لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۵۲

هشدار جدید سازمان نظارت بر غذا و دارو آمریکا در مورد خطرات پروتزهای پستان


سازمان نظارت بر غذا و دارو آمریکا، هشدارهای جدیدی را بر روی بسته‌بندی پروتزهای پستان قرار داده است تا بیماران از خطرات احتمالی آن پیش از جراحی آگاه شوند.

این نهاد نظارتی همچنین برای نخستین‌بار از تولیدکنندگان خواسته است مواد مورد استفاده در ساخت پروتزها را اعلام کنند.

به گزارش آسوشیتدپرس، هشدارهای جدید، خطرات و عوارض جانبی استفاده از پروتز را به بیماران یادآوری می‌کند؛ از جمله این که پروتز‌ها با سرطان سیستم ایمنی و دیگر بیماری‌ها از جمله بیماری‌های خودایمنی، درد مفاصل، درد عضلانی، و خستگی مزمن ارتباط دارند.

فهرست عوارض جانبی احتمالی، افرادی را که در معرض آسیب بیشتری قرار دارند مشخص کرده است. این گروه شامل بیماران مبتلا به سرطان پستان است که شیمی درمانی یا پرتودرمانی داشته‌اند و یا خواهند داشت. تا کنون، بسیاری از این زنان تشویق می‌شدند که پس از درمان، پروتز پستان بگذارند.

یک دهه پیش، سازمان نظارت بر غذا و دارو آمریکا ارتباط احتمالی بین پروتز پستان و سرطان موسوم به «لنفوم سلول بزرگ» (ALCL) را آشکار کرد.

در اوایل سال ۲۰۱۹، مقامات این نهاد نظارتی پس از دریافت صدها هزار گزارش از عوارض جانبی مرتبط با ایمپلنت، به ادای شهادت ده‌ها زن در رابطه با دست و پنجه نرم کردن با سرطان و دیگر مشکلات پزشکی که پس از ایمپلنت (پروتز) تجربه کرده بودند گوش فرا دادند.

نیویورک تایمز در گزارش خود اشاره کرده است که عده‌ای از پزشکان در مورد هشدارهای جدید ابراز نگرانی کرده‌اند و می‌گویند ممکن است جراحان پلاستیک آنطور که باید این اطلاعات را که با زبانی پیچیده و غیرقابل فهم برای عموم نوشته شده است، برای بیماران خود شرح ندهند.

هشدارهای جدید پروتزهای پستان، به روشنی بیمارانی را که به دلیل داشتن بیماری‌های زمینه‌ای ممکن است دچار مشکل شوند و نباید از پروتز پستان استفاده کنند مشخص کرده است.

زنانی که سرطان پستان داشته‌اند و یا تحت درمان قرار دارند، باردار هستند، شیر می‌دهند و زنانی که مبتلا به دیابت هستند و روند بهبودشان دشوار می‌شود و یا کسانی که بیماری لوپوس دارند، از جمله افرادی هستند که گذاشتن پروتز پستان به آنها توصیه نمی‌شود.

هشدارهای جدید سازمان نظارت بر غذا و دارو آمریکا همچنین عنوان می‌کند که پروتزها، مادام‌العمر نیستند و هر چه بیشتر در بدن بمانند، احتمال بروز عوارض جانبی نیز بیشتر می‌شود و برخی از آنها نیاز به جراحی‌های بیشتری پیدا خواهند کرد.

در آمریکا، سالانه حدود ۴۰۰ هزار زن پروتز پستان می‌گذارند که ۳۰۰ هزار مورد آن جراحی زیبایی است و ۱۰۰ هزار مورد نیز برای بازسازی پس از عمل ماستکتومی ( برداشتن یک یا هر دو پستان) در زنانی که به سرطان مبتلا می‌شوند، صورت می‌گیرد.

XS
SM
MD
LG