لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۵۳

رقص اول و جامه بانوی اول


باراک و میشل اوباما در اولین رقص دور جدید ریاست جمهوری
باراک و میشل اوباما در اولین رقص دور جدید ریاست جمهوری
طی روز برگزاری مراسم تحلیف رییس جمهوری آمریکا، چشم ها رییس جمهوری را دنبال می کنند. شب هنگام و در میهمانی های پس از مراسم تحلیف اما، اغلب نگاه ها متوجه همسر رییس جمهوری (بانوی اول آمریکا) ست.

دوشنبه شب (۲۱‌ ژانویه ۲۰۱۳) در میهمانی های رقصی که در پی مراسم تحلیف باراک اوباما برگزار شد، جنیفر هادسن خواننده آمریکایی ترانه معروف «بگذار باهم بمانیم» را خواند و باراک اوباما و همسرش رقص آرامی را شروع و توجه همه را به خود جلب کردند.
میشل اوباما پیراهنی از «جیسون وو» طراح آمریکایی بر تن داشت.


جیسن وو طراح آمریکاییِ تایوانی تباری است که چهار سال پیش نیز پیراهن خانم اوباما را برای میهمانی پس از مراسم تحلیف نخستین دور ریاست جمهوری شوهرش طراحی کرده بود. وو، طراح لباس ۳۰ ساله ای است که پس از آنکه بانوی اول آمریکا کارش را پسندید و به تن کرد،‌ موفقیت و شهرت فراوان یافت.

لباسی که همسر رییس جمهوری آمریکا در مراسم میهمانی و رقص شبانه به دنبال مراسم ادای سوگند ریاست جمهوری انتخاب می کند و می پوشد، همواره مورد توجه مردم و البته رسانه ها بوده و از اهمیت خاصی برخوردار بوده است؛ تا آنجا که پیراهن بانوی اول پس از پوشیده شدن در مجموعه ای مخصوص از پیراهن های همسران رؤسای جمهوری ایالات متحده قرار می گیرد و در موزه تاریخ آمریکا‌ (بخشی از مجموعه موزه های اسمیتسونین) در پایتخت آمریکا به نمایش درمی آید، چنانکه پیراهن سفیدی که میشل اوباما ۴ سال پیش بر تن کرده بود هم در این مجموعه در معرض نمایش است.

پیراهن های هیلاری کلینتون و نانسی ریگان نیز در همین مجموعه قرار دارند.
لیسا کاتلین گریدی که مجموعه دار موزه تاریخ آمریکاست، در گفت و گو با صدای آمریکا می گوید که آمریکاییان از قدیم تا امروز همواره به آنچه بانوی اول می پوشد توجه کرده اند. خانم گریدی معتقد است که از آنجا که بانوی اول آمریکا نماینده مردم است، برای مردم اهمیت دارد که او چه لباسی انتخاب می کند، و مو و چهره اش را چگونه می آراید.

توجه عام به پوشش و آرایش همسر رییس جمهوری آمریکا از قرن هجدهم تاکنون معمول بوده است. از این روی، تمرکز بر کار طراح یا طراحانی که لباس بانوی اول را تدارک دیده اند هم اهمیت خاصی می یابد و طبعاً به موفقیت و مطرح شدن طراح می انجامد.

لیسا کاتلین گریدی می گوید که از اواخر سده ۱۸ همیشه برای مردم جالب بوده است که ببینند بانوی اول آمریکا چه لباسی بر تن دارد. همان زمان هم، نشریاتی که تحولات واشنگتن و فعالیت های اجتماعی در این شهر را پوشش می دادند، همواره به این می پرداختند که بانوی اول چه لباسی پوشیده و چگونه خود را آراسته است.»

از دید ریچارد نورتون اسمیت که تاریخ دان است، مراسم روز ادای سوگند و آغاز به کار رسمی رییس جمهوری آمریکا، مراسم جدی و مهمی است، اما در پی آن، مجالس رقص و جشنی که برگزار می شود، بخش سرگرم کننده و هیجان انگیز این روز است.

آقای اسمیت می گوید که این مراسم جشن و رقص که تعداد زیادی از آنها پس از هر مراسم تحلیفی در جای جای شهر واشنگتن برگزار می شود، برای شرکت در شادی به مناسبت شروع رسمی فعالیت ریاست جمهوری است. چند جشن از این میان، مجالس رقصی است که رییس جمهوری و همسر وی نیز در آن شرکت می کنند. این مجالس برای تشکر از حامیان رییس جمهوری و کسانی است که با مشارکت مالی و تبلیغاتی به او کمک کرده اند تا در انتخابات پیروز شود.

رییس جمهوری آمریکا و بانوی اول در این مجالس می رقصند و در این هنگام هم، معمولاً به بانوی اول،‌ آرایش مو و چهره، شیوه رقص، و لباس او، توجه بیشتری می شود تا به خود رییس جمهوری. چهار سال پیش، ده مجلس رقص در واشنگتن برای بزرگداشت آغاز به کار رییس جمهوری برپا شد، که باراک و میشل اوباما به همه آنها سرزدند و دقایقی در هر کدام رقصیدند.

امسال، تنها دو میهمانی از این دست طی دوشنبه شب برگزار شد. بسیاری از مردم اما، در میهمانی هایی که با پرداخت بلیت ورود (که از چند ماه پیش فروخته می شد)، شرکت کردند و بدون حضور و همراهی باراک اوباما و همسرش، آغاز دور دوم ریاست جمهوری وی را جشن گرفتند.

مجلس رقص در مراسم تحلیف روسای جمهوری آمریکا که به یک سنت دیرین تبدیل شده است، در واقع پایان جشن های ویژه ای است، که از دو روز پیش آغاز شده بود. این مراسم در مرکز گردهمایی های «والتر ایی واشنگتن» در پایتخت آمریکا برگزار شد.

پیش از مراسم رقص، صدها هزار نفر که برای شرکت در مراسم تحلیف در برابر کنگره آمریکا گرد آمده بودند، باتکان دادن پرچم های کوچکی که در دست داشتند احساسات خود را نسبت به آغاز دور دوم ریاست جمهوری باراک اوباما نشان دادند. آقای اوباما در سخنرانی روز دوشنبه خود که از شبکه های تلویزیونی آمریکا مستقیما پخش می شد، ضمن تشریح برنامه چهار سال دوم خود، از حزب جمهوری خواه، حزب مخالف، خواست تا این بار از خود انعطاف و اعتدال بیشتری نشان دهند.

هنگامی که رییس جمهوری آمریکا و همسرش از خودروی خود در خیابان پنسیلوانیا بیرون آمده تا بخشی از راه را پیاده بروند، صدای شور و شوق مردم به اوج خود رسید.
XS
SM
MD
LG