کارشناسان محیط زیست می گویند کوه های یخ و قله های برفی در حال آب شدن در ارتفاعات هیمالیا ممکن است زندگی میلیون ها تن از ساکنان شبه قاره هند را تحت تاثیر قرار دهد.
شمار گردشگرانی که برای بازدید یا کوهنوردی به این منطقه کوهستانی می روند، طی سال های اخیر افزایشی چشمگیر یافته و بر روند آب شدن یخچال های طبیعی که منبع طبیعی مهمی برای بومیان منطقه تلقی می شود، اثر منفی گذارده است.
بومیان این منطقه می گویند سال های قبل، خودروهایی توریست ها انگشت شمار بود اما اکنون دیگر چنین نیست و بخش عمده ای از درآمد بالاتر و رفاه بیشتری که ساکنان این منطقه کسب کرده اند، ناشی از حضور شمار زیاد گردشگر است که به ویژه طی تابستان، بیشتر می شود.
در روزهای تابستانی، گاه تعداد خوردوهایی که تردد آنها سبب راه بندان سنگین در جاده های منتهی به دره کولو می شود، به ۲ هزار خودرو می رسد.
جنبه منفی افزایش شمار گردشگر در این منطقه آن است که منطقه پیرامون دره کولو گنجایش یا امکانات پذیرش شمار زیاد گردشگرانی را که از آن بازدید می کنند، ندارد و منابع موجود اگر صرف پذیرایی از این تعداد روزافزون گردشگر شود، برای ساکنان منطقه، منابع طبیعی و ساختاری کافی برای دهه های آینده زندگی شان باقی نخواهد گذارد.
آب شدن یخ و برف قله های هیمالیا و آب شدن یخچال های طبیعی مناطق پیرامون آن، در اثر افزایش تعداد بازدیدکنندگان یا ساکنان منطقه، اتفاق می افتد.
متخصصان محیط زیست می گویند وجود افشانه هایی که در محیط اطراف هیمالیا پراکنده اند، از پیش روی روند ذوب شدن یخچال های طبیعی حکایت دارد و همچنین از میزان برفی که بر قله ها می نشیند و می ماند، به همین سبب، طی سال های اخیر کاهش بسیاری یافته است.
حفظ و بقای یخچال های طبیعی و برف قله ها به طور خاص برای تامین آب مورد نیاز بومیان اهمیت دارد. از سوی دیگر، کمبود آب و کاهش بارندگی سبب کمتر شدن رونق کشاورزی در مناطق باران خیز می شود که زیان بزرگ دیگری به زندگی بومیان می زند.
کارشناسان می گویند می کوشند در مناطق کوهستانی این چنینی در نپال و هند، راه هایی برای افزایش ذخیره آب بیابند، چرا که حتی اگر کمبود آب گریبانگیر نسل کنونی نشود، دامان نسل های آینده را خواهد گرفت.