لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۵۲

نشست «آینده جنبش دموکراسی ایران» با حضور هشت چهره سرشناس مخالف جمهوری اسلامی برگزار شد


پوستر نشست «آینده جنبش دموکراسی ایران» به میزبانی انستیتوی زنان، صلح و امنیت دانشگاه جُرج‌تاون. جمعه ٢١ بهمن‌ماه ۱۴۰۱
پوستر نشست «آینده جنبش دموکراسی ایران» به میزبانی انستیتوی زنان، صلح و امنیت دانشگاه جُرج‌تاون. جمعه ٢١ بهمن‌ماه ۱۴۰۱

دانشگاه جُرج‌تاون شهر واشنگتن بعد از ظهر جمعه ٢١ بهمن‌ماه به وقت شرق آمریکا میزبان نشستی با عنوان «آینده جنبش دموکراسی ایران» با حضور هشت چهره سرشناس مخالف جمهوری اسلامی بود.

در این نشست حامد اسماعیلیون دبیر و سخنگوی انجمن خانواده‌های قربانیان پرواز پی‌اس۷۵۲، نازنین بنیادی فعال حقوق بشر و هنرپیشه، شاهزاده رضا پهلوی، شیرین عبادی حقوقدان و برنده جایزه صلح نوبل، مسیح علی‌نژاد روزنامه‌نگار و فعال حقوق زنان، گلشیفته فراهانی هنرپیشه و فعال حقوق بشر، علی کریمی ملی‌پوش سابق فوتبال ایران و فعال حقوق بشر، و عبدالله مهتدی دبیرکل حزب کومله کردستان ایران به طور حضوری و ویدیویی سخنرانی کردند.

شیرین عبادی، عبدالله مهتدی، گلشیفته فراهانی و علی کریمی برای این نشست پیام ویدیویی فرستادند.

این نشست با مدیریت کریم سجادپور پژوهشگر ارشد بنیاد صلح کارنگی برگزار شد.

در ابتدای این نشست ملان وریر، مدیر اجرایی موسسه زنان، صلح و امنیت دانشگاه جُرج‌تاون، در سخنانی به اعتراضات ضدحکومتی ایرانیان و نقش پررنگ زنان در آن با شعار «زن زندگی آزادی» اشاره کرد. او اقدامات خشونت‌بار و سرکوب آزادی بیان از سوی جمهوری اسلامی را محکوم کرد.

پس از خانم وریر، کریم سجادپور، مدیر حلسه از حاضران خواست به نشانه احترام به قربانیان ۴۴ سال حکومت جمهوری اسلامی، یک دقیقه سکوت کنند.

  • شیرین عبادی: دیکتاتور به پایان سلام کن

او سخنان خود را با گفتن «به نام زن، زندگی، آزادی» آغاز کرد و در ادامه افزود «قطار انقلاب» سر ایستادن ندارد. خانم عبادی در پاسخ به کسانی که می‌گویند اگر جمهوری اسلامی برود چه می‌شود، پرسید اگر جمهوری اسلامی بماند چه می‌شود؟ به گفته او، «وقت این است بگوییم دیکتاتور به پایان سلام کن.»

خانم عبادی افزود حفظ یکپارچگی سرزمین ایران همزمان با احترام به تکثر فرهنگی، مذهبی، و قومی خواست همه ایرانیان است.

به گفته او، باید اختلافات را پای صندوق رای گذاشت و اکنون بر سرنگونی جمهوری اسلامی متمرکز بود.

  • عبدالله مهتدی: کردستان در روز کشته شدن ژینا مرعوب نشد

او پیام ویدیویی خود را با گفتن «به نام زن، زندگی، آزادی» آغاز کرد. به گفته آقای مهتدی، کردستان در روز کشته شدن ژینا مرعوب نشد بلکه به پا خاست.

دبیرکل حزب کومله کردستان ایران در ادامه گفت به‌رغم تبلیغات جمهوری اسلامی در دهه‌های گذشته، کردستان در این اعتراضات نماد همبستگی ایران شد. او تاکید کرد همه ایرانیان باید همبسته و متحد بمانند.

آقای مهتدی در ادامه گفت همگان خواهان رفع تبعیض‌ها هستند و باید با پذیرش تنوع و تکثر در ایران فردا، در کنار یکدیگر ایستاد.

او ضمن یادآور شدن اینکه جمهوری اسلامی دشمن مشترک همه ایرانیان است، سخنان خود را با شعار «ژن ژیان ئازادی» به پایان رساند.

  • گلشیفته فراهانی و علی کریمی: صدای ایرانیان را انعکاس می‌دهیم

گلشیفته فراهانی در پیامی ویدیویی از طرف خود و علی کریمی گفت او و آقای کریمی سیاستمدار نیستند و فقط صدای ایرانیان را انعکاس می‌دهند.

خانم فراهانی در ادامه گفت هدف مشترک همه ایرانیان با هر ایده و مرامی، گذار از جمهوری اسلامی است و مطرح کردن ایده‌های شخصی پیرامون شکل حکومت بعد از جمهوری اسلامی در حال حاضر تاثیری منفی بر اتحاد می‌گذارد.

او در ادامه با اشاره به چهار اصل اتحاد و همبستگی، از خود گذشتی و عبور از منیت، احترام به رای اکثریت، و پذیرش «شورای گذار»، پیام خود و علی کریمی را با گفتن شعار «زنده باد زن، زندگی، آزادی» به پایان رساند.

  • مسیح علی‌نژاد جهان صدای انقلاب ما را شنید

پس از پیام‌های ویدیویی، مسیح علی‌نژاد بیانیه‌ مشترک این هشت چهره سرشناس را خواند.

