تصاویر منتشر شده توسط یک کاوشگر رباتیک در داخل یکی از سه راکتور ذوب شده نیروگاه هستهای ویران شده فوکوشیما، نگرانیهایی را در مورد مقاومت آنها در برابر زلزله، در صورت وقوع فاجعه بزرگتر دیگر، ایجاد کرده است.
این تصاویر نشان میدهند که میلگردهای فولادی بخشهایی از محفظه ایمنی ساختمان راکتور و دیوار بتنی ضخیم خارجی آن از بین رفته است.
به گزارش آسوشیتدپرس، شرکت نیروی برق توکیو، صاحب و گرداننده این نیروگاه، از سال گذشته کاوشگرهای رباتیک را به داخل محفظه ایمنی اصلی «واحد ۱» فرستاده و یافتههای جدید که روز سهشنبه منتشر شد، آخرین تحقیقاتی بود که در آخر ماه مارس (۱۱ فروردین) انجام شده بود.
بر اساس این گزارش، کاوشگر رباتیک به نام «آراووی - آی۲» به داخل پایه «واحد ۱»، ساختاری در زیر محفظه که آن را نگه میدارد، فرستاده شده بود. بر اساس تصاویر گرفته شده توسط این کاوشگر، که برای اولین بار پس از زلزله و سونامی ۱۲ سال پیش، میتوان آثاری از راکتور ذوب شده را دید.
یک ویدیوی تقریباً پنج دقیقهای - بخشی از تصاویری که توسط این ربات طی ۳۹ ساعت در زیر آب گرفته شده است - نشان میدهد که دیواره بیرونی بتنی ۱۲۰ سانتیمتری پایه به طور قابل توجهی در بخش پایینی آسیب دیده است و میلگردهای فولادی داخل آن دیده می شود.
کیسوکه ماتسوئو، سخنگوی شرکت نیروی برق توکیو، به خبرنگاران گفت که میلگردهای فولادی برای مقاومسازی دیوارههای بتنی تا حد زیادی سالم مانده است، اما این شرکت قصد دارد در چند ماه آینده دادهها و تصاویر را بیشتر تجزیه و تحلیل کند تا دریابد که چگونه میتوان مقاومت راکتور را در برابر زلزله بهبود بخشید.
این در شرایطی است که تصاویر آشکار شده میلگردهای فولادی - که از آنها برای استحکام و مقاومت بناها و سازهها استفاده میشود - نگرانیهایی را در مورد ایمنی راکتورها ایجاد کرده است.
حدود ۸۸۰ تن سوخت هستهای ذوب شده با رادیواکتیو بالا در داخل سه راکتور باقی مانده است. کاوشگرهای رباتیک تا حدی اطلاعات ارائه دادهاند، اما وضعیت آوار ذوب شده هنوز تا حد زیادی نامعلوم است. این مقدار حدود ۱۰ برابر بیشتر از سوخت هستهای آسیبدیده در نیروگاه هستهای «ثری مایل آیلند» در ایالات متحده پس از ذوب بخشی از آن در سال ۱۹۷۹ است.