در حالی که آلمان خود را برای میزبانی نشست سران هفت قدرت صنعتی جهان موسوم به گروه هفت آماده میکند، هزاران نفر روز شنبه و یک روز پیش از آغاز به کار این اجلاس، در اعتراض به عملکرد سیاستمداران هفت کشور عضو این گروه، در شهر مونیخ دست به تجمع زدند.
خواستههای مختلف معترضان، شامل حذف تدریجی سوختهای فسیلی، حفظ تنوع جانوری و گیاهی، عدالت اجتماعی در جهان و مبارزه قاطع با گرسنگی است.
روز یکشنبه آلمان میزبان سران و مقامهای ارشد کشورهای ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا، کانادا و ژاپن خواهد بود. کشورهایی که به گروه هفت معروفند و نشست امسال آنها با شعار «پیشرفت برای یک جهان عادلانه» برگزار می شود.
در آستانه برگزاری این اجلاس، هزاران نفر با تجمع در شهر مونیخ، نارضایتی خود را نسبت به عملکرد این هفت کشور قدرتمند جهان اعلام کردند.
پانزده گروه منتقد به سیاستهای جهانی، از سازمانهای مرتبط با محیط زیست گرفته تا کنشگران صلح جهانی و مبارزه با گرسنگی و برابری عدالت جهانی، در این تجمع شرکت کردند.
شماری از اعضای سازمان «آکسفام» نیز در این تجمعات حضور داشتند و خواستار برابری جهانی شدند.
سخنگوی آکسفام که یکی از بزرگترین نهادهای بینالمللی امدادرسانی برای ریشهکن کردن فقر و گرسنگی در جهان است، به آسوشیتدپرس گفت، ما برای مقابله با بحرانهای متعدد کنونی، به اقدامی ملموس نیاز داریم؛ گروه هفت باید فوراً وارد عمل شود و با گرسنگی، نابرابری و فقر مبارزه کند.
نانسی فایزر، وزیر کشور آلمان از معترضان خواسته است که به صورت مسالمتآمیز تظاهرات کنند، و از خشونت و تخریب خودروها یا فروشگاهها خودداری کنند.
اقتصاد جهانی، سیاستهای خارجی و امنیتی، توسعه، مهاجرت و تغییرات اقلیمی در سالهای اخیر از مهمترین مسائلی بودهاند که اعضای گروه هفت در مورد آن رایزنی و تصمیمگیری کردهاند. منتقدان میگویند تولید ناخالص داخلی جهانی که توسط این هفت کشور تولید میشود حدود ۴۵ درصد است، در نتیجه انتظار میرود که این هفت کشور قدرتمند جهان تلاش بیشتری برای ریشه کن کردن فقر و حفظ محیط زیست در جهان داشته باشند.