لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۰۷

اهدای جایزه دستاورد به ایرانیان موفق در کانادا


«کنگره ایرانیان کانادا» روز ٥ آوریل به سه تن از اعضای فعال و موفق جامعه ایرانیان مقیم استان انتاریو جایزه دستاورد را اهدا کرد. مراسم اهدای این جوایز در هتلی در مرکز این شهر و با حضور بیش از ٨٥٠ تن از ایرانیان تورنتو مهمان برگزار شد. تعدادی از مقامات دولتی، نمایندگان احزاب سیاسی کانادا، در سطح فدرال و استانی و چهره های فعال در زمینه های اجتماعی و مدنی نیز در این گردهمایی حضور داشتند. دکتر پیام اخوان، یکی از اعضای مشورتی کنگره نیز با ارائه سخنرانی در مراسم اهدای جوایز شرکت کرده بود. بابک امینی، نوازنده گیتار نیز در این جشن هنرنمایی کرد. داریوش اقبالی، خواننده مقیم آمریکا نیز از جمله مهمانان ویژه این جشن بود که در این مراسم سخنرانی کرد.

اولین جوایز این کنگره به خانم افخم مردوخی، در زمینه خدمات مدنی و عدالت اجتماعی، دکتر هادی مهابادی، در رشته علوم و پزشکی و دکتر رضا مریدی، در زمینه خدمت به جامعه ایرانی کانادا اهدا شدند.

کاوه شهروز، معاون و سخنگوی کنگره ایرانیان کانادا و یکی از دست اندرکاران برنامه ریزی برای جشن اهدای جایزه به دستاوردهای چهره های فعال ایرانی تبار مقیم کانادا است. آقای شهروز در مورد این مراسم و فعالیتهای این کنگره با وب سایت بخش فارسی صدای آمریکا گفتگو کرده است:

ایده برگزاری جشن اهدای جایزه به دستاوردهای ایرانی تباران کانادا چطور شکل گرفت؟

کاوه شهروز: ایده اهدای این جوایز در پی کمک ها و خدمات شایسته ای مطرح شد که ایرانیان هر روز و به روش های مختلف در کانادا انجام می دهند. تعداد زیادی از ایرانیان مقیم کانادا فارغ از حرفه، تحصیلات و سطح درآمدشان هر روز برای کسب موفقیت و خدمت به جوامع محل زندگی شان بسیار تلاش می کنند. بنابراین هدف از اهدای این جوایز ادای احترام و افتخار به ارزش تلاش های این افراد و فعالیت در جامعه ایرانی کانادایی و اجر نهادن به خدمات برجسته افرادی بود که نه تنها به جامعه کانادا خدمت می کنند بلکه با جامعه ایرانی کشور میزبان نیز در ارتباط می مانند. سه چهره برجسته ای که جوایز کنگره به آن ها اهدا شد، نماد گزیده ای از بهترین های جامعه ایرانی مقیم کانادا هستند و ما امیدواریم تا سال های آینده نیز بتوانیم دستاوردهای افراد دیگری را جشن بگیریم.

بودجه برگزاری این جشن چگونه فراهم شد؟
کاوه شهروز: بودجه برگزاری این جشن از مسیر فروش بلیط برای شرکت در مراسم و حمایت مالی افراد فراهم شد. افرادی که برای برگزاری این جشن کمک مالی اهدا کردند به دیدگاه ما در مورد اهدای جوایز و افتخار به دستاوردهای برجسته جامعه ایرانی در کانادا ایمان داشتند و ما بسیار قدردان چنین بزرگواری هستیم.

به رسمیت شناختن دستاوردها و خدمات ایرانی تباران در کانادا از چه اهمیتی برخوردار است؟
کاوه شهروز: به رسمیت شناختن دستاوردهای جامعه ایرانی (در کانادا) بسیار مهم است، چه از نظر پیامی که به جامعه مان ارسال می شود و چه از نظر پیامی که ما به جامعه کانادا ارسال می کنیم. اهدای این جوایز به جامعه ایرانی تباران کانادا این پیام را می فرستد که اگر در نهادهای دانشگاهی، مدنی، سیاسی و فرهنگی فعالیت کنیم، می توانیم خدمات و کمک های ارزشمندی داشته باشیم و باید به آن ها افتخار کنیم. به رسمیت شناختن این موفقیت ها همچنین بر اهمیت تلاش و حضور فعال در جامعه کانادا مهر تایید می زند، در کشوری که شاید عالی و کامل نباشد اما برای بسیاری از ما خانه خوبی بوده است. افتخار کردن به دستاوردهای ایرانی تباران مقیم این کشور برای جامعه کانادا نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است چون پیام آن به مردم این کشور این است که ما (ایرانی تباران) بخش مهمی از ساختار چندفرهنگی و تنوع قومی کانادا هستیم. به علاوه به آن ها یادآوری می کند که ما نیز شهروندان این کشور هستیم و هر روز و با فعالیت های مهم خود به این کشور خدمت می کنیم. جامعه ما تعهدات خود در زمینه شهروندی را بسیار جدی تلقی می کند و کانادا نیز باید حقوق سیاسی و مدنی ما را جدی بگیرد.

