لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۵۵

رد اشعه فوکوشیما در بدن آبزیان اقیانوس آرام


نخست وزیر ژاپن نگرانی از وجود عناصر رادیواکتیو در بدن موجودات دریایی را بی مورد خواند اما تجقیقات دانشمندان در این خصوص ادامه دارد

شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن اصرار می ورزد که خوردن موجودات دریایی که در نزدیکی نیروگاه اتمی فوکوشیما صید شده اند، برای سلامت زیان آور نیستند. اما دانشمندان نگران وجود ایزوتوپ های رادیواکتیوی هستند که در بدن ماهی های منطقه به جای مانده اند و می توانند برای سلامت انسان مضر باشند.

ماهیگیران در بندر سومه، واقع در ٣٠ کیلومتری نیروگاه اتمی فوکوشیما صبح یک روز سرد ماه اکتبر تورهای ماهیگیری خود را آماده می کنند تا برای صید به دریا بیاندازند.

در حالی که ماهیگیران تورهای خود را برای صید آماده می کنند، هیرویوکی ساتو، رئیس شرکت تعاونی ماهیگیران به آن ها دلگرمی می دهد.

ماهیگیران اجازه دارند تا ١٦ نوع موجود دریایی صید کنند. حدود ٩٥ درصد صید دور ریخته می شود. بسیاری از ماهیگیران همچون توشیهیرو میهارو می گویند نمی دانند چشم انداز آینده ماهیگیری و کسب معیشت از این راه چگونه خواهد بود.

میهارو می گوید ماهیگیران نگران فروش صید خود هستند.

نخست وزیر ژاپن در جلسه ماه جاری پارلمان گفت نشت مواد رادیواکتیو از نیروگاه فوکوشیما سلامت انسان را در معرض تهدید قرار نمی دهد.

آقای آبه گفت اخبار ناخوشایند و مسائلی که در مورد ماهیگیران محلی مطرح می شود، بر اساس اطلاعات واقعی عنوان نمی شوند و صحت ندارند و اثرات تشعشات بر آب و غذای منطقه بسیار پائین تر از میزان مجازی است که برای سطوح تشعشات رادیواکتیو تعیین شده است.

دانشمندان «موسسه اقیانوس شناسی وودز» در ایالات متحده با همکاری دانشمندان ژاپنی در مورد سطح رادیواکتیویته آب های سواحل نزدیک به نیروگاه فوکوشیما تحقیق و آزمایش می کنند.

کن بوئسلر، شیمیدان دریایی ارشد یکی از اعضای این تیم است. او می گوید: «تشعشات رادیواکتیو در سراسر اقیانوس آرام پراکنده می شود، اما حتی در فواصل بسیار کوتاه از سواحل اقیانوس بسیار بسیار پایین تر می آیند».

بوئسلر می افزاید نگرانی عمده تر جمع شدن ایزوتوپ های رادیواکتیو در موجودات دریایی منطقه است. ایزوتوپ های سزیوم فوکوشیما در اوایل سال جاری در نوعی از ماهی تن مشاهده شد که در سواحل کالیفرنیا صید شده بود.

او یادآوری می کند: «ماهی تنی که در سواحل سن دیه گو صید شده بود، حاوی ایزوتوپ های سزیوم فوکوشیما بود، این میزان ١٠ تا ٢٠ برابر پایین تر از سطح ایزوتوپ های سواحل ژاپن بود. در حال حاضر نشت مواد رادیواکتیو از کشتی های منطقه شرایط را تا حدودی تغییر داده است. حالا نگرانی مهمتر و جدی تر وجود استرونیوم ٩٠ است که در مغز استخوان ذخیره می شود و مدت زمان بسیار طولانی تری در بدن موجودات دریایی می ماند».

«تپکو»، مالک نیروگاه فوکوشیما در حال ساخت یک دیوار یخی زیرزمینی است تا از نشت آب آلوده به اقیانوس پیشگیری کند. این شرکت همچنین در حال آزمایش سیستمی است تا آلودگی را از آب جدا کند.

ریان توئله، کارشناس مسائل اتمی سازمان زیست محیطی «صلح سبز» می گوید هنوز موثر بودن این فن آوری ها روشن نیست.

او می گوید: «آنها مقادیر زیادی بودجه صرف اجرای این دست فن آوری ها کردند». سازمان «صلح سبز» می خواهد دولت برای حل این مشکل با کارشناسان بین المللی مشورت کند و برای یافتن راهکار درستی برای این معضل تا حد امکان از حمایت جامعه بین الملل برخوردار شود.»

وضعیت معیشتی ماهیگیران فوکوشیما به یافتن و به کارگیری چنین راهکار بستگی خواهد داشت.
XS
SM
MD
LG