لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۵۷

یک فعال صنفی معلمان: «مراد‌ صحرایی» کیفیت آموزش را پولی کرد


تصویر بازدید شهردار زنجان از یک مدرسه قرآنی که مسئولان آن، دختران را با پوشش حجاب اجباری مجبور کرده‌اند تا در مقابل او تعظیم کنند
تصویر بازدید شهردار زنجان از یک مدرسه قرآنی که مسئولان آن، دختران را با پوشش حجاب اجباری مجبور کرده‌اند تا در مقابل او تعظیم کنند

محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان در یادداشتی ‏به مرور کارنامه رضا مراد‌صحرایی در آموزش و پرورش پرداخته و آن را «اسفناک» دانسته و نوشته مرادصحرایی دریافت آموزش بهتر را در گرو پرداخت پول می‌دانست.

حبیبی با اشاره به اظهارات سخنگوی وزارت آموزش و پرورش که گفته بود: «وزارتخانه‌ای همچون دسته‌ای گل به دولت جدید تحویل می‌شود»، نوشته است که در طول دوران وزارت مرادصحرایی صدها دانشجوی فرهنگیان، نو معلم و فعال صنفی معلمان از آموزش و پرورش اخراج شدند.

این فعال صنفی معلمان تاکید کرده در حالی با افتخار از عزل و جابجایی ۲۰ هزار مدیر سخن گفته شده که در شرایط کنونی وزارت آموزش و پرورش با «ابر بحران» کمبود بیش از ۲۰۰ هزار نیروی آموزشی مواجه است.

در این یادداشت تاکید شده است که ‏در طول دوران وزارت صحرایی، آمار کودکان بازمانده از تحصیل به بیش از یک میلیون نفر رسید.

حبیبی نوشته که در دوران وزارت مرادصحرایی در آموزش و پرورش بر تعداد «مدارس کانکسی» نیز افزوده شد.

حبیبی همچنین به نکته دیگری نیز اشاره کرده و نوشته سهم آموزش و پرورش در لایحه بودجه از منابع عمومی بیش از یک درصد کاهش یافته است.

به تعبیر این فعال مدنی در حوزه برگزاری امتحانات نهایی نیز عملکرد وزارت آموزش و پرورش «فاجعه بار» بوده است.

آموزش طبقاتی یکی از مهمترین انتقادات به وزارت رضا مراد صحرایی است که به نوشته حبیبی عملکرد او کار را به جایی رساند که تنها ۲ درصد ورودی‌های دانشگاه در سال‌های اخیر با رتبه زیر سه هزار از خانوارهای کم درآمد بودند.

بنابر گزارش‌ها بیش از هشتاد و پنج درصد قبولی‌های دانشگاه‌های برتر از سه دهک پردرآمد جامعه هستند.

به نوشته حبیبی این نتیجه عملکرد وزیری است که با افتخار دریافت آموزش بهتر را در گرو پرداخت پول بیشتر می‌دانست.

در کنار انتقادات حبیبی به وزارت آموزش و پرورش می‌توان به رویکرد اصلی این وزارتخانه در حوزه محتوای آموزشی اشاره کرد که یکی از مهمترین تغییرات را به خود دید.

اصلاح محتوای آموزشی در مدارس و همسو کردن آموزش با ایدئولوژی‌های جمهوری اسلامی موضوعی کمتر پرداخته شده است که به باور کارشناسان می‌تواند در آینده ایران تاثیر بسزایی داشته باشد.

در همین رابطه مدیر کل «امور شاهد و ایثارگران» وزارت آموزش و پرورش بهمن ماه سال ۱۴۰۱ از رویکرد جدید این وزارتخانه در آموزش خبر داده و گفته بود «ترویج فرهنگ شهادت در مدارس آغاز شده و محتوای کتب درسی نیز با اين رویکرد تغییر می‌کند.»

زهرا پناهی روا تاکید کرده بود که کتاب‌های درسی به مرور تغییر می‌کنند و همه موضوعات مرتبط با «ترویج شهادت را در تغییرات پیشرو در نظر داریم.»

تغییر محتوای کتب درسی سال‌ها است که یکی از دغدغه‌های رهبر جمهوری اسلامی است. علی خامنه‌ای بارها نسبت به محتوای کتاب‌های درسی حساسیت نشان داده و خواستار بازبینی در محتوای موضوعات درسی شده است. او در اردیبهشت سال ۱۴۰۱ در دیدار با جمعی از معلمان و فرهنگیان سراسر کشور گفت که «مطالب بی‌فایده کتب درسی باید حذف شود.»

XS
SM
MD
LG