لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۳۴

ادامه خودداری شرکت‌های بزرگ کشتیرانی از عبور از دریای سرخ؛ افزایش شدید هزینه‌های تحویل کالا


کشتی «مرسک هانگژو»
کشتی «مرسک هانگژو»

با ادامه حملات حوثی‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی به کشتی‌های باری در دریای سرخ، دو شرکت بزرگ کشتی‌رانی جهان اعلام کردند که همچنان به توقف عبور کشتی‌ها و محموله‌های باری خود از این منطقه ادامه می‌دهند.

به گزارش رویترز، شرکت دانمارکی «مرسک» و کمپانی آلمانی «هاپاگ-لوید» روز سه‌شنبه خاطرنشان کردند که دستکم تا یک هفته دیگر یا بیشتر اجازه گذر محموله‌های باری دریایی خود را از دریای سیاه و کانال سوئز نخواهند داد.

روز یکشنبه در آخرین روز سال ۲۰۲۳ میلادی، شبه‌نظامیان حوثی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران مستقر در یمن تلاش کردند کشتی «مرسک هانگژو» را متوقف کنند، اما این تهاجم با کمک ارتش آمریکا دفع و ۱۰ نفر از مهاجمان حوثی کشته شدند.در پی این حمله، شرکت مرسک عبور از دریای سرخ را برای ۴۸ ساعت متوقف کرد.

براساس گزارش رویترز، هر دو «غول کشتیرانی جهان» با ادامه حملات شبه‌نظامیان حوثی یمن به کشتی‌های باری در دریای سرخ، برخی از کشتی‌های خود را از دماغه «امید نیک» در جنوب آفریقا عبور می دهند که این امر هزینه‌های تحویل کالا را افزایش داده و این نگرانی را ایجاد می‌کند که در نهایت باعث افزایش تورم جهانی شود.

تقریباً یک سوم کشتی‌های کانتینری جهان از کانال سوئز عبور می‌کنند. گفته می‌شود تغییر مسیر کشتی‌ها به سمت جنوب آفریقا، برای هر سفر رفت و برگشت بین آسیا و شمال اروپا تا ۱ میلیون دلار هزینه اضافی تنها برای سوخت کشتی‌ها در پی دارد و به تبع آن در برخی موارد منجر به افزایش تا دو برابری نرخ حمل و نقل شده است.

حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی که بخش‌هایی از یمن را پس از سال‌ها جنگ کنترل می‌کنند، در ماه نوامبر با ادعای حمایت از گروه اسلام‌گرای فلسطینی حماس در جنگ با اسرائیل در نوار غزه، حمله به کشتی‌های بین‌المللی را آغاز کردند.

مسعود دانشمند، عضو هیات مدیره کانون موسسات حمل‌ونقل ایران هم چند روز قبل با اشاره به مشکلاتی که حوثی‌ها در دریای سرخ به وجود آورده‌اند گفته بود که هزینه و کرایه حمل و نقل دریایی به ایران نیز تا ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

به گفته کارشناسان این افزایش هزینه در نهایت می‌تواند باعث افزایش قیمت کالاهایی شود که از طریق کشتی وارد ایران یا دیگر کشورهای جهان می‌شوند.

XS
SM
MD
LG