لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۴۶

هفتادونهمین سالگرد آزادی «آشویتس»؛ بازماندگان اردوگاه مرگ نازی‌ها یاد قربانیان هولوکاست را گرامی داشتند


اردوگاه مرگ «آشویتس-بیرکنائو»
اردوگاه مرگ «آشویتس-بیرکنائو»

در هفتادونهمین سالگرد آزادی «آشویتس»، گروهی از بازماندگان اردوگاه‌های مرگ نازی‌ها با حضور در این اردوگاه در جنوب لهستان یاد قربانیان هولوکاست را گرامی داشتند.

در این مراسم حدود ۲۰ بازمانده از اردوگاه‌های مرگی که توسط آلمان نازی در سراسر اروپا ایجاد شده بود شرکت داشتند و با گذاشتن گل و روشن کردن شمع، ضمن ادای احترام به قربانیان هولوکاست، به نیایش پرداختند.

بیش از یک میلیون تن که اکثر آنها یهودی بودند، در اردوگاه مرگ «آشویتس-بیرکنائو» جان باختند. براساس آمار موجود، نزدیک به شش میلیون یهودی اروپایی در جریان هولوکاست، کشتار دسته‌جمعی یهودیان و سایر گروه‌ها، قبل و در طول جنگ جهانی دوم، توسط نازی‌ها کشته شدند.

۲۷ ژانویه (هفتم بهمن) روز جهانی یادبودهولوکاست است و به همین مناسبت برنامه‌های مختلفی در سراسر جهان برگزار می‌شود.

اردوگاه مرگ «آشویتس-بیرکنائو»
اردوگاه مرگ «آشویتس-بیرکنائو»

مردم در آلمان یادبود قربانیان جنایات نازی‌ها را گرامی داشتند، و اولاف شولتز، صدراعظم این کشور، گفت که آلمان به پذیرش مسئولیت خود در این «جنایت علیه بشریت» ادامه خواهد داد.

او از تمامی شهروندان آلمانی خواست ضمن دفاع از دموکراسی کشور، با یهودستیزی مبارزه کنند. صدراعظم آلمان در پیام ویدئویی هفتگی خود بر لزوم مقابله با یهودی‌ستیزی و نژادپرستی در آلمان تأکید کرد.

اردوگاه مرگ «آشویتس-بیرکنائو»
اردوگاه مرگ «آشویتس-بیرکنائو»

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین که کشورش علیه تجاوز نظامی روسیه می‌جنگد، به همین مناسبت پیامی را در شبکه اجتماعی «ایکس» منتشر کرد.

زلنسکی که یهودی است و خویشاوندان خود را در هولوکاست از دست داده است، گفت «باید هر نسل جدیدی با حقیقت هولوکاست آشنایی داشته باشد». او ضمن گرامی‌داشت یاد و خاطره قربانیان هولوکاست، افزود «زندگی انسان باید بالاترین ارزش برای همه ملت‌های جهان باقی بماند.»

اردوگاه مرگ «آشویتس-بیرکنائو»
اردوگاه مرگ «آشویتس-بیرکنائو»

در ایتالیا، مراسم بزرگداشت هولوکاست شامل یک راهپیمایی بزرگ و انتشار بیانیه‌های رسمی رهبران ارشد سیاسی بود.

جورجیا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا، گفت دولت محافظه‌کار ملی‌گرای کشور متعهد به ریشه‌کن کردن یهودی‌ستیزی است که به گفته او در بحبوحه جنگ اسرائیل و حماس «دوباره احیا شده» است.

منتقدان ملونی مدت‌هاست که او و حزب «برادران ایتالیا» را که گفته می شود ریشه‌های «نئوفاشیستی» دارد، متهم می‌کنند که به اندازه کافی برای جبران گذشته‌ تاریک خود تلاش نکردند.

احزاب چپ ایتالیا ضمن گرامی‌داشت قربانیان هولوکاست در راهپیمایی مشعل، به تمامی آنها یعنی یهودیان، کولی‌ها، اقلیت‌های جنسی و جنسیتی، و مخالفان سیاسی، که در اردوگاه‌های مرگ نازی‌ها کشته شدند، ادای احترام کردند.

این مراسم در شرایطی برگزار می‌شود که نیروهای پلیس برای مقابله با اعتراض احتمالی حامیان فلسطینی‌ها در آماده‌باش هستند.

اردوگاه مرگ «آشویتس-بیرکنائو»
اردوگاه مرگ «آشویتس-بیرکنائو»

نازی‌ها که در جریان جنگ جهانی دوم لهستان را اشغال کردند، ابتدا از پادگان‌های نظامی قدیمی اتریش در آشویتس-بیرکنائو به‌عنوان اردوگاه کار اجباری و مرگ برای مبارزان جنبش مقاومت لهستان استفاده کردند.

اما در سال ۱۹۴۲، اتاق‌های گاز و کوره‌های آدم‌سوزی به این مجموعه اضافه شد تا یهودیان، کولی‌ها، و اسرای جنگی روسی، را قتل‌عام‌ کنند.

نیروهای ارتش سرخ اتحاد جماهیر شوروی پیشین در ۲۷ ژانویه ۱۹۴۵ آشویتس را با حدود هفت هزار زندانی، زن، کودک، و افرادی که از شدت ضعف ‌و گرسنگی در آستانه مرگ بودند، آزاد کرد.

آلمانی‌ها پیشتر ده‌ها هزار زندانی دیگر را با پای پیاده از آشویتس خارج کرده بودند که بسیاری از آنها در مسیر به دلیل خستگی، گرسنگی، و ‌‌سرما، جان باختند.

محوطه اردوگاه آشویتس-بیرکنائو از سال ۱۹۷۹ در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد.

منبع: آسوشیتدپرس

XS
SM
MD
LG