لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۳۶

یک مقام صنفی: پرستاران معترض در ایران حکم «شش ماه انفصال از خدمت» گرفته‌اند


آرشیو.
آرشیو.

یک خبرگزاری در ایران از پرونده‌سازی و صدور حکم «شش ماه انفصال از خدمت» برای پرستاران معترض به شرایط صنفی خبر داد.

خبرگزاری ایلنا، وابسته به خانه کارگر، به نقل از دبیرکل خانه پرستار نوشت: «شش ماه انفصال از کار در شرایطی است که با مشکلِ کمبودِ پرستار مواجهیم.»

محمد شریفی مقدم همچنین از اجباری‌بودن اضافه کار برای پرستاران خبر داده و تاکید کرده که پرستارانی که اضافه‌ کار را نپذیرند به هیات تخلفات معرفی می‌شوند.

در شرایطی که به گفته مقامات صنفی، ایران با «کمبود پرستار» روبرو است و اهالی این صنف نیز بارها نسبت به کمبود‌ها و فشارهای شغلی اعتراض کرده‌اند، رئیس سازمان نظام پرستاری ایران اخیرا اعلام کرده است که «بالغ بر ده هزار نفر» از پرستاران «مهاجرت کرده‌اند.»

به گزارش خبرگزاری «مهر»، محمد میرزابیگی، رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفته است: بالغ بر ۱۰ هزار نفر از «ناب‌ترین پرستاران» ایران «ترک شغل و مهاجرت» از کشور را پیش گرفته‌اند.

به گفته او، «برخی آقایان» دو سال است که در وزارت بهداشت «به درب حوزه پرستاری قفل زده‌اند» و امید بسته‌اند که در انتخابات پیش رو، «کل سازمان و شورایعالی و…، را یک جا از جا بر کنند و با خود ببرند.»

کادر درمان در ایران با چالش‌های فراوانی از جمله نامشخص بودن برخی قراردادهای کار معین، دیرکرد در پرداخت حقوق و مزایا، نامتناسب بودن برخی تعرفه‌های خدماتی روبرو است.

از سوی دیگر، اعضای این صنف با چالش‌های امنیتی و سلامت همچون ضرب و شتم توسط همراهان برخی بیماران یا مرگ بر اثر عوارض همجواری با بیماری‌های واگیردار مانند ایام همه‌گیری کرونا، حین انجام کار نیز مواجه هستند.

هجدهم آذر ماه پس از گذشت یک هفته از «ضرب و شتم» و مجروح شدن یک پرستار با چاقو در بیمارستان جلیل یاسوج؛ رسانه‌ها از تکرار خشونت علیه کادر درمان و ضرب و شتم یک پرستار دیگر خبر داده بودند.

خبرگزاری «ایسنا» در گزارشی از این بیمارستان نوشته بود که دو همراه یک بیمار با «تریاژ» اورژانس بیمارستان درگیر شدند و پرستار این مرکز درمانی از ناحیه چشم مصدوم شد.

در این حال، مهاجرت کادر درمان وارد فاز جدیدی شده است و آنطور که محمد شریفی‌مقدم، دبیرکل خانه پرستار ایران بیست و یکم آبان‌ ماه گفته است، سالانه «بیش از ۳ هزار نفر» از این بخش درمانی کشور مهاجرت می‌کنند و در حال حاضر بیماران به دلیل کمبود پرستار «جان خود را از دست می‌دهند.»

زهره بنایی، پرستار پیشین بخش نوزادان در ایران نیز در ارتباط با مشکلات این حوزه، به صدای آمریکا گفته است: «پرستاران در ایران از هر نظر تحت فشار و دچار کمبود هستند.»

پرستاران و کارکنان حوزه درمان کشور بارها طی سال‌ها و ماه‌های اخیر نسبت به وضعیت شغلی خود و مشکلات آن در شهرهای مختلف ایران اقدام به برگزاری تجمعات اعتراضی کرده‌اند.

بخش فارسی «صدای آمریکا» در گزارش‌های مختلف تلویزیونی و وب‌سایت خود به مشکلات کادر درمان به‌ویژه پرستاران و چالش‌هایی که منجر به تشدید بحران مهاجرت در این بخش شده، پرداخته است.

XS
SM
MD
LG