با کاهش قیمت نفت به زير بشکهای ۸۰ دلار، رانندگان در سراسر ایالات متحده برای هر گالن بنزين کمتر از ۳ دلار میپردازند. با این حال، کاهش قیمتهای نفتی برای صنعت حفاری هیدرولیک، شکافتن لايههای سنگی (فرکينگ) در آمریکا، متضمن ضرر است.
به لطف پیشرفت در فناوریکه استخراج نفت از ماسههای اعماق زمين را ممکن میسازد (نفت شیل)، اقتصاد ايالت داکوتای شمالی رونق بسيار يافته است.
فرایند شکافتن لايههای سنگی (فرکينگ) برای ايالتهايی که روی اين ذخاير قرار دارند منبع رونق اقتصادی است.
اکنون، آن رونق و رفاه به سایر نقاط کشور شيوع میيابد.
فيليپ فلين تحليلگر ارشد بازار انرژی میگويد، «فرکينگ آن معجزهای است که قيمتهای نفت را پائين آورده است.» فلين معتقد است که افزايش چاهها، و توسعه و گسترش سيستم پالايش و انتقال نفت شيل، قواعد بازی را به نفع استقلال انرژی آمريکا تغيير داده است.
به گفته فلين «کیفیت نفت حاصل از اين روش، نسبت به نفت توليدی به روش سنتی، بنزین بیشتری بدست میدهد، و پالايشگاه های آمريکا برای بهرهبرداری از اين مزايا آماده میشوند.
اما به عقيده کارشناسان، در حالی که تولید نفت و گاز طبیعی در ایالات متحده به طور چشمگیری افزايش يافته، ليکن از يک جنبه منفی نيز برخوردار است. آن مساله اين استکه، هزينه توليد نفت از اين طريق در آمريکا بسيار بالاتر از هزينه توليد در ارزانترين کشورها، نظير عربستان سعودی، است.
عربستان سعودی اين نکته را خوب میداند، و به همين دليل ناظران میگويند سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک)، که عربستان سعودی یکی از اعضای برجسته آن است، تاکنون از کاهش توليد برای حفظ سهم بازار خودداری کرده است.
فلين در ادامه می گوید «آنها در حال تلاش برای متوقف نمودن انقلاب نفت شیل هستند. توليدکنندگان اوپک تلاش میکنند بازار را با نفت اشباع کنند و، با این اميد که توليدکنندگان آمريکايی دست از فرکينگ بردارند، حاضرند قيمتهای نفت را حتی از اين هم پائينتر سوق بدهند.»
ناظران میگويند، اگر قيمت نفت به بشکهای ۷۵ دلار برسد، بسياری از توليدکنندگان آمريکايی تاب آن را نخواهند آورد و بويژه اگر قيمتها به بشکهای ۶۵ دلار برسد و چندسالی در اين حد باقی بماند، بسياری از آنها ورشکست شده و دست از توليد خواهند کشيد.
اين ناظران میگويند، چندین عامل دیگر به کاهش قیمت نفت کمک کرده است، از جمله افزایش وسایل نقلیه برخوردار از فنآوریهای جديد در جادهها و کاهش تقاضا از سوی مصرفکنندگان عمده.
اقتصاد پارهای از بزرگترین مصرفکنندگان انرژی، مانند چین، کند و نرخ رشد آنها بهطرز قابلملاحظهای بسیار آهسته شده است، بنابراين تقاضای کمتری وجود دارد.
اين بخشی از دلیلی است که فلین حدس میزند قیمتهای نفتی پائینتر ادامه خواهد داشت.
فلين در اين رابطه گفت «ترکیبی از بهره وری بیشتر سوخت، تولید بیشتر نفت، و ظرفیت بیشتر پالایشی موجب پائين ماندن قیمتهای نفتی و ادامه وضع موجود خواهد شد.»
بنا به گزارش انجمن خودروی آمریکا، متوسط هزینه در ایالات متحده برای هر گالن بنزين ۲ دلار و ۸۵ سنت است، و اين امر برای رانندگانی که قصد مسافرت در ايام تعطيلات شکرگزاری دارند، خبر خوبی است.