لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۱۳

سازمان ملل متحد: ۱۱ درصد از داروها در کشورهای فقیر تقلبی هستند


آرشیو
آرشیو

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که ۱۱ درصد از داروهای مصرف شده در کشورهای فقیر و در حال توسعه تقلبی هستند و به احتمال زیاد سالانه موجب مرگ و میر ده ها هزار کودک از بیماریهایی مثل مالاریا و ذات الریه (سینه پهلو) می شوند.

به گزارش آسوشیتد پرس، این اولین تلاش سازمان جهانی بهداشت، یکی از آژانس های تخصصی سازمان ملل متحد، در بررسی این مشکل است.

کارشناسان حدود ۱۰۰ پژوهش مختلف را که شامل ۴۸ هزار نوع دارو بود مورد مطالعه و بررسی قرار دادند. در این مطالعه معلوم شد که داروهایی که برای درمان مالاریا و بیماریهای عفونی از آنها مصرف می شوند، نزدیک به ۶۵ درصد از داروهای تقلبی را تشکیل می دادند.

تدروس آدناهوم، رئیس سازمان جهانی بهداشت گفت که این مشکل بیشتر کشورهای فقیر را در بر می گیرد.

هر سال شاید بین ۷۲هزار تا ۱۶۹هزار کودک به خاطر مصرف دارو های بد و تقلبی از بیماری ذات الریه می میرند.

بنابه مطالعات پژوهشگران «دانشگاه ادینبورو» و «مدرسه بهداشت و طب مناطق حاره ای لندن» که از طرف سازمان جهانی بهداشت مامور این تحقیق شده اند، داروهای تقلبی همینطور احتمال دارد که مسئول ۱۱۶هزار مرگ و میر دیگر از بیماری مالاریا، به خصوص در کشورهای آفریقایی باشند.

تدروس آدناهوم، رئیس سازمان جهانی بهداشت در بیانیه ای گفت: «مادری را تصور کنید که از غذا و نیازهای اولیه خودش می گذرد تا از پس خرج داروی فرزندش بر بیاید، بدون این که مطلع باشد آن دارو استاندارد نیست یا این که تقلبی است. بعد این دارو موجب مرگ فرزندش شود. این غیر قابل قبول است.»

بنابه گزارش سازمان جهانی بهداشت؛ داروهای تقلبی شامل داروهایی می شوند که تحت نظارت نرفته و تأئید نشده اند، کیفیت آنها در حد استانداردهای جهانی نیست، و یا محتوی ترکیبات کاملاً متفاوت و تقلبی هستند.

در سال ۲۰۱۳ سازمان جهانی بهداشت، یک سیستم داوطلبانه جهانی را برای کنترل داروهای تقلبی تشکیل داد؛ و تا کنون از وجود ۱۵۰۰ قلم داروی های مشکل ساز و تقلبی مطلع شده است. این داروهای تقلبی شامل دارو برای درمان بیماریهای قلبی، دیابت، نازائی، بیماری روانی، و سرطان است. سازمان جهانی بهداشت حتی از مشکل واکسن های تقلبی، مثل واکسن بیماری تب زرد و مننژیت نیز گفت.

سازمان جهانی بهداشت حفظ جان ده ها کودک در پاراگوئه را مدیون این اطلاعات دریافت شده می داند. چرا که پیشتر، مطالعات و تحقیقات نشان داد که یک داروی سرفه که در سال ۲۰۱۳ موجب مرگ ۶۰ بزرگسال در پاکستان شد، آلوده به مواد سمی است.

سازمان جهانی بهداشت گفت موارد مصرف داروهای تقلبی درصد کوچکی را تشکیل می دهند و شاید بعضی از موارد حتی گزارش داده نمی شوند. این آژانس تخمین زده است که کشورهای در حال توسعه حدود ۳۰ میلیارد دلار برای داروهای تقلبی پول می پردازند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG