لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۵۳

اسرائیل در جنگ؛ ایلان برمن: هدف حماس و جهاد اسلامی، توقف عادی‌سازی روابط میان اسرائیل و عربستان است


ایلان برمن
ایلان برمن

ایلان برمن، معاون ارشد اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا، در گفت‌وگویی تلفنی با بخش فارسی صدای آمریکا گفت حماس و جهاد اسلامی از طریق حملات تروریستی امروز و تحت فشار جمهوری اسلامی می‌خواهند عادی‌سازی روابط میان اسرائیل و عربستان سعودی را متوقف کنند.

او حمله مرگبار روز شنبه حماس و ستیزه‌جویان فلسطینی به اسرائیل را ناشی از دلایل متعددی دانست.

برمن با اشاره به «اختلافات فراوانی در داخل اسرائیل بر سر مساله اصلاحات قضایی» گفت: «در میان دشمنان اسرائیل این حس وجود دارد که جامعه اسرائیل دچار تفرقه است و بنابراین نسبت به قبل ضعیف‌تر است.»

او ادامه داد: «اما در همین حال حال آشکار است که اسرائیل در حال انجام اقدامات بزرگی در صحنه بین‌المللی است که مهم‌ترین آن تلاش برای عادی‌سازی روابط با عربستان سعودی است.»

به گفته ایلان برمن، گروه‌های مخالف صلح همچون حماس و جهاد اسلامی فلسطین، که هر دو از سوی جمهوری اسلامی ایران حمایت می‌شوند، مخالف چنین اقدامی هستند و در عوض می‌خواهند «پیشرفت توافق‌های ابراهیم را تا حد امکان پیچیده کنند» و اقدامات امروز آنها در همین راستا است.

معاون ارشد اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا خاطر نشان کرد: «ایران در گسترش توانایی‌های گروه‌هایی مانند حماس و جهاد اسلامی فلسطین [دارای نقش] بسیار بسیار مرکزی بوده است.»

او افزود: «رژیم ایران نمی‌خواهد شاهد روابط نزدیک‌تر میان اسرائیل و دولت‌های عرب خلیج فارس از جمله عربستان سعودی باشد. بنابراین برای من بسیار آشکار است که [جمهوری اسلامی] ایران این گروه‌ها را تحت فشار گذاشته که اقدامات بیشتری برای متوقف کردن حرکت اسرائیل به سوی عادی‌سازی روابط انجام دهند.»

ایلان برمن در پایان سخنانش گفت جمهوری اسلامی با سوءاستفاده از «تفرقه» موجود در دولت اسرائیل، گروه‌هایی مانند حماس را تحت فشار قرار داده که اقدامات بی‌ثبات‌کننده بیشتری انجام دهند.

  • حمایت جمهوری اسلامی از حملات تروریستی
جمهوری اسلامی روز شنبه از عملیات تروریستی حماس علیه اسرائیل حمایت کرد.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، حملات حماس به اسرائیل را «استمرار پیروزی‌ها... در لبنان و سوریه» خواند.

یحیی صفوی، مشاور و دستیار عالی رهبر جمهوری اسلامی، عملیات شبه‌نظامیان فلسطینی علیه اسرائیل و شهروندان این کشور را «تبریک» گفت و افزود: جمهوری اسلامی «تا آزادی فلسطین و قدس کنار مجاهدان فلسطینی» خواهد ماند.

علی اکبر ولایتی، مشاور رهبر جمهوری اسلامی ، هم مدعی شد که حمله شبه‌نظامیان فلسطینی «پیروزی بزرگ و راهبردی» بوده و آن را که «یک هشدار جدی به تمام سازشکاران در منطقه» دانست.

همچنین «نور نیوز»، ارگان اطلاع رسانی نزدیک به شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی، حمله شبه‌نظامیان حماس به اسرائیل را «پیام روشنی‌» برای آنهایی معرفی کرد که «در فکر عادی‌سازی روابط» با اسرائیل هستند.

  • حمایت آمریکا و متحدانش از اسرائیل

آمریکا، اتحادیه اروپا، کانادا و ژاپن، حملات تروریستی حماس و جهاد اسلامی به شهروندان غیرنظامی اسرائیل را محکوم کردند.

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز شنبه ۱۵ مهر، در بیانیه‌ای نوشت: «ایالات متحده به صراحت، این حمله وحشتناک علیه اسرائیل به دست تروریست‌های حماس را محکوم می‌کند.»

آقای بایدن افزود: «بی‌تعارف، به بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر، گفتم که ما آماده ارائه همه ابزارهای حمایتی مناسب به دولت و مردم اسرائیل هستیم.»

همچنین لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، گفت: تعهد ایالات متحده به حق دفاع اسرائیل از خود همچنان تزلزل‌ناپذیر است.

او ضمن ابراز همدردی با خانواده‌های قربانیان حملات تروریستی حماس به شهروندان غیرنظامی اسرائیل گفت: ایالات متحده طی روزهای آتی تلاش می‌کند از دسترسی اسرائیل به تجهیزات مورد نیاز به منظور دفاع از خود در برابر خشونت و تروریسم اطمینان حاصل کند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، نیز «حملات هولناک تروریست‌های حماس به اسرائیل» را به‌شدت محکوم کرد.

