آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، رساندن کمکهای بشردوستانه به ساکنین نوار غزه و تأمین حفظ جان غیرنظامیان را اولویت دولت بایدن ذکر کرد و گفت که تعهد ایالات متحده به اسرائیل برای دفاع از خود، همچنان مستحکم است.
بلینکن در یک کنفرانس خبری در روز چهارشنبه ۲۳ اسفند با تاکید بر لزوم کمکرسانی و حفظ جان غیرنظامیان در غزه افزود: «ما از دولت اسرائيل انتظار داریم این مسئله را در اولویت تصمیمها و اقدامات خود قرار دهند.»
کنفرانس خبری وزیر امور خارجه آمریکا ساعتی پس از آن برگزار شد که او با همتایان خود از قبرس، بریتانیا، و امارات متحده عربی و همچنین نمایندهای از سازمان ملل یک جلسه مجازی برگزار کرد.
آنتونی بلینکن در مورد اجرای طرح آمریکا برای ارسال کمکهای بشردوستانه به مردم غزه از طریق دریای مدیترانه نیز گفت: «این پروژه انجام خواهد شد اما عملیشدنش زمانبر است.»
وی بهترین نحوه برای این کمکرسانی را برقراری یک آتشبس دانست و گفت: «پیشنهادی بسیار خوب روی میز است اما سؤال این است که آیا حماس آن را میپذیرد یا نه.»
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا نخستین بار در سخنرانی سالانه خود در روز ۱۷ اسفند از ساخت اسکله دریایی توسط ایالات متحده برای ارسال کمکها به غزه خبر داد.
انتظار می رود از این طریق ۲ میلیون وعده غذایی وارد نوار غزه و میان فلسطینیهائی که در اردوگاهها اسکان دارند، توزیع شود. نبود نیروی انتظامی شهری برای توزیع این کمکها و احتمال هرج و مرج یکی از بزرگترین چالشها در توزیع این کمکهای بشردوستانه است.
پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشتهشدن ۱۲۰۰ نفر و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه اسلامگرای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران آغاز کرد.
مقامات حماس از آن زمان چندین بار تاکید کردهاند در صورت توان حملهای این چنین را بارها تکرار خواهند کرد.
حماس بدون اشاره به تعداد اعضای کشتهشده خود در نتیجه تهاجم اسرائیل به غزه میگوید بیش از ٣١ هزار فلسطینی ساکن غزه تا کنون کشته و حدود ٧٣ هزار تن دیگر زخمی شدهاند.
بخش فارسی صدای آمریکا نمیتواند به طور مستقل آمار و ارقام ارائهشده را راستیآزمایی یا تایید کند.
ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.