معاون شهرداری تهران میگوید در شهریور ماه سال جاری «اتفاق مهمی» رخ میدهد و مسکن پس از هشت سال از «رکود» خارج خواهد شد.
همزمان، یک عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران اعلام کرده که هزینه مسکن در سبد هزینه خانوار ایرانیان «۳۳.۵ تا ۶۰ درصد» نوسان داشته است.
به گزارش روزنامه «همشهری» چاپ تهران و وابسته به شهرداری تهران، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در این حال از «نهادههای دیگر» خواسته است «اگر کمک نمیکنند»، کارها را نیز «قفل» نکنند.
حمیدرضا صارمی این سخنان را امروز شنبه دوازدهم شهریورماه در آغاز ساخت «۵ هزار واحد مسکونی» در شهر تهران اعلام کرده و افزوده است: «۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال» از منابع شهرداری تهران در اختیار «سازمان نوسازی» قرار دارد تا اقدامات نوسازی انجام شود.
در مقابل، یک عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران با اظهار اینکه در جهان به صورت میانگین «۱۵ تا ۲۵ درصد» درآمد خانوارها صرف مسکن میشود، گفته است که در ایران از سال ۷۱ تا ۱۴۰۰ این سهم بین «۳۳.۵ تا ۶۰ درصد» نوسان داشته است.
جعفر شربیانی با اذعان به اینکه میتوان انتظار داشت که این سهم از سبد خانوار در سال ۱۴۰۱ «افزایش» داشته باشد، تاکید کرده است که با محاسبه اعداد و ارقام «هزینه مسکن، اجاره بهاء و ...» در برخی مناطق بیش از «۱.۵ برابر» درآمد خانوار «هزینه مسکن» میشود.
مرکز آمار ایران که نهادی دولتی است، هشتم شهریورماه اعلام کرد که متوسط قیمت «یک متر مربع مسکن» در پایتخت ایران، طی معاملات مردادماه به «۴۲.۸ میلیون تومان» رسیده است.
بر این اساس، متوسط قیمت «آپارتمانهای مسکونی» شهر تهران نسبت به ماه گذشته «۱.۸ درصد» افزایش داشته و «تورم نقطه به نقطه مسکن» شامل مقایسه قیمت مسکن در مرداد امسال نسبت به مرداد سال گذشته «۴۴ درصد» افزایش یافته است.
پیشتر یک رونامهنگار اقتصادی، در گفتوگو با بخش فارسی «صدای آمریکا» گفته بود: «قرار بود سالانه یک میلیون مسکن ایجاد کنند. یکسال گذشت یک مسکن هم ایجاد نشد. آن ۴ میلیونی که وعده داده بودند در سه سال آینده حتی به ۵۰ درصد نخواهد رسید. حتی اگر بودجه منابع و زیر ساختهای آن را تامین کنند.»
رضا غیبی با اشاره به اینکه شاهد «تورم روزافزون» در همه بخشها از جمله مسکن هستیم و متوسط قیمت مسکن در تهران به سمت «۵۰ میلیون تومان» حرکت میکند، افزوده بود: ۴۸۰ میلیون تومانی که قرار هست (به عنوان وام مسکن) بدهند در تهران دردی را دوا نکند. بیشتر از ۲۰ درصدش هم هزینه «اوراق تقدم» میشود و آن چه که باقی میماند، با عذرخواهی «کفاف خرید یک قبر در بهشت زهرا را خواهد داد.»
روزنامه «شرق» چاپ تهران بیست و هشتم فروردینماه در گزارشی با عنوان «بیداد اجارهها» نوشت که «ریزش فقرا به حاشیه شهر» در محلات فقیرنشین تهران «شدت» گرفته و افزود: وضعیت «خانهبهدوشها» در «محلههای فقیرنشین» تهران «وخیمتر» از سایر مناطق شده، برای نمونه در منطقه «دولتخواه»، جایی که مردم «شانه به شانه حاشیهنشینان» هستند، «یک آپارتمان قدیمی ۶۰ متری» نیاز به «۱۰۰ میلیون تومان» ودیعه و بین «دو میلیون و ۱۰۰ تا دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان» اجاره دارد.