لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۰۸

فوران آتشفشانی در اندونزی ۱۴ کشته برجاگذاشت


اهالی روستاهای اطراف کوه آتشفشان سینابونگ با شروع فوران آتشفشان، دهکده را ترک کردند.
اهالی روستاهای اطراف کوه آتشفشان سینابونگ با شروع فوران آتشفشان، دهکده را ترک کردند.

شماری از کودکان دبستانی که برای گردشگری به منطقه رفته بودند در میان کشته ‌شدگان هستند.

مقامات اندونزی روز شنبه اعلام کردند فوران مواد مذاب از یک آتشفشان فعال در جزیره سوماترا، ۱۴ نفر را به کام مرگ فرستاد.

روز جمعه مقامات با اعلام وضعیت عادی به هزاران نفر از ساکنان روستاهایی که خانه هایشان خارج از شعاع پنج کیلومتری کوه سینابونگ فاصله دارد اجازه دادند بعد از یک هفته به خانه های خود بازگردند. اما تنها یک روز بعد سنگ های داغ و خاکستر مذاب از کوه فوران کرد و تا هزار و پانصد متر به هوا پرتاب شد.

چهار دانش آموز و یک معلم دبستان در میان کشته شدگان هستند. بیم آن می رود که با فرونشستن مواد مذاب و کنار رفتن غبار ابرهای داغ و کشنده، قربانیان بیشتری پیدا شوند.
کوه آتشفشان ۲،۴۶۰ متری سینابونگ از چهار ماه پیش چندین بار فوران کرده و دود غلیظ خاکستر همراه با گدازه ها و گازهای سمی تا چند کیلومتری کوه را پوشانده است.

مقامات اداره وضعیت اضطراری اندونزی می گویند از ماه سپتامبر تا کنون بیش از سی هزار نفر را از مناطق اطراف کوه تخلیه کرده و در اردوگاهها و مدارس نزدیک اسکان داده اند.

کوه آتشفشان سینابونگ پیش از سال ۲۰۱۰ چهار قرن خفته بود؛ اما از آن سال فعال شده و برای دومین بار فوران مواد مذاب از این آتشفشان، تمام دهکده های اطراف را در برگرفته است. مقامات اندونزی از بیست و چهارم نوامبر با مشاهده فعالیت های کوه سینابونگ، وضعیت آتشفشانی اعلام کردند.

اندونزی – چهارمین کشور پرجمعیت و پرجمعیت ترین کشور اسلامی جهان – مجمع الجزایری است که روی کمربند آتشفشانی موسوم به «حلقه آتش» اقیانوس آرام گسترده است. بیش از ۱۳۰ کوه آتشفشان فعال در اندونزی وجود دارد.

مرگبارترین فوران آتشفشانی سال های اخیر اندونزی، در اواخر سال ۲۰۱۰ در کوههای مراپی و در نزدیکی شهر پرجمعیت یوگیاکارتا در جزیره جاوه رخ داد که بر اثر آن ۳۵۰نفر جان باختند.
XS
SM
MD
LG