازی رسانه‌های به گفته آنها «معاند» و شبکه‌های مجازی می‌خواندند.

حال در بیانیه وزیر کشور با اعلام این که حملات «ابتدای آذر» از یک هنرستان در قم آغاز شده، تأکید شده که «از همان لحظات نخست، دستگاهای اطلاعاتی و امنیتی نهایت تلاش خود را برای کشف ابعاد این ماجرا و شناسایی عوامل موثر در این حوادث به کار گرفته‌اند» و «به محض نتایج قطعی» به اطلاع افکار عمومی خواهد رسید.

به گفته احمد وحیدی، در روزهای گذشته «جلسات فشرده» با مسئولان و کارشناسان «وزارت‌خانه‌های بهداشت، آموزش و پرورش، دستگاه‌های اطلاعاتی، امنیتی و قضایی» برگزار شده است.

حسن آقامیری، روحانی خلع لباس شده، با اعلام این که فرزندش یکی از دانش‌آموزان مورد حمله بوده، در توییتی نوشت: «اگر یک هزارم این وقت و هزینه‌ای که گذاشتید برای شخم زدن زندگی شخصی من، گذاشته بودید برای تأمین امنیت مدرسه پسرم، بچه الأن زیر سرم نبود.»

عمار ملکی، استادیار علوم سیاسی در دانشگاه تیلبرگ هلند و مدیر مؤسسه پژوهشی گمان، این مسمومیت‌ها را ناشی از «حمله شیمیایی به مدارس» دانست و گفت: «جای تعجب نیست که نظام اسلامی در حال تکرار جنایاتی در ایران است که در انجام آنها در سوریه مشارکت فعالانه داشت.»

مسمومیت دانش‌آموزان در کوار استان فارس- «نترس، نترس، نفس بکش»
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:51 0:00

به گفته آقای ملکی، «آنچه تکان‌دهنده است، "تکرار" تردید غرب برای اقدام جدی در قبال آن جنایات است؛ این بی‌عملی، چراغ سبزی به نظام است برای تکرار آن جنایات در ایران!»

مهدی موسوی، شاعر منتقد ساکن نروژ، با اشاره به تجربه بازداشت خود در ایران نوشت: «برادران اطلاعات سپاه در حکم زندان من، داشتن یک اسپری فلفل تاریخ‌گذشته با مجوز وزارت بهداشت را "نگهداری سلاح (گاز اشک‌آور)" قید کرده بودند! اما الأن اصرار دارند که از "حمله شیمیایی" و "ترور بیولوژیک" استفاده نکنیم.»

اما عطاءالله مهاجرانی، وزیر ارشاد دولت محمد خاتمی در دوره اصلاحات، با حمله به معترضان و متهم کردن آنها گفت: «شما كه مى فرموديد: زن، زندگى آزادى! چرا براى خرابكارى شرافتمندانه! از جنس شرافت خودتان به سراغ مدارس دخترانه رفتيد و دانش‌آموزان معصوم را در معرض مسموميت قرار داديد؟»

شعار «مرگ بر حکومت بچه‌کش» پس از حمله به مدرسه یارجانی در نارمک تهران
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:01:42 0:00

مهاجرانی اضافه کرد: بدون ترديد همان‌گونه كه ملت ايران در ٢٢ بهمن، توهم انقلاب سوم را به خاك سپرد، موج مسموميت تمام مى‌شود.»

این اظهارات مهاجرانی که سال‌ها است ساکن لندن است، در حالی است که ابوالفضل قدیانی، فعال سیاسی داخل ایران امروز علی خامنه‌ای را مقصر «تهاجم بیولوژیکی به مدارس دختران» دانسته و تأکید کرده است: «ما مردم به‌خوبی می‌دانیم که این جنایت علیه بشریت سرمنشأیی ندارد جز دستگاه و بیت عفریته این نظام استبداد دینی که علی خامنه‌ای در صدر آن نشسته است. همه ما مردم با خلق شرور و عادت کریه این مستبد در کینه‌ورزی و انتقام‌جویی و انکار پس از ارتکاب جرم آشناییم.»

هاتف مطهری، دانش‌آموخته علوم سیاسی در ایران، در واکنش به اظهارات مهاجرانی، تأکید کرد که «اگر مخالفان جمهوری اسلامی تا این حد سازمان‌یافته و قوی عمل می‌کنند که بعد از سه ماه کوچکترین ردپایی از خودشان به جا نمی‌گذارند» چرا روی «مراکز حساس حکومتی» مثل «حوزه‌های علمیه یا مراکز نظامی» متمرکز نشده‌اند «که کار حکومت یکسره بشود؟»

مطهری تأکید کرد: «باید قبول کنیم حملات اخیر جز با هماهنگی دستگاه‌های مختلف، محال و غیر ممکن بوده و هست.»

مریم شکرانی، روزنامه‌نگار و دبیر گروه اقتصادی روزنامه شرق، با انتشار دو عکس از دختران دانش‌آموز آسیب‌دیده از «انفجار مدرسه دخترانه در افغانستان» و «مسمومیت زنجیره‌ای مدارس دخترانه در ایران، این دو کشور را «دو جهنم منطقه» توصیف کرد.

سعید قاسمی‌نژاد، پژوهشگر ارشد در بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها پیشنهاد کرد که کاربران «برای اطلاع‌رسانی درباره حمله‌های شیمیایی به مدارس در سطح شبکه‌های اجتماعی» بر روی «هشتگ‌های معینی به توافق» برسند.

او هشتگ «ChemicalKhamenei» (خامنه‌ای شیمیایی) را پیشنهاد داد که «یادآور علی حسن المجید معروف به علی شیمیایی است.«

آقای قاسمی‌نژاد با تأکید بر نقش مهم رسانه‌ها، گفت که «به مرجع‌سازی در این زمینه» نیاز است، چرا که «بحث تخصصی و پیچیده» است.

فرشته تابانیان، وکیل دادگستری در خوزستان، اعلام کرد که امروز شنبه، «به دبیرستان دخترانه هاجر در شهرستان هفتگل خوزستان حمله شیمیایی شده است» و از آنجا که «امکانات پزشکی در این شهرستان محروم و کوچک زیاد نیست، دختران مسموم را به اهواز منتقل» کرده‌اند.

مسمومیت‌های دنباله‌دار مرموز در مدرسه‌های ایران که از ۹ آذر در قم آغاز شد و به شهرهای دیگر از جمله اردبیل، ساری، قم، بروجرد، و تهران تسری یافته و صدها دانش‌آموز را راهی بیمارستان کرده است.

XS
SM
MD
LG