تنها یک روز پس از ضربالاجل آمریکا و متحدانش به شورشیان حوثی برای پایان دادن به حملات در دریای سرخ، این گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی روز پنجشنبه چهاردهم دی یک حمله شهپادی ناموفق در دریای سرخ انجام داد.
دریاسالار براد کوپر، فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده مستقر در بحرین، گفت شهپاد (شناور هدایتپذیر از راه دور) بمبگذاریشده حوثیها فاصله آنچنان نزدیکی با نیروی دریایی آمریکا یا کشتیهای تجاری نداشت که خسارتی به بار آورد.
به گفته او، حوثیها تا کنون ۲۵ حمله علیه کشتیهای تجاری در حال گذر از جنوب دریای سرخ و خلیج عدن انجام دادهاند.
دریاسالار کوپر برای دومین بار طی روزهای جاری اظهار داشت هیچ نشانهای دال بر تمایل حوثیها به پایان دادن به این رفتار غیرمسئولانه وجود ندارد.
او در ارتباط با شهپاد حوثیها گفت: «به چند مایلی کشتیهای فعال در منطقه -- کشتیهای تجاری و کشتیهای نیروی دریایی ایالات متحده -- رسید و ما همه شاهد انفجار آن بودیم.»
جدیدترین مورد از ماجراجوییهای حوثیهای مورد حمایت دولت ایران در دریای سرخ تنها یک روز پس از آن میآید که ایالات متحده، بریتانیا و شماری دیگر از متحدان آنها «به عنوان آخرین هشدار» از گروه این گروه شورشی خواستند یا حملات به کشتیهای بینالمللی در دریای سرخ را فورا متوقف کنند و یا آماده تحمل عواقب رفتار خود باشند.
در بیانیهای که بیش از ده کشور آن را آماده و تایید کردهاند، آمده است: «حملات جاری حوثیها در دریای سرخ، غیرقانونی، غیرقابل قبول و عمیقاً بیثباتکننده است. اگر حوثیها به تهدید زندگی، اقتصاد جهانی و جریان آزاد تجارت در آبراهههای حیاتی منطقه ادامه دهند، عواقب آن را خواهند دید.»
همچنین دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا، روز پنجشنبه چهاردهم دی هشدار داد اگر حملات به کشتیها در دریای سرخ متوقف نشود، اقدام بینالمللی در این زمینه صورت خواهد گرفت.
به گفته دیوید کامرون، «در صورت تداوم این حملات غیرقانونی و ناپذیرفتنی به کشتیها، اقتصاد جهان، اقتصاد همه کشورها، آسیب خواهند دید.»
حملات حوثیها بر اقتصاد جهانی تأثیر گذاشته است. بیشتر تانکرهای نفتی و کشتیهای کانتینری هنوز از مسیر دریای سرخ دوری میکنند و برای طی مسیر به جنوب آفریقا میروند. روز سه شنبه، شرکت کشتیرانی دانمارکی «مرسک» اعلام کرد که کشتیهایش دستکم تا یک هفته دیگر از مسیر دریای سرخ عبور نخواهند کرد.
نزدیک به ۱۵ درصد تجارت دریایی جهانی از دریای سرخ می گذرد که ۸ درصد تجارت جهانی غلات، ۱۲ درصد نفت تجارت دریایی و ۸ درصد تجارت گاز طبیعی مایع جهان را شامل می شود.
جنبش حوثیها، جریانی سیاسی و مسلحانه از شیعیان یمن است که در دهه ۹۰ میلادی در شمال غربی یمن پدید آمد. جنگجویان حوثی در سال ۲۰۱۴ دولت قانونی یمن را سرنگون کردند که این امر باعث شد عربستان سعودی و دیگر کشورهای عربی، عملیات نظامی علیه شورشیان را آغاز کنند.
حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران هماکنون بر صنعا، پایتخت یمن و بخشهای شمالی آن تسلط دارند و بهطور موقت شهر عدن را به عنوان پایتخت خود انتخاب کردهاند.
حوثیهای یمن هم اینک در فهرست گروههای تروریستی عربستان سعودی، امارات متحده عربی و مالزی قرار دارند.