آقای بلینکن ضمن اعلام حمایت از دولت و مردم اسرائیل، مراتب همدردی خود با خانواده‌های کشته‌شدگان را ابراز کرد.

آدرین واتسون، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، هم گفت: «هرگز هیچ توجیهی برای تروریسم وجود ندارد.»

او افزود: «قاطعانه در کنار دولت و مردم اسرائیل ایستاده‌ایم و جان‌باختن اسرائیلی‌ها در این حملات را تسلیت می‌گوییم.»

به گفته واتسون، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، با همتای اسرائیلی خود صحبت کرد و مقامات دو کشور همچنان در تماس نزدیک با یکدیگر هستند.

امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه، ریشی سوناک نخست‌وزیر بریتانیا، اولاف شولتس صدراعظم آلمان، جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، و ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین از جمله رهبران جهان هستند که تا لحظه تنظیم این خبر ضمن محکوم کردن حملات تروریستی حماس به اسرائیل، با قربانیان و مردم اسرائیل ابراز همدردی کرده‌اند.

در این ارتباط، جیمز کلورلی، در شبکه اجتماعی ایکس، با توصیف حماس به عنوان یک گروه تروریستی نوشت: «هیچ کلمه دیگری برای توصیف شلیک وحشیانه راکت‌ها یا انجام حملات تروریستی با هدف قرار دادن غیرنظامیان وجود ندارد.»

این گروه شبه‌نظامی که از سوی جمهوری اسلامی تحت حمایت تسلیحاتی و مالی قرار دارد، از سوی آمریکا و شمار دیگری از کشورها به عنوان گروهی تروریستی شناخته می‌شود.

در این حال، جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، گفت: کشورش حملات تروریستی جاری علیه اسرائیل را به‌شدت محکوم و از حق اسرائیل برای دفاع از خود کاملا حمایت می‌کند.

او ضمن ابراز همدردی با قربانیان این حملات تاکید کرد که غیرنظامیان باید محافظت شوند.

همچنین وزارت خارجه ژاپن «پرتاب موشک و نیز حملات فرا مرزی حماس و دیگر گروه‌های شبه‌نظامی فلسطینی به خاک اسرائیل» را به شدت محکوم کرد.

از سوی دیگر، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، با ابراز نگرانی از وخامت شدید اوضاع در منطقه گفت که مسکو خواستار برقراری آتش‌بس فوری از سوی طرفین فلسطینی و اسرائیلی است.

  • نتانیاهو: در جنگ هستیم

گروه‌های اسلام‌گرای حماس و جهاد اسلامی روز شنبه پانزدهم مهر، بزرگ‌ترین حمله سال‌های اخیر خود علیه اسرائیل را انجام دادند.

شهرها و روستاهای اسرائیل در جنوب و مرکز اسرائیل آماج صدها حمله راکتی حماس قرار گرفتند و شبه‌نظامیان این گروه‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی، وارد مناطقی در جنوب اسرائیل شدند.

تا لحظه تنظیم این خبر، گزارش‌ها حاکی از کشته‌شدن بیش از ۲۰۰ تن و زخمی‌شدن دست‌کم ۱۴۵۰ تن دیگر است.

تصاویر و ویدیوهای پخش‌شده در رسانه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که شبه‌نظامیان حماس پس از ورود به مناطقی در جنوب اسرائیل، به غیرنظامیان حمله کرده‌اند.

همچنین برخی گزارش‌ها حاکی از به گروگان گرفتن ده‌ها شهروند اسرائیلی از سوی شبه نظامیان این گروه است.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در نشست اضطراری دولت، اعلام کرد: اسرائیل «در جنگ» است.

بنیامین نتانیاهو تاکید کرد اولویت او از بین بردن «نیروهای دشمن» در مناطق جنوبی اسرائیل و بازگرداندن امنیت و آرامش به این منطقه است.

او هدف دوم اسرائیل را تحمیل «هزینه‌ای سنگین» بر گروه‌های فلسطینی در غزه خواند.

به گفته بنیامین نتانیاهو، سومین هدف او، تقویت تمامی جبهه‌ها به منظور جلوگیری از پیوستن احتمالی دیگران به این جنگ دانست.

نخست‌وزیر اسرائیل از شهروندان این کشور خواست خونسردی خود را حفظ کنند و به منظور تحقق پیروزی در این جنگ، متحد و یک‌صدا باشند.

  • آغاز عملیات «شمشیرهای آهنین»

وزارت دفاع اسرائیل از آغاز عملیات شمشیرهای آهنین برای پاسخ به حملات حماس علیه اسرائیل خبر داد و اعلام کرد حملات گسترده‌ای علیه مواضع این گروه در نوار غزه در جریان است.

یوآف گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، گفت حماس با حمله به اسرائیل اشتباه بزرگی انجام داد و سربازان اسرائیلی علیه دشمن در هر نقطه‌ای می‌جنگند.

حساب فارسی‌زبان ارتش اسرائیل در شبکه اجتماعی ایکس، با اشاره به بیش از ۲۲۰۰ حمله راکتی حماس به شهرهای این کشور، تصاویری از حملات هوایی به ١٧ مقر نظامی و چهار مقر عملیاتی در غزه منتشر کرد.

XS
SM
MD
LG