لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۲۱

كمك آمريكا به پیشرفت دهها کشور آفريقايى با پروژه برق‌رسانی آفریقا


در همان حال که آمريكا می کوشد با کمک کشورهای دیگر با تروريسم در نقاط مختلف جهان مبارزه کند، واشنگتن تلاش می کند به کشورهایی که نیازمند سازندگی و آبادانی هستند نيز کمک برساند. در چهارچوب این هدف، پروژه «برق رسانی برای آفریقا» یا (Power Africa) وارد مراحل عملی خود شده و نتایج خوبی داده است. هدف آن است که بسیاری از کشورهای آفریقایی دارای شبکه برق رسانی شوند.

شرکت های خصوصی و دولتی ده ها کشور جهان در اجرای این پروژه انسان دوستانه، با ایالات متحده همکاری دارند.

پروژه برق رسانی برای آفريقا توسط نهادی با نام «USAID» یا «نمایندگی ایالات متحده آمریکا برای توسعه بین‌المللی» اجرا می شود و ده ها ایالت آمریکا با کمک دولت مرکزی در آن شرکت دارند.

«نمایندگی ایالات متحده برای توسعه بین‌المللی» که به انگلیسی: United States Agency for International Development نامیده می شود، هم‌چنین به نام «اداره توسعه بین‌المللی آمریکا» مشهور است. این نهاد آمریکایی هدفش توسعهٔ کمک طولانی و حمایت از افراد کشورهای فاجعه‌زده برای داشتن یک زندگی آزاد و داشتن کشور دارای دموکراسی است.

هدف این پروژه آن است که شصت میلیون خانواده از اهالی چندین کشور آفریقایی بتوانند از انرژی برقی بهره مند شوند. تلاش آن است که تولید برق توسط انرژی های تجدید شونده انجام گیرد تا آلودگی هوا به حداقل ممکن برسد.

پایه گذار این پروژه پرزیدنت باراک اوباما بود، در سال٢٠١٣ بود و قرار است که تا سال ٢.٣٠ اجرای آن به انجام برسد.

براساس آمار منتشر شده در حال حاضر میلیونها نفر از اهالی آفریقا، از خط «صحرا» به پائین، از استفاده از برق محروم هستند و به آسانی می توان درک کرد که این، یکی از علل اصلی عقب ماندگی اقتصادی و پائین بودن سطح زندگی در بسیاری از کشورهای آفریقایی است.

وب سايت رسمی پروژه «برق رسانی برای آفریقا» با انتشار این اطلاعات اعلام کرده که تلاش آن است که تولید برق از طریق سوخت فسیلی نباشد و از انرژی های تجدید پذیر استفاده شود.

سازمان USA ID در وب سايت خود از مهندسین و کارشناسان همه کشورهای جهان و همچنین از کمپانی هایی که قادر به اجرای بخشی از این پروژه می باشند دعوت کرده است در اجرای آن سهیم شوند. این همکاری مستلزم شرکت در آگهی های مناقصه رسمی امريكا است.

تا کنون قراردادهايى در این راستا با ده ها کمپانی اروپایی و از دیگر نقاط جهان امضا شده است و روزنامه اسرائیلی «جروزالم پست» نیز مى نويسد که هفته آینده قراردادهای مهمی در این زمینه با شرکت های اسرائیلی امضا خواهد شد.

بنا بر این گزارش، اسرائیل در کمک رسانی به کشورهای آفریقایی تجربه زیادی دارد و تا چند دهه پیش، در چارچوب کمک رسانی به مردم آفریقا، پروژه های زیادی را در آن کشورها اجرا می کرد. امور کشاورزی و ابیاری و تولید برق، از جمله تخصص های کارشناسان آن کشور است.

به نوشته «جروزالم پست» حضور شرکت ها و کارشناسان اسرائیلی در اجرای این پروژه بزرگ آمریکایی نه تنها سود اقتصادی عمده دارد، بلکه به اسرائیل امکان می دهد موقعیت خود را در کشورهای غیر عرب آفریقا تحکیم بخشد.

در حالی که ایالات متحده تقریبا در همه کشورهای آفریقایی سفارتخانه و یا نمایندگی سیاسی دارد، برخی کشورهای مسلمان آفریقا هنوز اسرائیل را به رسمیت نشناخته اند. ده ها کشور آفریقایی نیز در سال ١٩٧٣ هنگام «جنگ یوم کیپور» با تشویق مالی کشورهای عرب، مناسبات خود را با اسرائیل قطع کردند – ولی در سال های اخیر شماری از آن ها دوباره مناسبات سیاسی و اقتصادی با اسرائیل را برقرار كرده اند.

نخست وزیر اسرائیل چند ماه پیش از چهار کشور افریقایی دیدن کرد و قرار است هفته آینده نیز رهسپار اتیوپی شود.

نهاد USAID برای شتاب بخشیدن به اجرای این پروژه عظیم، که میلیاردها دلار هزینه دارد، اداره ویژه ای برپا ساخته که وظیفه آن جستجو در همه کشورهای جهان برای یافتن شرکت ها و کارشناسانی است که بتوانند در اجرای این پروژه همکاری کنند.

در وب سايت رسمی این نهاد آمده است که تا کنون ٧٠٠ قرارداد با صدها کمپانی امضا شده که با اجرای آن، تولید هفتاد هزار مگاوات برق برای ده ها کشور آفریقایی امکان پذیر خواهد شد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG