لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۰۴

مجوز یک شرکت دارویی هندی در پی ادامه جنجال بر سر «شربت‌های مرگ‌بار» لغو شد


فروش دارو به آمریکا، بزرگترین بازار هند با ۳۰ درصد از کل فروش دارو، ۶.۲ درصد افزایش یافته است
فروش دارو به آمریکا، بزرگترین بازار هند با ۳۰ درصد از کل فروش دارو، ۶.۲ درصد افزایش یافته است

دولت هند پس از آنکه سازمان بهداشت جهانی در ماه آوریل سال جاری میلادی، شربت‌های سرفه آلوده در جزایر ماشال و میکرونزی پیدا کرد، مجوز یک شرکت داروسازی را به حالت تعلیق درآورد.

شماری از شربت‌های سرفه تولید شده در هند دست‌کم با مرگ ۸۹ کودک در گامبیا و ازبکستان در سال گذشته مرتبط بوده و این موضوع، مسئولان هند را به بازرسی دقیق‌تر‌‌ شرکت‌های تولیدکننده این شربت‌ها واداشته است.

سازمان بهداشت جهانی، مقادیر غیرقابل پذیرشی از دی اتیلن گلیکول و اتیلن گلیکول را که در صورت مصرف می‌تواند برای انسان کشنده باشد، در نمونه‌های گرفته شده از شربت سرفه‌هایی که توسط شرکت «کیو‌ پی فارماکِم» تولید شده بود، پیدا کرده است. این شرکت هرگونه تخلف در این زمینه را رد کرده است.

با این حال، مجوزهای این شرکت و دو شرکت «مِیدِن فارماسوتیکال» و «ماریون بیوتِک» به حالت تعلیق درآمده و صادرات آنها متوقف شده است.

هند، سومین تولیدکننده بزرگ دارو در جهان پس از آمریکا و چین است.

اودایا باسکار، از مقامات ارشد داروسازی هند به «اکونومیک تایمز» گفت که مرگ کودکان در گامبیا و ازبکستان مانع از صادرات دارو در هند نشده است.

داده‌های دولتی نشان می‌دهد که فروش دارو به آمریکا، بزرگترین بازار هند با ۳۰ درصد از کل فروش دارو، ۶.۲ درصد افزایش یافته و به ۷.۵ میلیارد دلار در سال رسیده است.

صادرات شربت سرفه هند تنها حدود ۱۵ میلیون دلار در سال است و میزان صادرات حتی پس از جنجال‌ها تا حد زیادی دست نخورده باقی مانده است.

این مقام ارشد داروسازی هند به «اکونومیست تایمز» گفت که از زمان مرگ و میر کودکان به جز گامبیا، هیچ کشور دیگری درخواست آزمایش‌های اضافی برای داروهای هندی نکرده است.

واردات دارو از هند به ایران


مشخص نیست آیا شربت سرفه‌های هندی به بازار داروی ایران نیز راه پیدا کرده‌اند یا خیر، ولی کمبود داروهای رایج که از اواسط تابستان گذشته در ایران خودنمایی کرد، باعث شد اقلامی همچون آنتی‌بیوتیک، استامینوفن و همچنین داروهای کودکان نایاب شوند و وزارت بهداشت آنها را از هند وارد کند.

مسئول یک شرکت دارویی در ایران که خواست نامش فاش نشود، به خبرنگار صدای آمریکا گفت که معضل دارو در ایران، بیشتر در مورد داروهایی است که به صورت قاچاق و از مسیرهای غیرقانونی وارد می‌شوند و روند آزمایش‌ها را طی نمی‌کنند.

او افزود که معمولا مواد اولیه دارو و یا داروهایی با برندهای شناخته شده از هند وارد ایران می‌شود ولی قاچاق دارو، شمار زیادی از داروها را بدون نظارت وارد بازار کرده است.

وزارت بهداشت در اوج کمبود دارو در ایران، ۵۰ تُن داروهای آنتی بیوتیک را از هند وارد کرد.

پس از اعلام مشکلاتی که در شماری از آنتی‌بیوتیک‌های هندی مشاهده شد، سازمان غذا و دارو اعلام کرد: «پس از واردات فوریتی این داروها و طی آزمایش‌های صورت گرفته، مشخص شده که داروهای مورد نظر فاقد ماده مؤثر قابل قبول است و باید از بازار جمع‌آوری شوند.»

نایب‌رئیس انجمن داروسازان در این مورد گفت که داروهای وارد شده به ایران مشکل نداشتند ولی «بهتر بود قبل از انجام تمام آزمایش‌ها به بازار وارد نمی‌شد.»

XS
SM
MD
LG