در ابتدای این بیانیه با زلزله‌زدگان شهر خوی و همچنین ترکیه و سوریه اعلام همبستگی شد.

بیانیه در ادامه به « انقلابی عمیق و مترقی» ایرانیان با الهام از نوشته روی سنگ مزار مهسا امینی اشاره شد.

این هشت چهره سرشناس در ادامه بیانیه خود گفتند از کردستان تا بلوچستان و از خوزستان تا آذربایجان همه خواهان حقوق خود هستند.

به گفته آنها، کارگران و اقلیت‌های مذهبی و جنسی و جنسیتی خواهان حقوق برابر هستند و ورزشکاران و سینماکاران دیگر نمی‌خواهند جنایت‌های جمهوری اسلامی را عادی‌سازی کنند.

آنها با اشاره به کشتن بیش از ۵۰۰ معترض از سوی جمهوری اسلامی افزودند: «جهان صدای انقلاب ما را شنید و سر به نشانه احترام فرود آورد.»

همبستگی و اتحاد و همدلی در برابر «دشمن مشترک» یعنی جمهوری اسلامی و توافق بر اصولی حداقلی که مبتنی بر اعلامیه جهانی حقوق بشر باشد، از اصولی است که طبق بیانیه قرار است در متن مشترکی که در حال آماده شدن است، تبلور یابد.

این بیانیه با شعار «زن، زندگی، آزادی» به پایان رسید.

  • حامد اسماعیلیون: آزادی، دادرسی عادلانه، عدالت اجتماعی و محیط زیستی

او در سخنانی کوتاه بر «چهارخواسته اصلی انقلاب» یعنی آزادی، دادرسی عادلانه، عدالت اجتماعی، و عدالت محیط زیستی تاکید کرد.

به گفته او، همه ایرانیان از دانشجوها گرفته تا کارگران، نویسندگان، اقلیت‌ها، و دادخواهان دنبال حقوق برابر هستند.

آقای اسماعیلیون تاکید کرد پس از سرنگونی جمهوری اسلامی، باید کمیته حقیقت‌یابی تشکیل شود و به تک‌تک جنایت‌های این حکومت رسیدگی کند.

  • نازنین بنیادی: لحظه‌ای تاریخی برای ایران است

او در سخنانی کوتاه گفت اکنون لحظه‌ای تاریخی برای ایران است.

به گفته او، شرکت‌کنندگان در این نشست برای دموکراسی سکولار و تکثرخواهی گرد هم آمده‌اند و ایده‌های لازم برای تشکیل یک دموکراسی سکولار در ایران را تهیه می‌کنند.

  • شاهزاده رضا پهلوی: اختلاف‌ها را کنار بگذاریم و آستین‌ها را بالا بزنیم

او با اشاره به ۴۲ سال مبارزه برای آزادی ایران گفت زمان آن رسیده که اختلافات را کنار بگذاریم و برای آزادی ایران گرد هم بیاییم.

به گفته شاهزاده رضا پهلوی، همه ایرانیان فارغ از تمام تفاوت‌ها باید به آزادی و برابری دست یابند.

او در ادامه بار دیگر تاکید کرد وقت آن رسیده اختلافات را کنار بگذاریم و آستین‌ها را بالا بزنیم.

در ادامه این نشست خبرنگاران سوال‌های خود را از شاهزاده رضا پهلوی، نازنین بنیادی، حامد اسماعیلیون و مسیح علنی‌نژاد پرسیدند.

  • پرسش صدای آمریکا

خبرنگار صدای آمریکا از سخنرانان پرسید چه معیارهایی برای توافق میان آنها وجود دارد و آیا آن را با کسانی دیگر در میان گذاشته‌اند؟ او پرسش دیگری نیز مطرح کرد که آیا این افراد تعهد می‌دهند شفافیت را از اصول اصلی کارشان قرار دهند؟

شاهزاده رضا پهلوی در پاسخ به این پرسش‌ها گفت متودولوژی ما، تبادل نظر مدام است. او افزود ممکن است درباره همه‌چیز توافق نکنیم، مهم این است که این تبادل‌نظر تداوم یابد.

به گفته شاهزاده رضا پهلوی، سخنرانان با علم به اختلافات، سعی می‌کنند تا جاییکه ممکن است آلترناتیو را معرفی کنند.

او تاکید کرد همکاری نیروهای سیاسی درون و بیرون ایران لازم است. به گفته او، در این مرحله تمام تمرکز باید در جهت فشار آوردن بر روی نظام جمهوری اسلامی به منظور فروپاشی آن باشد.

حامد اسماعیلیون نیز در پاسخ به این پرسش‌ها گفت دلیل شخصی وی برای شرکت در این نشست دادخواهی و همچنین جنبش دموکراسی‌خواهانه ۱۱۵ ساله ایرانیان است. او افزود نمی‌شود همه را راضی کرد اما می‌شود اکثریت قریب به اتفاق را راضی کرد.

مسیح علی‌نژاد نیز در پاسخ به این پرسش‌ها گفت از داخل ایران منشورهای بسیاری برای این افراد فرستاده شده و آنها ساعت‌ها بر روی این پیشنهادها و منشورها وقت گذاشته‌اند.

با کشته‌شدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد، شهرهای مختلف ایران از ۲۶ شهریور سال جاری صحنه اعتراضات گسترده ضدحکومتی و سرکوب شدید این اعتراضات از سوی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بوده‌اند.

به گزارش ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، هرانا، تاکنون در این اعتراضات ۵۲۸ نفر از جمله ٧١ کودک و نوجوان کشته، نزدیک به ٢۰ هزار نفر از جمله ١٧٩ کودک و نوجوان بازداشت، و ١١٢ نفر با اتهامات مرگ‌آور روبرو شده‌اند.

XS
SM
MD
LG