لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۲۴

حوثی‌ها دیدار با حماس و دیگر گروه‌های فلسطینی در بیروت را تایید کردند


تجمع گروهی از اعضا و هواداران حوثی‌ها در صنعا، پایتخت یمن
تجمع گروهی از اعضا و هواداران حوثی‌ها در صنعا، پایتخت یمن

یک مقام حوثی‌ها به خبرگزاری فرانسه گفت این گروه با حماس و دیگر گروه‌های فلسطینی در لبنان دیدار کرده است.

دیدار این گروه های تحت حمایت جمهوری اسلامی در بیروت، پایتخت لبنان، انجام شده است.

به گفته این مقام، در این دیدار «گسترش درگیری‌ها و محاصره» اسرائیل به بحث گذاشته شده است.

او که خواست نامش فاش نشود، افزود که این دیدار هفته گذشته انجام شد و علاوه بر حوثی‌ها و حماس، دو گروه جهاد اسلامی و «جبهه خلق برای آزادی فلسطین» نیز در آن حضور داشتند.

مقامات فلسطینی روز جمعه به خبرگزاری فرانسه گفته بودند نمایندگان حوثی‌ها و گروه‌های فلسطینی «سازوکارها برای هماهنگی اقدامات» خود برای «مرحله بعدی» جنگ در غزه را به بحث گذاشته‌اند.

یک منبع فلسطینی دیگر به شرط ناشناس ماندن هویتش به خبرگزاری فرانسه گفته بود که در این دیدار، «نقش مکمل انصارالله (حوثی‌ها) در کنار دیگر جناح‌های فلسطینی به‌ویژه در صورت حمله اسرائیل به رفح» مورد بحث و تبادل‌نظر قرار گرفت.

حماس و حوثی‌ها، متعلق به آنچه تهران «محور مقاومت» می نامد، هستند که مجموعه‌ای از گروه‌های ستیزه‌‌جوی وابسته به جمهوری اسلامی در رویارویی با اسرائیل و آمریکا است که شامل حزب‌الله لبنان و شبه‌نظامیان عراقی نیز می‌شود.

شبه‌نظامیان حوثی در یمن که از حمایت جمهوری اسلامی برخوردارند، از اوایل آبان سال جاری به بهانه حمایت از فلسطینی‌ها، بارها با موشک و پهپاد به کشتی‌های تجاری بین‌المللی در خلیج عدن و دریای سرخ حمله کرده‌اند.

بسیاری از حملات این گروه توسط نیروهای آمریکایی یا ائتلاف خنثی شده و شمار زیادی از پایگاه‌های آنها در داخل یمن هدف حملات مستقل یا مشترک ارتش آمریکا و دیگر کشورهای متحد آمریکا قرار گرفته است.

دولت جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، که اندکی پس از آغاز فعالیت خود در دی ۱۳۹۹ حوثی‌ها را از فهرست سازمان‌های تروریستی خارج کرده بود، روز ۲۷ بهمن این گروه را دوباره در فهرست «تروریست‌های جهانی به‌طور ویژه تعیین‌شده» قرار داد.

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه اسلام گرای تحت حمایت جمهوری اسلامی آغاز کرد.

این تهاجم موجب آواره شدن اکثریت جمعیت ٢ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری غزه شده است که نیاز فوری به مواد غذایی و دیگر مایحتاج زندگی دارند.

به رغم تبعات ویران‌کننده حمله تروریستی حماس به اسرائیل، مقامات این گروه اسلام گرا از آن زمان چندین بار تاکید کرده‌اند در صورت توان حمله‌ای مشابه را بارها تکرار خواهند کرد.

حماس بدون اشاره به تعداد اعضای کشته‌شده خود در نتیجه تهاجم اسرائیل به غزه می‌گوید بیش از ٣١ هزار فلسطینی ساکن غزه تا کنون کشته و حدود ٧٣ هزار تن دیگر زخمی شده‌اند.

بخش فارسی صدای آمریکا نمی‌تواند به طور مستقل آمار و ارقام ارائه‌شده از سوی حماس را راستی‌آزمایی یا تایید کند. در عین حال، اسرائیل بارها تاکید کرده است که حماس از غیر نظامیان فلسطینی به عنوان سپر انسانی استفاده می کند.

ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.

XS
SM
MD
LG