لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۴۶

زرتشت احمدی راغب در نوزدهمین روز اعتصاب‌غذا: تا لغو حکم اعدام احمدرضا جلالی ادامه می‌دهم


تصویری از احمدرضا جلالی در بارسلون اسپانیا در سال ۲۰۱۴- آرشیو
تصویری از احمدرضا جلالی در بارسلون اسپانیا در سال ۲۰۱۴- آرشیو

زرتشت احمدی راغب در نوزدهمین روز از دور جدید اعتصاب غذای خود در پیامی از زندان، از «هم‌میهنان و تمامی فعالان حقوق بشر» خواست که با درخواست لغو حکم اعدام احمدرضا جلالی همراه شوند.

آقای احمدی راغب، زندانی سیاسی، روز یک‌شنبه ۲۵ اردیبهشت پیامی صوتی از زندان رجایی‌شهر در استان البرز ارسال کرده که نسخه‌ای از آن به بخش فارسی صدای آمریکا رسیده است.

این فعال مدنی زندانی تأکید کرده است که تا لغو حکم اعدام احمدرضا جلالی، زندانی دوتابعیتی ایرانی سوئدی، به اعتصاب غذای اعتراضی خود ادامه خواهد داد.

او با بیان این که «بسیاری از مردم ایران با انسان‌کشی، جنایت، و ستم و بیداد مخالفند»، از آنان خواست «برای این که ستم و بیداد را به دوزخ بفرستیم، همراه باشند.»

علاوه بر زرتشت احمدی راغب، فرهاد میثمی، فعال مدنی زندانی نیز در اعتراض به حکم اعدام آقای جلالی اعتصاب غذا کرده است.

ذبیح‌الله خداییان، سخنگوی قوه قضاییه، روز سه‌شنبه ۲۰ اردیبهشت اعلام کرد که حکم اعدام احمدرضا جلالی قطعی است و «دستگاه قضا بر اساس حکم صادره اقدام خواهد کرد.»

انریکه مورا، معاون سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ‌کننده گفت‌وگوهای احیای برجام، که برای خروج توقف مذاکرات هسته‌ای ایران به تهران سفر کرده بود، گفته است از مقامات جمهوری اسلامی خواسته احمدرضا جلالی شهروند ایرانی – سوئدی را که به اتهام جاسوسی به اعدام محکوم شده، به دلایل بشردوستانه آزاد کند.

همچنین، آن لینده، وزیر امور خارجه سوئد، و ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، نیز نسبت به احتمال اجرای حکم اعدام احمدرضا جلالی ابراز نگرانی کردند و خواستار آزادی او شدند.

احمدرضا جلالی متولد سال ۱۳۵۰ در سراب در استان آذربایجان شرقی، پزشک و استاد دانشگاه ایرانی‌تبار و شهروند سوئد است. او که پژوهشگر مدیریت بحران و حوادث غیرمترقبه است، اردیبهشت ۹۵ در حالی که برای شرکت در یک کنفرانس علمی به ایران سفر کرده بود، توسط مأموران وزارت اطلاعات بازداشت شد. عفو بین‌الملل گزارش داد که جلالی پس از ۹ ماه زندان، از جمله سه ماه انفرادی، بدون حضور وکیل در دادگاه انقلاب به اتهام جاسوسی محکوم و بعدها برایش حکم اعدام صادر شد.

XS
SM
MD
LG