لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۰۸

غزاله شارمهد به قانون‌گذاران آمریکایی: با همه توان برای آزادی پدرم و دیگر گروگان‌ها تلاش کنید


غزاله شارمهد، دختر جمشید شارمهد، شهروند دوتابعیتی زندانی در ایران، در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا (سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳)
غزاله شارمهد، دختر جمشید شارمهد، شهروند دوتابعیتی زندانی در ایران، در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا (سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳)

غزاله شارمهد، دختر جمشید شارمهد شهروند دوتابعیتی ایرانی-آلمانی زندانی در ایران که به اعدام محکوم شده است، طی سخنانی در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا خواستار تلاش‌های مضاعف برای آزادی پدرش شد.

کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا روز سه‌شنبه، یازدهم اردیبهشت این جلسه را برای شنیدن داستان خانواده‌های شهروندان آمریکایی که در خارج از کشور زندانی شده‌اند، برگزار کرد.

غزاله شارمهد در بخشی از سخنانش گفت: «خانواده ما به شدت از مقامات وزارت امور خارجه آمریکا، و به ویژه رابرت مالی، نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور ایران، سرخورده شده است. او در مدت سه سالی که این سمت را بر عهده داشت نتوانست به شرایط وخیم پدر من رسیدگی کند.»

او افزود: «زمانی که رژیم جمهوری اسلامی یک آمریکایی ربوده شده را در تلویزیون با چشم‌بند به نمایش گذاشت و او را مجبور به اعتراف کرد، آمریکا هیچ واکنشی نشان نداد. وقتی او را هر روز مورد شکنجه قرار دادند، دندانش را شکستند، و او را از دریافت داروهای حیاتی پارکینسون محروم کردند - تا جایی که پدرم به سختی می‌توانست راه برود، صحبت کند یا نفس بکشد - و سپس او را طی آن چه سازمان عفو بین‌الملل محاکمه‌ای ساختگی خواند به اعدام محکوم کردند، آمریکا باز هیچ واکنشی نشان نداد.»

خانم شارمهد افزود: «زمانی که رابرت مالی و همکارانش در تابستان گذشته در مورد آزادی چند آمریکایی مذاکره می‌کردند، بدون هیچ توضیحی پدرم و دیگران را در میان آنها نگنجاندند و خانواده ما می‌خواهد بداند چرا باید یک گروگان آمریکایی را که در ایران محکوم به اعدام است، بی‌دفاع رها کرد.»

او با اشاره به این موضوع که در روز ۲۰ اسفند، رژیم جمهوری اسلامی بار دیگر پدرش را به همراه شماری از مقامات آمریکایی به پرداخت ۲.۵ میلیارد دلار در یک اولتیماتوم ۶۰ روزه محکوم کرد، گفت: «گفتند در غیر این صورت پدرم را در ملأعام با جرثقیل دار خواهند زد. ولی آمریکا باز هم واکنشی نشان نداد.»

خانم شارمهد تأکید کرد که این رویکرد، نه تنها نشان‌دهنده «شکستی دیپلماتیک» است، بلکه ارزش‌های آمریکایی را نیز زیر پا می‌گذارد.

غزاله شارمهد با اشاره به این که بودن در انفرادی به مدت ۱۳۵۰ روز برای بسیاری «غیرقابل تصور» است، خطاب به قانون‌گذاران آمریکایی حاضر در این جلسه گفت: «من فقط می‌توانم از شما کمک بخواهم. وقتی ما می‌بینیم به عوامل حکومتی - که همه قوانین بین‌المللی و حقوق بشر را از طریق آدم‌ربایی و بازداشت ناحق زیر پا می گذارند - هیچ واکنشی نشان داده نمی‌شود، پیامدهای آن فقط دامان پدر و خانواده من را نمی‌گیرد؛ ‌بلکه بر همه در این جا و فراتر از این‌جا اثر می‌گذارد.»

او از قانون‌گذاران خواست که هر چه در توان دارند برای «بازگرداندن پدر من و همه افراد دیگر به خانه» انجام دهند.

جمشید شارمهد ۶۸ ساله در تابستان ١٣٩٩ در امارات ربوده و به‌زور به ایران منتقل شد. جمهوری اسلامی گفته است آقای شارمهد در یک «عملیات پیچیده» بازداشت شده است.

جمشید شارمهد، شهروند دوتابعیتی ایرانی-آلمانی که دارای اقامت دائم ایالات متحده نیز است، پس از محاکمه‌ای که جامعه بین‌المللی آن را «ساختگی» می‌داند، به اتهام «افساد فی‌الارض» به اعدام محکوم شده است.

کارشناسان می‌گویند که جمهوری اسلامی با استفاده از اتهامات دروغین، شهروندان خارجی و به‌ویژه شهروندان دارای تابعیت دوگانه را بازداشت می‌کند تا از آنها به عنوان ابزار چانه‌زنی سیاسی استفاده کند و در عمل با این کار این شهروندان را گروگان گرفته است.

XS
SM
MD
LG