در مورد فعالیت های «کنگره ایرانیان کانادا» بگویید؟ این کنگره چه کمکی به ایرانیان مقیم این کشور می کند تا در کشور میزبان حضور فعال تر و موفق تری داشته باشند؟
کاوه شهروز: «کنگره ایرانیان کانادا» یک سازمان غیرانتفاعی و غیرحزبی است. هدف ما محافظت از حقوق ایرانی تباران مقیم کانادا و ارتقای فعالیت آنها در این کشور است. ما برای دستیابی به این هدف با اعضای جامعه ایرانیان مقیم کشور به طور منظم دیدارهایی برگزار می کنیم تا نگرانی های آن ها را به گوش سیاستگذاران کانادایی برسانیم و با آن ها ارتباط برقرار کنیم. در مقام نمونه، زمانی که به دلیل تصمیم یکی از بانک های بزرگ کانادا برای مسدود کردن حساب های بانکی تعدادی از ایرانیان مقیم این کشور، حقوق برخی از اعضای جامعه ما رعایت نشد، ما اعتراض ها و مخالفت های خود را با رسانه ها، سیاستمداران و بانک کانادا مطرح کردیم. امید ما این است که صدایی بلند، حرفه ای، متحد و منسجم برای جامعه مان باشیم. ما از مسیر برگزاری جشن هایی همچون جایزه دستاورد قصد داریم برای اعضای جامعه الهام بخش باشیم تا در نهادهای کانادایی فعالیت بیشتری داشته باشند و با همه جوامع قومی و فرهنگی دیگر مقیم این کشور پل ارتباطی برقرار کنند.

آیا به نظر شما ایرانی تباران مقیم کانادا از اهمیت فعالیت های کنگره و کمک به آنها برای ادغام در جامعه کانادایی مطلع هستند؟
کاوه شهروز: به نظر من ایرانی تباران کانادا به تدریج اهمیت وجود این کنگره را درک می کنند. حضور تعداد زیادی از ایرانیان در مراسم اهدای جوایز شاهدی بر این مدعا است که جامعه ما به تدریج به موجودیت کنگره پی می برند و متوجه می شوند که برای یافتن جایگاه به حق ما در کانادا نهاد سودمندی محسوب می شود. اما هنوز راه طولانی در پیش است و به نظر من مهم این است که انتظارات واقع بینانه ای داشته باشیم. جوامع قومی دیگر مقیم کانادا همچون مردمانی که از تبار ایتالیا، اوکراین و با هند هستند همه جوامع منسجم و نهادهای فعال خود را دارند، اما همه آن ها زمان طولانی است که در این کشور اقامت گزیده اند. کنگره ایرانیان کانادا یک نهاد به نسبت نوپا و جوان است و همیشه هم در بهترین شرایط اداره نشده اما تلاش ما این است که حرفه ای تر عمل کنیم و یک سازمان پاسخگو به نیازهای جامعه مان باشیم.

اعضای فعال «کنگره ایرانیان کانادا» از چه اقشاری هستند و این کنگره چه تعداد عضو دارد؟ چه چشم اندازی برای فعالیت های آینده کنگره دارید؟
کاوه شهروز: اعضای سازمان ما فعال هستند و تعداد آن ها هر روز بیشتر می شود. این کنگره یکی از معدود سازمان های ایرانی در کانادا است که ساختاری کاملاً دموکراتیک دارد و هیات مدیره آن از سوی اعضا برگزیده می شوند و به اعضا پاسخگو هستند. اعضای کنگره از همه اقشار جامعه، فارغ از سطح تحصیلات، درآمد و یا وابستگی های سیاسی چپ و راست برخاسته اند. به دلیل حضور تعداد بسیار زیادی از ایرانیان در تورنتو بخش بزرگی از فعالیتهای کنگره در این شهر متمرکز است. اما یکی از وظایف اصلی ما این است که کنگره نقش کلیدی در متحد کردن ایرانی تباران مقیم سراسر کانادا ایفا کند. تلاش و تمرکز ما این بوده که کنگره سازمانی باشد که به خوبی مدیریت شود و اداره امور را باکفایت و شایستگی انجام دهد تا سیاستگذاران کانادایی فعالیتهای آن را جدی تلقی کنند. اگر «کنگره ایرانیان کانادا» جدی تلقی شود، جامعه ایرانی کانادایی جدی گرفته می شود.

«کنگره ایرانیان کانادا» در سال ٢٠٠٧ و به ابتکار گروه کوچکی از ایرانیان مقیم تورنتو شکل گرفت و تاکنون جلسات و گردهماییهایی در این شهر برگزار کرده است.
XS
SM
MD
LG