لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۳۹

یک شورای صنفی: آموزش و پرورش کردستان مانع فعالیت نهادهای مدنی است


مدرسه‌ای در استان کردستان
مدرسه‌ای در استان کردستان

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران از اقدام اداره کل آموزش و پرورش استان کردستان در جلوگیری از خدمات‌رسانی افراد و نهادهای مدنی به دانش‌آموزان انتقاد کرد.

این تشکل سراسری معلمان در ایران در بیانیه‌ای در روز یکشنبه ۱۱ آذر، با اشاره به مواجهه جامعه دانش‌آموزی با «موج عظیمی از بحران‌های اجتماعی و رفتاری همچون اعتیاد، بزهکاری، کودکان کار، کودک همسری، ترک تحصیل، اختلالات یادگیری و خودکشی» اعلام کرد آموزش و پرورش استان کردستان با صدور بخشنامه‌ای، مدیران مدارس را «تهدید کرده تا از هرگونه همکاری با سازمان‌های مردم‌نهاد خودداری کنند.»

این در حالی‌ست که بر پایه این بیانیه، سازمان‌های مردم‌نهاد «به صورت حرفەای و داوطلبانە» از جمله در زمینە «مشاورە، آموزش، پیشگیری از اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی، مهارت‌آموزی و درمان اختلالات یادگیری» فعالیت می‌کنند.

بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، در سال تحصیلی گذشته نزدیک به یک میلیون دانش‌آموز از تحصیل بازماندند.

رضوان حکیم‌زاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، هم به تازگی از پدیده «فقر یادگیری» ۴۰ درصد از کودکان وردی به مدارس خبر داد و گفت که نظام آموزشی در ایران با مفهوم «بازمانده از یادگیری» نیز مواجه است.

مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در روز ۲۳ آبان اعلام کرد از آغاز سال جاری خورشیدی تاکنون دست‌کم ۳۱ دانش‌آموز دست به خودکشی زده‌اند که منجر به جان‌باختن ۲۶ تن از آنها شده است.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در بیانیه خود، تهدید مستقیم مدیران مدارس به «برخوردهای انضباطی و حتی قضایی» از سوی اداره کل آموزش و پرورش استان کردستان را در راستای «قطع صدای جامعه مدنی» و «تنگ‌نظری و لجاجت با نهادهای متخصص و صاحب صلاحیت مدنی» ارزیابی کرده است.

این شورای فرهنگیان، سیستم تعلیم و تربیت رسمی کنونی با سیاست‌های مخرب آن را «موجد و مولد برخی از آسیب‌ها یا عامل شدت و حدت آنها» به دانش‌آموزان دانسته و بر ضرورت «بهره‌گیری از انگیزه و ظرفیت نهادهای مردم‌نهاد کاربلد» تاکید کرده است.

در حالی که کاستی‌ها و بحران‌های آموزشی در سال‌های اخیر شدت گرفته، مقامات جمهوری اسلامی در این سال‌ها تمرکز خود را به تغییر محتوای کتب درسی معطوف کرده‌اند.

تغییر محتوای کتب درسی و تغییر رویکرد آموزشی در مدارس سال‌ها است که یکی از دغدغه‌های رهبر جمهوری اسلامی است.

علی خامنه‌ای در سال‌های اخیر بارها خواستار بازبینی محتوای کتاب‌های درسی شده است. او در اردیبهشت سال ۱۴۰۱ در دیدار با جمعی از معلمان و فرهنگیان سراسر کشور گفت که «مطالب بی‌فایده کتب درسی باید حذف شود.»

او درباره منظور خود از «مطالب بی‌فایده» توضیحی نداد.

XS
SM
MD
LG