لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۲۳

اعتصاب کارگران «واگن‌ پارس» اراک وارد ششمین روز شد


کارگران اعتصابی شرکت واگن‌پارس در اراک
کارگران اعتصابی شرکت واگن‌پارس در اراک

کارگران شرکت واگن پارس در اراک روز شنبه ۱۳ مرداد برای ششمین روز به اعتصاب و تجمع خود ادامه دادند.

بیش از یک هزار کارگر این شرکت به «کاهش مبلغ اضافه کاری، تاخیر در پرداخت دستمزد، توهین‌های مدیرعامل و مدیر کارخانه و نیز جابه‌جایی تعطیلی روزهای پنجشنبه و جمعه با روزهای شنبه و یکشنبه به دلیل کمبود برق»، اعتراض دارند.

بر اساس این گزارش، کارگران به ویژه به «توهین های مدیرعامل شرکت که آنها را اراذل و اوباش نامیده» معترضند و خواستار بازگشت به کار ۱۲ تن از همکاران خود هستند که از ورودشان به شرکت جلوگیری شده است.

یکی از کارگران شرکت واگن پارس اراک به بخش فارسی صدای آمریکا که خواست نامش فاش نشود روز جمعه ۱۲ مرداد به صدای آمریکا گفت: تعدادی از کارگران در اعتراض به شرایط ساعت کار و جابه‌جایی تعطیلی به دلیل کمبود برق، روبروی ساختمان اداری شرکت مزبور تجمع کرده و از مدیرعامل خواسته بودند از اجرای این تصمیم جلوگیری کند اما او در واکنش به خواست کارگران معترض، ١٢ تن از آنها را به داخل کارخانه راه نداد.

به گفته او، در پی این اقدام مدیریت کارخانه، دیگر کارگران نیز به مدیرعامل کارخانه گفتند چنان‌چه این تصمیم لغو نشود، اعتصاب خواهند کرد. مرتضی ملانژاد نیز در پاسخ به کارگران با استفاده از الفاظ رکیک گفت که «هفت هشت نفر [واژه رکیک] را بیرون انداختیم» و بقیه نیز در صورت ادامه اعتراض اخراج خواهند شد.

اما به گفته این کارگر شرکت واگن پارس، این کارگران بودند که با «اتحاد مثال‌زدنی» خود، ملانژاد را «از کارخانه بیرون انداختند.»

او تاکید کرد که مرتضی ملانژاد در دوره مدیریتش اقدام به از بین بردن اتاقک‌های محل استراحت کارگران کرد و در حال حاضر آنها مجبور هستند در کف سالن کارتن و مقوا بیندازند.

او افزود: در دوره مدیریت «پادگانی» ملانژاد، اگرچه تولید واگن پارس افزایش چشمگیری یافت، اما درآمد کارگران هیچ تغییری نکرد.

به نوشته کانال تلگرامی «اعتراض مدنی بازار»، واگن‌سازی پارس اراک قراردادهای خوبی برای ساخت واگن گرفته و تمام خطوط تولیدش فعال است اما به گفته کارگران، از مزایای مزدی آنان کاسته شده است و دستمزدها را با تاخیر ‌پرداخت می‌شوند.

علاوه بر این، میزان اضافه کاری پرداختی به کارگران نیز کمتر شده و دریافتی کارگری که پس از ۲۰ سال کار با اضافه کاری، ۲۵ میلیون تومان به او پرداخت می‌شد، به ۲۰ میلیون تومان کاهش یافته است. و این در شرایطی است که به مدیران حق سفر و هزینه ورزش داده می‌شود.

هزاران کارگران پروژه ای در مناطق نفت و گاز در اعتصاب هستند؛ اعتصابی که از روز ۳۰ خرداد سال جاری آغاز شد.

در سالیان اخیر، اعتراض‌های کارگری و صنفی در مناطق مختلف ایران رو به گسترش بوده است.

در حال حاضر، هزاران کارگران پروژه ای در مناطق نفت و گاز در اعتصاب هستند؛ اعتصابی که از روز ۳۰ خرداد سال جاری آغاز شد.

در همین حال، به نوشته کانال اعتراض مدنی بازار، دهها تن از کارگران اخراجی معدن تیتانیوم کهنوج در اعتراض به اخراج ۶۰ کارگر بومی این واحد طی یک کاه اخیر تجمع کردند.

همچنین کارگران شرکت «گلف اجنسی ایران» در بندر خمینی در اعتراض به تاخیر در پرداخت دستمزد و حق بیمه خود تجمع کردند.

این شرکت بیش از ۲۱ سال است که کار تخلیه و بارگیری کالا در سازمان منطقه ویژه بنادر و دریانوردی استان خوزستان را بر عهده دارد.

XS
SM
MD
LG