لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۴۸

میزگردی درباره برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی؛ کارشناسان بر ضرورت «برخورد قاطعانه‌تر» با ایران تاکید کردند


دیوید البرایت، رئیس انستیتوی علوم و امنیت بین المللی (چپ) و اُلی هایننون، معاون سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی - آرشیو
دیوید البرایت، رئیس انستیتوی علوم و امنیت بین المللی (چپ) و اُلی هایننون، معاون سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی - آرشیو

مؤسسه هادسون روز سه شنبه ۱۳ مهر میزگردی مجازی را با حضور دیوید البرایت و اُلی هایننون، دو صاحب‌نظر شناخته شده در امور بین الملل، درباره برنامه هسته‌ای ایران برگزار کرد.

به عقیده البرایت و هایننون، خودداری جامعه جهانی به ویژه آژانس بین المللی انرژی هسته‌ای و ایالات متحده آمریکا از برخورد جدی‌تر و قاطعانه‌تر با ایران سبب شده است فعالیت‌های هسته‌ای ایران با سرعت و توسعه بیشتری ادامه پیدا کند.

دیوید البرایت، مؤسس و رئیس انستیتوی علوم و امنیت بین‌المللی، گفت: «ایران توانسته است یک تاکتیک بسیار موفقیت آمیز به‌کار گیرد و آن این که تنها با ابراز تمایل به گفت‌وگو و رایزنی، و بدون هیچ پیشرفت ملموسی در این زمینه امتیاز کسب کند.»

آقای البرایت افزود توسعه برنامه هسته‌ای ایران به ويژه در حوزه غنی سازی اورانیوم با استفاده از سانتریفیوژهای پیشرفته‌تر سبب شده تا بازگشت احتمالی آمریکا به برجام، واشنگتن را در موقعیت ضعیف‌تری نسبت به قبل قرار دهد. او گفت وقت آن رسیده است که کنگره آمریکا به طور جدی‌تر وارد عمل شده و دولت پرزیدنت بایدن را برای برخورد قاطعانه‌تر با ایران زیر فشار بگذارد.

اُلی هایننون، معاون سابق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اما از یک ائتلاف بین المللی علیه برنامه هسته ای ایران استقبال کرد.

وی گفت: «من هم با دیوید موافقم. فقط می‌خواهم اضافه کنم که شاید بهتر باشد کنگره با تکیه بر ضرورت وجود یک ائتلاف بین المللی، دولت را برای برداشتن گام در جهت کشاندن ایران به میز مذاکره زیر فشار بگذارد.»

آقای هایننون گفت عدم قاطعیت در برخورد با برنامه هسته‌ای ایران به سوءاستفاده تهران از شکیبایی بیش از حد جامعه بین المللی در پیشبرد اهداف هسته ای‌اش منجر شده است.

این نشست در حالی روز سه شنبه برگزار شد که همان روز، یک مقام ارشد دولت پرزیدنت بایدن گفت واشنگتن به رغم این که همچنان متعهد به مسیر دیپلماتیک برای دستیابی به توافق با تهران است، اما در صورت جواب ندادن آن مسیر، آماده است راه‌های دیگری را برای حصول اطمینان از این که تهران به تسلیحات هسته‌ای دست نمی‌یابد، برگزیند.

همچنین، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، روز سه شنبه در دیدار با ایال هولاتا، همتای اسرائیلی خود، در کاخ سفید با تاکید مجدد بر تعهد بنیادین دولت پرزیدنت بایدن به امنیت اسرائیل گفت که آمریکا هیچگاه اجازه نخواهد داد ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند.

XS
SM
MD
LG