لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۰۵

رسانه‌ها از افزایش درخواست اوراق مهاجرت پزشکان می‌گویند؛ وزارت بهداشت به دنبال پذیرش «اتباع بیگانه» در رشته‌های فوق‌تخصص


مهاجرت پزشکان
مهاجرت پزشکان

رسانه‌های ایران از افزایش «۲۰۰ درصدی» درخواست پزشکان برای دریافت اوراق و نامه‌های اداری مورد نیاز برای مهاجرت خبر داده‌اند. این در حالی است که خبرها حکایت از صدور مجوز «پذیرش مستقیم اتباع بیگانه» در رشته‌های فوق تخصصی و تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) به عنوان دستیار بین‌الملل در دانشگاه‌های علوم پزشکی توسط وزارت بهداشت دارد.

یک «منبع آگاه» در سازمان نظام پزشکی ایران به روزنامه «اعتماد» چاپ تهران، خبر داده که تا نیمه اول امسال و نسبت به سال ۱۳۹۷، «تعداد درخواست پزشکان برای دریافت گواهی حرفه‌ای CGS حدود ۲۰۰ درصد افزایش یافته است.»

به گفته این «منبع آگاه» که «اعتماد» در شماره امروز دوشنبه شانزده بهمن ماه از آن نقل کرده، در نظام درمانی جمهوری اسلامی، غیر از سال‌های ۹۸ و ۹۹ که به دلیل «شیوع کرونا انسداد مرزها و ممنوعیت تردد بین کشورها»، درخواست برای صدور این گواهی، کاهش ۸ درصدی داشت، «طی دو سال اخیر این آمار رو به افزایش است.»

سی‌جی‌اس (CGS) مدرکی برای تایید «حسن صلاحیت علمی و شغلی» اعضای جامعه پزشکی محسوب می‌شود و در بسیاری از کشورهای دنیا، از جمله شروط اشتغال پزشکان مهاجر، ارائه این گواهی حرفه‌ای است.

این «منبع آگاه» در سازمان نظام پزشکی ایران افزوده است: در سال ۱۴۰۰ بیش از «۴ هزار پزشک»، سال ۱۴۰۱ بیش از «۶ هزار پزشک» و در نیمه اول امسال بیش از «۳ هزار پزشک» گواهی حرفه‌ای CGS گرفته‌اند که پیش‌بینی می‌شود تا پایان امسال، مجموع گواهی‌های صادر شده به «۱۰ هزار فقره» برسد.

در این حال، علاوه بر مهاجرت گسترده در این صنف، تبعات مشکلات صنفی و معیشتی در جامعه پزشکی کماکان ادامه دارد و به نوشته وب‌سایت «خبرآنلاین» بنا بر یک تحقیق صورت گرفته توسط انجمن پزشکی دانشگاه تهران، نرخ «خودکشی» در جامعه پزشکی ایران به نسبت دیگر اقشار، در دو سال گذشته افزایش «۵ برابری» یافته، به‌طوری‌که سالانه حداقل «۱۳ خودکشی منجر به مرگ» در جمعیت «رزیدنتی» ایران رخ می‌دهد.

از سوی دیگر، خبرگزاری دولتی «ایسنا» از صدور مجوز «پذیرش مستقیم اتباع بیگانه» در رشته‌های فوق تخصصی و تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) به عنوان دستیار بین‌الملل در دانشگاه‌های علوم پزشکی توسط وزارت بهداشت و درمان جمهوری اسلامی خبر داده است.

علی جعفریان، رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی تهران بیست و سوم دی ماه از تداوم موج‌ مهاجرت کادر پزشکی و درمانی ایران به کشورهای دیگر خبر داده و گفته بود از جمله تبعات آن، خالی ماندن «۸۰۰ صندلی» در آزمون دستیاری امسال بوده است.

دهم خرداد ماه ۱۴۰۱ آماری از سوی «رصدخانه مهاجرت ایران» که زیر مجموعه دانشگاه شریف تهران است و با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایران فعالیت می‌کند،‌ انتشار یافت که بر پایه آن، «۷۳ درصد پزشکان و پرستاران» به دلیل «مشکلات کشور» و «وضعیت اقتصادی» ایران اعلام کرده بودند «میل به مهاجرت» دارند.

XS
SM
MD
LG