مقامات دولت جو بایدن روز جمعه ۱۸ اسفند با پرامیلا پتن، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور خشونت جنسی، دیدار کردند تا در مورد گزارش او که اوایل این هفته منتشر شد گفتگو کنند.
این گزارش ادعاهای مربوط به خشونت جنسی در حمله ۱۵ مهر حماس به جنوب اسرائیل و همچنین شهادت گروگانهایی که در اسارت حماس بودند را تایید کرده است.
جان فاینر، معاون مشاور امنیت ملی ایالات متحده، جنیفر کلاین مدیر شورای سیاست جنسیتی کاخ سفید و ربکا لیسنر، معاون مشاور امنیت ملی معاون ریاست جمهوری از جمله مقاماتی بودند که با پتن ملاقات کردند.
بر اساس گزارشی که در کاخ سفید منتشر شد، «پتن در طول این نشست، دامنه و روششناسی مأموریت تیمش از نهم تا ۲۵ بهمن به اسرائیل و کرانه باختری و گزارش خود درباره یافتههای این سفر را تشریح کرد.»
این گزارش میافزاید: «مقامات کاخ سفید نگرانی عمیق پرزیدنت بایدن و کامالا هریس، معاون ریاست جمهوری را در مورد گزارشهای وحشتناک از ارتکاب به خشونت جنسی توسط تروریستهای حماس در ۱۵ مهر و گزارشهای خشونتهای جنسی در علیه گروگانها را ابراز کردند.»
در ادامه این بیانیه آمده است: «شرکت کنندگان همچنین در مورد نیاز به بررسی همه ادعاهای معتبر و اقدامات لازم برای پاسخگویی عاملان آن بحث کردند.»
مقامات کاخ سفید بر اهمیت جلوگیری از آسیب به غیرنظامیان اسرائیلی و فلسطینی تاکید کردند و نگرانی عمیق خود را در مورد جان باختن بیگناهان و گزارشهای مربوط به ارتکاب خشونت جنسی توسط حماس ابراز کردند.
پتن روز دوشنبه ۱۴ اسفند در گزارش خود تصریح کرد که شواهد زیادی برای اثبات «خشونتهای جنسی» نیروهای حماس در جریان حمله ۱۵ مهر به اسرائیل وجود دارد.
او بر اساس گزارشهای دست اول از گروگانهای آزاد شده از اسارت حماس گفت: «شواهد و اطلاعات واضح و روشنی وجود دارد که برخی از زنان و کودکان در طول اسارت خود در معرض خشونتهای جنسی از جمله تجاوز جنسی و شکنجه جنسی قرار گرفتهاند.»
او در یک کنفرانس خبری با ارائه گزارش فوق تاکید کرد در مدت حضور او و تیمش در اسرائیل، با وجود تلاشهای زیاد، امکان ملاقات با قربانیان خشونت جنسی نیروهای حماس میسر نشد، اما اعضای تیم توانستهاند با ۳۴ نفر از جمله بازماندگان و شاهدان حملات ۱۵ مهر، گروگانهای آزاد شده، مقامات بهداشتی و سایرین مصاحبه کنند و شواهد آنها را گردآوری نمایند.
این نماینده سازمان ملل همچنین خاطرنشان کرد که «بر اساس اطلاعات جمعآوری شده درباره خشونت جنسی مرتبط با درگیری در طول حملات حماس، دستکم در سه مکان در غزه، تجاوز جنسی و تجاوز گروهی رخ داده، و چند جسد کاملاً برهنه یا نیمهبرهنه از کمر به پایین که عمدتاً زنان بودهاند نیز با دستهای بسته و گلولههایی به سر پیدا شده است.»
پس از حمله تروریستی ۱۵ مهرحماس به اسرائیل که منجر به کشتهشدن ۱۲۰۰ نفر و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه شبهنظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی آغاز کرد.
ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها در جهان، گروه فلسطینی حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.