لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۳۲

رهبران ۲۰ قدرت اقتصادی جهان وارد بریزبن استرالیا شدند


از چپ به راست: روسای جمهوری های چین، میانمار، آمریکا، و نخست وزیر مالزی در عکسی گروهی پیش از ضیافت شام . میانمار،۱۲نوامبر۲۱۰۱۴
از چپ به راست: روسای جمهوری های چین، میانمار، آمریکا، و نخست وزیر مالزی در عکسی گروهی پیش از ضیافت شام . میانمار،۱۲نوامبر۲۱۰۱۴

رهبران جهان برای شرکت در اجلاس دو روزه گروه ۲۰ قدرت اقتصادی جهان در شهر بریزبن استرالیا گرد آمده اند.

پرزیدنت اوباما بعد از ظهر روز جمعه ۱۴ نوامبر، دقایقی مانده به ساعت شش بامداد روز شنبه به وقت محلی،برای شرکت در نشست رهبران ۲۰ قدرت اقتصادی جهان یا گروه ۲۰ وارد بریزبن استرالیا شد.

آقای اوباما دراین سفر دو روزه، سخنانی در دانشگاه کویینزلند ایراد می کند و در آن به رهبری اقتصادی جهان و نقش آمریکا در منطقه آسیا-اقیانوسیه وجهان می پردازد.

بنا به گزارش ها قرار است آقای اوباما بر ریشه کن کردن درآمد های مالی داعش تاکید کند و نیز خواستار ۳ میلیارد دلار کمک جهانی به صندوق کمک به کشورهای فقیر جهان برای رفع عواقب تغییرات آب و هوایی شود.

قرار است آقای اوباما در این سفر با تونی ابوت و شینزو ابه، نخست وزیران استرالیا و ژاپن دیدار و درباره تحکیم روابط دفاعی مشترک، دربرابر اتحاد نظامی چین و روسیه در منطقه ، گفت و گو کند.

در اجلاس گروه ۲۰ چند کشور غیر عضو مانند میانمار، و سنگال نیز حضور دارند.

ولادیمیر پوتین که از نخستین رهبرانی بود که وارد بریزبن شد به خبرگزاری تاس گفت، آمریکا «با ناپختگی» روحیه همکاری بین المللی را که باید بر گروه هایی چون گروه ۲۰ حاکم باشد «نقض» کرده است. اشاره او در واقع به تحریم هایی ست که به رهبری آمریکا علیه روسیه و به دلیل اقدام های نظامی این کشور در اوکراین اعمال شده است. او گفت مسئله تحریم ها را در این اجلاس که روزهای شنبه و یکشنبه برگزار می شود، مطرح نخواهد کرد اما در صورتی که رهبران دیگر درباره آن سخن بگویند به آنان پاسخ خواهد داد.

قطع جریان میلیون ها دلار پول که به سوی دولت اسلامی خودخوانده داعش سرازیر است، یکی از دشوارترین بخش های نبرد با ثروتمند ترین سازمان تروریستی جهان، شمرده می شود.

باراک اوباما در مراحل پیشین سفرش، در چین و میانمار، به موفقیت هایی در این باره دست یافت.

در چین، اوباما و همتایش چی جین پینگ، رئیس جمهوری چین، توافق کردند که برای «درهم شکستن شبکه های تأمین کننده مالی تروریستی» با یکدیگر همکاری کنند. در میانمار ۱۸ رهبر حاضر در اجلاس آسیای شرقی در بیانیه ای بر حمایت خود از دادن هرگونه کمک، و از جمله کمک های مالی، برای جنگ با داعش تاکید کردند.

اوباما قصد دارد در روزهای پایان هفته در بریزبن در استرالیا بازهم کمک های بیشتری گردآورد.

تونی ابوت نخست وزیر استرالیا پیش از برگزاری اجلاس بریزبن و پس از گفت و گو با اوباما در پکن گفت«گروه مرگ پرست داعش خطری برای سراسر جهان است»، و افزود«این گروه به جهان اعلان جنگ داده است».

تلاش آمریکا برای ریشه کن سازی منابع مالی داعش

جزئیات مربوط به منابع مالی این گروه روشن نیست اما دولت امریکا تخمین زده است که داعش ماهانه ده ها میلیون دلار دریافت می کند و درآمدآن از بودجه برخی کشورهای کوچک جهان بیشتر است. داعش تنها بافروش نفت شهرهایی که تصرف کرده، روزانه یک میلیون دلار درآمد دارد. همچنین سالانه ۲۰ میلیون دلار از محل باج گیری برای استرداد گروگان هایی که به اسارت می گیرد، پول دریافت می کند. منبع مالی دیگر این گروه کسب مال از راه اخاذی و روش های تبهکارانه دیگر است، در مقیاسی کوچک تر نیز با اعانه و کمک های مالی تغذیه می شود. داعش تنها از بانک مرکزی موصل – دومین شهر عراق که به تصرف داعش درآمده- ۴۳۰ میلیون دلار به دست آورده است.

در خاورمیانه آمریکا از عربستان سعودی و امارات متحد عربی به دلیل همکاری برای قطع جریان مالی گروه های ثروتمند حامی داعش قدردانی کرده، اما قطر و کویت به گفته کوهن«قلمرو مختار تامین مالی تروریست ها » هستند.

با این حال ایندوکشور نیز تلاش هایی برای جلوگیری از کمک رسانی به داعش انجام داده اند. کویت اخیرا یک واحد اطلاعاتی مالی تاسیس کرده و قطر قانونی برای نظم دادن به عوائد ناشی از خیریه گذرانده است.

به گفته یک مقام ارشد آمریکایی که نخواست نامش فاش شود، آمریکا به سوی کشورهای آسیای شرقی، مانند اندونزی، مالزی، و سنگاپور نیز دست کمک دراز کرده است.

آمریکا با بمباران پالایشگاه ها و ردیابی خریداران نفت از داعش و قانع کردن کشورهای دیگر از پرداخت باج برای آزادی گروگان هایی که توسط داعش ربوده شده اند، و نیز از طریق ردیابی شبکه های تأمین مالی داعش و اعمال تحریم برای رهبران داعش و جلوگیری از دست یابی آنان به نظام مالی بین المللی، می کوشد منابع مالی داعش را ریشه کن کند.

XS
SM
MD
LG