لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۳۱

کاهش خطر حمله قلبی و ابتلا به سرطان با رژیم غذایی مدیترانه‌ای


Mediterranean food
Mediterranean food

منوی غذاهای معروف به مدیترانه ای، که مزایای زیادی برای سلامتی دارند، در حال طولانی تر شدن است. پژوهش ها نشان می دهد یک رژیم غذایی محتوی مقادیر بالای میوه، سبزی، ماهی و غذاهای فرآوری نشده، به کاهش خطر سکته در کسانی که سابقه بیماری های قلبی دارند، ارتباط دارد.

به گزارش شبکه خبری سی.ان.ان، بر اساس نتایج جدیدترین پژوهشی که در این زمینه انجام شده، علاوه بر شواهد قبلی، دنبال کردن رژیم غذایی مدیترانه ای می تواند به تقویت استخوان، جوان نگاه داشتن مغز، طول عمر، کنترل وزن، و کاهش خطر ابتلا به سرطان و نیز بیماری های قلبی کمک کند.

در این مطالعه جدید، پژوهشگران بیش از ۱۵ هزار نفر با میانگین سنی ۶۷ سال در سراسر جهان که همگی ناراحتی قلبی داشتند را شرکت دادند، و از آنها درباره رژیم غذایی، از جمله این که چند بار در هفته از غذاهایی مانند گوشت، ماهی، لبنیات، سبری، میوه، دسر، شیرینی، نوشیدنی های شیرین، غذاهای سرخ کرده و نیز الکل مصرف می کنند، پرسیدند.

پژوهشگران بر اساس استفاده از رژیم غذایی مدیترانه ای، مصرف غذاهای سالم، و رژیم غذایی غربی و مصرف غذاهای ناسالم، به پاسخ های آنها نمره دادند.

پژوهشگران حدود چهار سال بعد به بررسی این موضوع پرداختند که چه تعدادی از هر گروه ناراحتی قلبی عمده ای مانند سکته یا حتی مرگ را تجربه کرده اند. آنها پی بردند در هر ۱۰۰ نفری که بالاترین مقدار غذاهای مدیترانه ای سالم مصرف کردند، تعداد حملات قلبی، سکته یا مرگ، در مقایسه با ۱۰۰ نفری که غذاهای کمتر سالم مصرف کردند، سه نفر کمتر بود.

پژوهشگران می گویند نتایج این تحقیق نشان می دهد که خوردن مقدار بیشتری غذاهای سالم برای مبتلایان به بیماری های قلبی اهمیت بیشتری داشت.

آنها همچنین پی بردند رژیم غذایی غربی، خطر بیماری های قلبی را افزایش نمی دهد. با این حال می گویند هنوز مهم است مصرف غذاهای فرآوری و سرخ شده محدود شود، زیرا نشان داده اند که موجب افزایش وزن و بالا رفتن کلسترول می شود.

XS
SM
MD
LG